Zasláno: út 11. únor 2014 18:17
Kartu ti dají dneska snad všude. Bez poplatků jsou Fio, mBank nebo třeba Zuno (existuje ještě?). Osobně mám Fio a jsem spokojený, ale to bych byl asi kdekoliv, kde nemají poplatky, protože od nich jinak vcelku nic nechci.
U Fio je z části výhoda a z části nevýhoda v tom, že mají vlastní bankomaty, ve kterých máš měsíčně asi 5 výběrů zdarma. Ale ty nejsou zdaleka všude, i když se postupně jejich počty docela zvyšují. Z cizích bankomatů máš pak výběr asi za 30 Kč, což není nic moc cena.
Ti další nemají vlastní bankomaty, takže vybíráš vždycky z cizích, ale zas ten výběr z cizího pak není taková pálka - tedy aspoň u mBanky, jestli se nepletu, platíš za výběr 9 Kč a když v měsíci zaplatíš kartou "v obchodech" přes 2000 Kč, tak je jeden výběr zdarma (za víc utrácení je víc bezplatných výběrů, myslím, že max. 3). Snad jsem ty čísla trefil správně a něco v poslední době neměnili.
U Zuno nemám žádnou zkušenost.
Možná jsou ještě nějaké banky bez poplatků, ale moc se v tom neorientuju.
Doporučuju mrknout do fóra na FinExpert a kdyžtak se třeba na nějaké upřesnění přeptat i tam. Když jsem tam byl naposledy, tak mně tamní lidi přišli velice milí a znalí. (Z jiných fór jsem zvyklý, že se slušně zeptám, a buď nikdo neodpoví, nebo se většina tváří jako bych byl pitomec, co tomu nerozumí, takže do toho nemá co hrabat, nebo tomu hovno rozumí a radí blbosti.)