Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Bojkot SHELL a ESSO

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta

Má takový bojkot smysl?

Hlasování není časově omezeno.
Ano:
13% 13% [ 2 ]
Ne:
73% 73% [ 11 ]
Netuším:
13% 13% [ 2 ]
Celkem hlasů : 15 / Hlasujících: 15
romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Bojkot SHELL a ESSO

Zasláno: ne 28. srpen 2005 13:28
Přišel mi mailem tento textík:

citace:
Předejte prosím tuto zprávu vašim přátelům, a to kvůli vedení
inteligentní
války proti naftovým společnostem.

Říká se, že cena benzínu brzy překročí 1,50 Euro (45 Kč) za litr.
Chcete,aby se cena snížila? Musíme společně a solidárně reagovat!

Někdo přišel na geniální myšlenku, a to mnohem více smysluplnější, než
byla ta - nekupovat benzín v určitý den v dubnu nebo květnu. Naftové
společnosti se této myšlence velmi dobře zasmáli, protože věděli, že když
nebudeme kupovat benzín, ublížíme si tím jen sami sobě. Avšak následující
nabídka se může ukázat jako velice účinná, pokud bychom ji všichni
# striktně
dodrželi!

Dejte si čas s přečtením této zprávy až do konce a spojte se s námi.

Naftové společnosti nám vnucují myšlenku, že jejich ceny jsou pro nás
velmi výhodné. Ale myslíte si, že by bylo výhodné kupovat benzín a naftu
# za
58,9 centů (17,70 Kč) za litr. A to my taky!

Musíme jim tedy společně ukázat, že jsme to MY - kupující a ne oni -
prodávající, kdo bude regulovat ceny nafty na trhu, protože vzhledem ke
každodennímu zvýšení cen benzínu musíme reagovat jako spotřebitelé!

Můžeme mít skutečný vliv na trh s benzínem, pokud tuto akci povedeme
všichni společně ve válce proti těmto cenám.

Takže tady je návrh: Nekupme ani kapku benzínu u dvou nejdůležitějších
naftových společností (ve skutečnosti je to stejně pouze jedna) - SHELL a
ESSO. Pokud oni neprodají benzín, budou muset snížit jejich cenu.

Pokud oni sníží ceny, ostatní společnosti je budou muset následovat. Aby
to mělo skutečný vliv, musíme získat spolupráci miliónů klientů SHELLu a
ESSA. Dodržením tohoto nám dává možnost toho dosáhnout.

Tato zpráva byla zaslána přibližně třiceti osobám. Jestliže každý z nich
to pošle zhruba deseti dalším (30x10 = 300), a tito udělají to samé
(300x10=3000) atd., tuto zprávu může obdržet více než 30 000 000
spotřebitelů.
Všechno co musíte udělat je to, poslat tuto zprávu deseti lidem a požádat
je, aby udělali totéž.

A samozřejmě nezapomeňte bojkotovat SHELL a ESSO !!!

Toť vše, pokud si myslíte, že můžeme společně vyprovokovat cenu benzínu,
pošlete tuto zprávu všem vašim známým. Zkusme to, nemáme co ztratit!!!

Nějak se mi v nedělní pohodičce nedaří hlubší zamyšlení nad tím, jestli to má smysl, nebo ne. Co myslíte?
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: ne 28. srpen 2005 13:36
Myslim, že cenu benzinu zvedají hlavně všechny ty daně podobný kraviny Think
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

sap (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: ne 28. srpen 2005 13:48
Kazda takova retezovka je pro me podezrela. No nevim jestli by to pomohlo. V okamziku snizeni ceny benzinu u techto spolecnosti, by ji lide zacali kupovat, zvedla by se poptavka a......? Stejne si myslim, ze ceny pujdou stale nahoru http://www.lupa.cz/clanek.php3?show=4074 d'oh!

