romulus (+28)
Občasný energitŠéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Zasláno: st 27. červenec 2005 09:12
2 Lion: Nebudu Ti vyvracet, že jsou u nás řidiči nechutně bezohlední. To je naprostá pravda, ale stejně si myslím, že víc nehod způsobí nepozornost či dokonce neznalost.
Najezdím ročně několik desítek tisíc kilometrů a mockrát jsem už zabránil pohotovou reakcí nehodě (tím se nechci chlubit), když mi někdo nedal přednost či podobně a to obvykle z nepozornosti, ne úmyslně.
A pokud jde o kamiony, tak ty Ti do pruhu vědou když dobře ví, že to dokážeš ubrzdit, třeba naštvanej, ale dokážeš. Nehody kamiony způsobují většinou proto, že řidiči jsou přetažení řídí celé hodiny a dny a pak buď usnou nebo udělají nějakou kravinu protože už jsou nepozorní. I pokud nezvládnou ve větší rychlosti řízení, tak bych to taky nedával za vinu jen jim. Mám kamaráda co už mnoho let jezdí s kamionem a říkal mi jak to chodí - "Jestli ten kamion nebude zítra v osum v Mnichově, tak je to Tvoje poslední práce u mně!".
Silnice jsou hrozné, jsou hrozně přeplněné a lidi jsou vystresovaní. V takovém prostředí je těžké jezdit slušně a pozorně. Ale uznávám, že to taky jde.
Pořád tvrdím, že politici a policie svou práci dělají špatně. Nerozumí tomu a nechtějí se poradit s odborníky (psychology, odborníky na dopravu apod.) a jejich výsledky tomu nasvědčují.
Pěkným příkladem je přednost chodců na přechodech. Odborníci ji tehdy zpochybňovali a statistiky to nyní potvrzují. Dělá to jen větší zmatek. Od chodců člověk nemůže chtít, aby dokázali posoudit, jestli vejdou na přechod před auto, které snadno stihne zabrzdit, nebo to nestihne. Řidičům po zavedení například chyběla osvěta. Stal jsem se svědkem ošklivě vypadající situace:
Na dvou proudové silnici v jednom pruhu stála řada aut na červenou, druhý byl volný. V obou pruzích přijížděly auta. V jednom já a dojel jsem tu řadu, která končila u přechodu, přes který právě šel mladší můž. V druhém pruhu si řidič myslel, že jsem zastavil v řadě, jel dál a malém ho přejel. Vůbec ho nenapadlo, že zastavuju i kvůli přechodu. Nejde o bezohlednost, prostě tak nepřemýšlel. Proto říkám, že řidiči hlavně jezdit neumí a proto dochází k nejhorším nehodám.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.
Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..