Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Charity, nadace, pomoc dětem...

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3, 4  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní záliby

Myslíte si, že se peníze posílané na charitu opravdu dostanou tam kam mají?

Hlasování není časově omezeno.
Ano:
30% 30% [ 3 ]
Ne:
70% 70% [ 7 ]
Celkem hlasů : 10 / Hlasujících: 10
pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

Věk: 34 let

132 719,- VK
Zasláno: pá 8. srpen 2008 18:12
jn, paní Svobodová vždycky vybere kopu peněz na mentální dětičky a pak si jede na krásnou dovolenou.. Smile

palucko (+21)
The Koza Boy
VIP BigBoš
BigBoš

Věk: asi 34 let
167 754,- VK
Zasláno: pá 8. srpen 2008 20:12
ano ale len co sa tyka velkej organizacie ,,.,. neviem jak sa vola ale rozdavaju modre gombiky a pohladnice .,.,aaaa uz viem Unicef
Obrázek

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: so 9. srpen 2008 10:36
Všechny charitní organizace (i ty seriózní) pracují takovým systémem, že děsivě velká část vašich peněz se nedostane tam, kam má. Mají obrovské náklady. Pokud jde o sbírky v ČR, je ostuda, že se o všechny potřebné nedokáže postarat stát. Částky, které vynaloží stát zbytečně, převyšují všechny sbírky, které se v ČR konají.
Jako jednotlivec prakticky nepřispívám. Až si to budu moct dovolit se svou firmou, tak radši třeba (po předchozí domluvě) nakoupím nějaké hračky dětem do nemocnice, nebo dětského domova - přímo, bez nějaké organizace.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš

534 469,- VK
Zasláno: so 9. srpen 2008 12:07
S těma sbírkama sem na tom stejně jako Moucha - když vybírá nějaká pěkná slečna/slečny, tak nějakou kačku dám, pokecáme atd.
Ale abych posílal někam větší obnosy, tak to ne. Sám mám málo....
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská

27 334,- VK
Zasláno: ne 10. srpen 2008 09:22
ad aisha - nějak tě nechápu??? A už vůbec nevím, proč by tu měli být všichni pod vlivem nebo zfetovaní???!!! Moje organizace přispívá na dítě v Indii a sponzorujeme zvířátko v pražské zoo, prodáváme různé charitativní věci - samolepky, notýsky...Ročně se účastníme asi sedmi charitativních akcí. Upozotňuji, že jsme státní organizace a s charitou nemáme nic společného. Prověřila jsem si, že na charitu jde třetina až polovina vybraných peněz - což mi přijde žalostně málo...Přesto přispíváme, sem tam si něco koupím i já jako osoba. Ale úplně nejlepší nápad je ten, co jsem tu už četla - koupit věcný dar a darovat ho třeba dětskému domovu, tak jsme to také udělali. No a světe div se, jeden domov byl rád, druhý dar nechtěl - jednalo se o DVD přehrávač a bylo nám řečeno, že mají kvalitnější...Pak vysvětli těm, kdo se s chutí, zadarmo, dobrovolně se na sbírce podíleli, že o jejich dar se nestojí...Ano, nejsou všichni lidé stejní, každý z nás má právo se rozhodnout, zda přispěje nebo ne, zrovna tak jako má každý z nás právo se svobodně k téhle problematice vyjádřit. Vzpomínám si třeba, když byly povodně, jak jsme nakupovali z posledních peněz drogerii a savo pro postižené. Já myslím, že každý z nás někdy nějak přispěl. A jak říkám, vše je dobrovolné, tak proč odsuzovat ty, kteří nechtějí. Asi mají důvod.
A věř, že vím, co jsou postižené děti, pracuji s dětmi mnoho let. Vím, co potřebují, vím, jak těžko se hledají tzv. sponzoři. Ale jde také o slušnost - když sponzor vidí, že jeho peníze šly tam, kam měly - jednak má radost, jednak vím, že se na něj můžu obrátit ještě jednou.
Nechápu tě, co si tu řešíš. Vždyť ty lidičky tady neznáš, nevíš, jaké mají problémy a útočíš na ně, ač si to nezaslouží...
Tvůj příspěvek mě fakt nadzvedl...Potřbuješ-li pomoct, napiš mi SZ
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

36 658,- VK
Zasláno: po 11. srpen 2008 08:29
Řekl bych že aisha potřebuje odbornou lékařskou pomoc. Think Think Think
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí
VIP Kořeň
Kořeň

Věk: 35 let
132 412,- VK
Zasláno: čt 30. červenec 2009 12:45
Tak nevím... taky jste viděli v telivizi reklamu, že když koupíte nějakej prostředek, tak tím vlastne zaplatíte dítěti v Africe vodu na 1 týden?
Mama si kópila jekejsik šampon a na něm to je, ale je tam napsaný, že to zaplatí 1 litr, to jakože tomu dítěti stačí na týden litr vody? Shocked
(_)_)\\\\\\\\\\\\\\\Mr. Green

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka

Věk: 34 let

132 719,- VK
Zasláno: čt 30. červenec 2009 12:51
Bude muset, protože zbytek peněz si dá Vendulka Svobodová do kapsy a zajede si na krásnou dovolenou.. Very Happy

Thompson (+3)
Topol
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 3. březen

103 946,- VK
Zasláno: čt 30. červenec 2009 14:55
To by radši měli dávat k šamponu litr vody Mr. Green
Wojcek: iPhone taky neumí to, co píšou na krabici Mr. Green
Obrázek

Wojcek (+20)
Emsí_Dabljůsí