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: ne 28. srpen 2005 14:07
2 sap: mno, v článku se píše o teleworkingu a je celý totálně ujetý... Kolik % lidí může pracovat z domova? Pekaři? Soustružníci? Policisté? Pár úředníků, kteří nemusí být v přímém styku s dalšími lidmi. To zásoby ropy nevytrhne. Pořád se musí vozit zboží a lidé, kteří za prací dojíždět musí.

EDIT: teď jsem si všiml, že autor článku se jmenuje Hlava... Mr. Green je vidět, že má všeobecné obzory a nekouká na svět jen od svého počítače...

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

sap (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: ne 28. srpen 2005 14:18
Mne slo spis o tu ropnou krizi. Wink Napadu jak ji snizovat je asi vic (viz několik drastických opatření k úspoře ropy), ten clanek neni zrovna nej, ale Hlava je hlava. Smile

Szkepek (+2)
Odpadlík
Odpadlík

10 050,- VK
Zasláno: ne 28. srpen 2005 14:37
Naivky Evil or Very Mad . Na první pohled je více než jasné, že to vymyslela konkurence. Benzín ve skutečnosti ani jít dolů nemůže !!! Jde o všechny ty daně, naftové společnosti taky musí mít nějaké peníze na provoz, prostě, cena není o moc výše než je nezbytně nutné. Pravděpodobně jde někomu t to, snížit tržby shellu a essu. Navíc, většina normálních lidí se tímto řídit nebude. Já konkrétně nejsem řidič, ale co vím, otec bere naftu skoro výlučně u těchto dealerů a údajně je nejkvalitnější. Nevím, s jakým záměrem to Hlava napsal, ale určitě mu nešlo o snížení cen benzínu a nafty.
Trance 4ever, není szkepek jako szkepek

sap (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: ne 28. srpen 2005 14:54
Laughing No vsak ano! Ja osobne jsem tim vsim chtel rict, ze si nemyslim, ze by ten bojkot pomohl ke snizeni cen. A ten clanek neni o snizovani cen, ale o tom, co by se mohlo dit, az prijde ropna krize. Wink

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: ne 28. srpen 2005 15:00
Szkepek napsal:
Naivky Evil or Very Mad . Na první pohled je více než jasné, že to vymyslela konkurence. Benzín ve skutečnosti ani jít dolů nemůže !!! Jde o všechny ty daně, naftové společnosti taky musí mít nějaké peníze na provoz, prostě, cena není o moc výše než je nezbytně nutné. Pravděpodobně jde někomu t to, snížit tržby shellu a essu. Navíc, většina normálních lidí se tímto řídit nebude. Já konkrétně nejsem řidič, ale co vím, otec bere naftu skoro výlučně u těchto dealerů a údajně je nejkvalitnější. Nevím, s jakým záměrem to Hlava napsal, ale určitě mu nešlo o snížení cen benzínu a nafty.
Hlava psal ten článek na Lupě, ne ten mail, co jsem pastl na začátku.
Jinak souhlasím, že to pochází spíš od konkurence a sám jsem hlasoval, že bojkot nemá smysl.
Na druhou stranu, ale společnosti SHELL a ESSO nejsou jen distributoři, takže na ceny ropy mají určitě značný vliv.

mina (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 000,- VK
Zasláno: st 31. srpen 2005 12:30
řekl bych že výroba benzínu a nafty stoji jen desetinu toho za kolik ji prodávají pak je šílená část(asi tak 300%) daň a ostatní si šroubují sítě čerp. stanic.
on les aura!

Bonfire (+12)
VIP Redaktor

23 755,- VK
Zasláno: so 26. srpen 2006 11:15
ohledne kvality vytahnu tenhle stary topic:
mam info od docela dobreho zdroje ze zrovna tusim Shell a OMV maji jedny z nejmene kvalitnich pohonnych hmot, nejlepsi PHM prodava Slovnaft (ale na druhou stranu prodava pod svoji znackou nekvalitni mazivo a zbytek sortimentu), ale neco na tom bude, na benzin od slovnaftu dojedeme tak o 100-150km dal nez od Shellu
♫ co krok, punk rock ♫
HTC Touch HD / Acer Aspire 1406XC / Suzuki Swift GTi / 20cm dlouhé péro

!! SAMOVOLNĚ VZNĚTLIVÝ !!

Muj svist jezdi za:
Obrázek

Yurii (+3)
Bažant
Bažant

Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
11 200,- VK
Zasláno: so 26. srpen 2006 12:26
mina napsal:
řekl bych že výroba benzínu a nafty stoji jen desetinu toho za kolik ji prodávají pak je šílená část(asi tak 300%) daň a ostatní si šroubují sítě čerp. stanic.

Nojo no z něčeho se ten schodek rozpočtu dotovat musí...
Hyundai Scoupe GT 1993
Moje láska, moje chlouba, moje síla, moje zhouba.
http://yuriigt.blogspot.com
Obrázek

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: so 26. srpen 2006 17:27
Nemá, smysl má přestat používat v tomto oboru naftu úplně.
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek
Stop using stupid userbars... Start using smart userbars... Mr. Green

FOXXX (0)
Bažant
Bažant

10 000,- VK
Zasláno: so 26. srpen 2006 18:46
Bonfire napsal:
ohledne kvality vytahnu tenhle stary topic:
mam info od docela dobreho zdroje ze zrovna tusim Shell a OMV maji jedny z nejmene kvalitnich pohonnych hmot, nejlepsi PHM prodava Slovnaft (ale na druhou stranu prodava pod svoji znackou nekvalitni mazivo a zbytek sortimentu), ale neco na tom bude, na benzin od slovnaftu dojedeme tak o 100-150km dal nez od Shellu
Tohle musím popřít. po dlouholetém testování a měření už jezdím skoro výhradně na Shell, protože nejmenší spotřebu mám s jejich benzínem a navíc je pumpa relativně blízko. Jezdím stylem plná-prázdná a to se pak ny 60l rozdíly v km poznají...
Příspěvek upravil 1× FOXXX, naposledy so 26. srpen 2006 19:39.

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: so 26. srpen 2006 19:25
Přesně tak. Rozdíl v dojezdu a celkovém chování při používání Naturalu 95 od např. Benziny a Shell V-Poweru je značný a to ve prospěch Shellu. Ve výsledku výjde levněji, než Natural od Benziny. Na Esso a no-name benzínky nejezdím. Mimochodem: za poslední zdražování může společnost BP, která má 5% podíl na celosvětovém trhu. Zanedbala údržbu svých ropovodů a musela zastavit těžbu na Aljašce. Za trvalé zvyšování cen pohonných hmot nemůžou daně. To je jen velmi krátkozraké. By mě jinak zajímalo, jak naše vláda svou daňovou politikou ovlivnila cenu ropy po celém světě? Ale o tom jsem se už tady jednou rozepisoval. Blokáda Shellu a Essa nemá žádný praktický význam. Už jen proto, že jsme pro ně celkem postradatelná země. Wink
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

Ena (+10)
Odpadlík
Odpadlík

11 075,- VK
Zasláno: ne 27. srpen 2006 22:25
Doporučuji: týden vůbec netankovat a ani nejezdit. Mělo by to jedno velké - a jedno velké +. Stát by zvýšil DPH na cigaretách a alkoholu (-), ale na druhou stranu by klesla nehodovost na nejnižší hranici za posledních 150 let Mr. Green (+)
V životě jde o to, aby se člověk naučil plavat ve sračkách. Nejlepší školou je politika. Tolik času však nemám ...

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: po 28. srpen 2006 15:05
to : bonfire :: na tom slovnaft něco pravdy bude, protože jsem ještě neslyšel, ža by měl někdo problémy. za to o omv jsem už slyšel pár nelichotivých slov a na shell zatím jen jednu stížnost. Not Talking
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: po 28. srpen 2006 15:48
U mě je to tak, že si lidi dost stěžujou na ty různý "Robin oil", Agip (kvůli cenám), Ono a Esso. Naopak chválí Shell (Shell V-Power 95) a Benzinu (tradiční benzinka + mám u nich slevu 80h/l Wink ). O Slovnaftu slyším mluvit prvně až tady. Ze známých tam nikdo nejezdí.

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: po 28. srpen 2006 16:10
d'oh! oni mají nejvíce stanic v pohraničí Mad
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

Bonfire (+12)
VIP Redaktor

23 755,- VK
Zasláno: po 28. srpen 2006 18:40
jo robin oil ma taky pry shit benzin... no me slovnaft nijak zvlast nezajimal, my tankujem tedka u benziny (za DVDcka Wink )
♫ co krok, punk rock ♫
HTC Touch HD / Acer Aspire 1406XC / Suzuki Swift GTi / 20cm dlouhé péro

!! SAMOVOLNĚ VZNĚTLIVÝ !!

Muj svist jezdi za:
Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: po 28. srpen 2006 20:48
Já jezdím na Esso. Mám ho 50m od kanceláře a mají momentálně skoro o 2 Kč levnější naftu, než konkurence v celým Brně.

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: út 29. srpen 2006 09:04
Jezdím na SHELL a opravdu to lépe jede než na jiné benzíny. Spotřeba cca o 0,4l/100km menší. Prý i motor byl čistší když mi dělali těsnění pod hlavou(u motoru)!
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: út 29. srpen 2006 11:08
2 Romulus: To mělo Ono v Plzeňským kraji taky. Jenže se pak zjistilo, že jsou to prošlý státní zásoby a že to pěkně odrovnává motor.
2 Beat: Já to střídám. Pokud mám jet na delší vzdálenost, tak Shell, pokud na kratší - Benzina. Rozdíl je skutečně znatelný.

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: po 26. únor 2007 12:18
Tak již na SHELL nejezdím. Celkem slušně mne naštvali s tou jejich novou akcí!! Když jsem ji poprvé 15.2.07 nevědomky použil, tak mi odečetli místo 12bodů/l 24bodů/l!!! Brick Wall Brick Wall Volal jsem na jejich infolinku a tam mi nejdříve potvrdili správnost odečtených bodů, přestože na netu a v reklamní kampani hlásali 12bodů!!! Taky zároveň s touto akcí zdražili benzín!!! Po dost ostrém dopisu mi poslali omluvu, vrátily sice všechny body a ještě další přičetli, ale minimálně po dobu trvání této zlodějské akce tam nebudu tankovat. Sleva se totiž vůbec nevyplatí!!! Na těch jejich 12 bodů jsem musel ve zvýšené ceně benzínu zaplatit více jak 2Kč. Pokud by nezvedali cenu a mohl jen tankovat, tak by mi to nevadilo, ale nyní již jsoe tak drahý, že ani snížená spotřeba nepokryje jejich vysokou cenu!
Jen žádnou paniku!!!!

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

51 277,- VK
Zasláno: po 26. únor 2007 19:31
tankuji na benzině, tam je taky akce. za 10l - 1 bod a za 8 bodů je jedno dvd za 80 kč. když jsem se díval na ceny těch dvd v obchodech, tak se pohybují od 250.- do 300.- kč. když se na to člověk podívá z opačné strany a koupil by to dvd za normální cenu, tak vyjde ten litr benálu o cca 1.9 kč levněji

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 408,- VK
Zasláno: čt 1. březen 2007 12:43
Nyní již tankuji tam kde mají levný benzín a to je tady převážně ESSO! Ostatní jsou cca o 1-2K4 dražší.
Jen žádnou paniku!!!!

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: so 3. březen 2007 11:53
Tankuju u Shell dál a body sbírám do zásoby. Doufám, že je nasbírám aspoň na myčku. Mr. Green Při tak nízké spotřebě, jako máme my, je celkem jedno, kde tankujeme. Naberem za 400,- a máme za co jezdit celej měsíc. Wink

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 1 z 3