Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Dacia Logan - web pro masochisty

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 24, 25, 26  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta

Vyplatí se koupě vozu Dacia Logan?

Hlasování není časově omezeno.
Jistě za ty peníze není lepší volba:
24% 24% [ 41 ]
» Koupit Logan jsou vyhozené peníze:
64% 64% [ 106 ]
Jak pro koho...:
10% 10% [ 18 ]
Celkem hlasů : 165 / Hlasujících: 33
Anonymní (0)





0,- VK
Zasláno: so 8. červenec 2006 17:16
Mám ho , nejlepší výbava, klima, abs, 1,6. Celkově jsem spokojený. Jezdil jsem s různými vozy, BMW 525 tds, Volvo S60 a s dalšími autíčky, jako mondeo, ka, swift, favorit, felda, 120, warťas, 1203, ARO, UAZ, LIAZ, V3S, ZIL, moskvič.... Luxus na kolech je hezká věc a vážně příjemná! Šel jsem do logana hlavně jako recesista, ale s přibývajícími kladnými zkušenostmi vidím, že se autíčko povedlo. Uvidíme, jak to bude do budoucna. Zatím jediné mínus je s rezonancemi v okolí otáček motoru 3750. Je fakt, že už to není takový randál jako ze začátku, ale pořád to je kravál pěknej. Až budu mít chvilku, tak s tím něco udělám, mám pár tipů co s tím. Jinak na silnici sedí vážně dobře, s tím nakláněním to vůbec tak tragický není, ale uvidím po větším nájezdu km. ABS pulzuje v pomalejším rytmu, než u BMW či Volva, ale funkci plní naprosto s přehledem a bezchybně! Klimatizace je sice manuální, ale není problém k ní za pár kaček přidělat elektronickou automatiku a už to také řeším. Motor nepatří mezi lenochy, musí se mu jen dát určitý prostor a živě se dá jezdit i s "citem raubíře". Řazení je snadné a nehrozí pády z náplavky do Vltavy jako se to stalo s Fabiemi. Z okruhu mých známých si mě dobírali snad všichni a měli zcela stejné názory jako velká část ostatních přispěvatelů. Jenže kecat o něčem, v čem člověk ani neseděl a co zná jen z obrázků, je vždycky o něčem zcela odlišném a hlavně to dokáže naprosto každý! Svůj názor poopravili, většinou ale změnili úplně a velice rychle. vážné negativní pocity zatím žádné nemám....

z AR

Anonymní (0)





0,- VK

Anonymní (0)





0,- VK
Zasláno: so 8. červenec 2006 17:51
citace pro ty co mají zájem o ojetiny

Prodával jsem před půl rokem feldu 1,3 GLXi v metle, Alu... na pohled celkem pěkná ikdyž 180tis najeto - rv 1998. Tachometr jsem vyměnil za tacho z vrakáče s 90tis km...... no nekupte to

Tak mám taky zkušenost...
Moje žena si koupila loni v unoru Escorta kombika, 1.6, 96.rocnik. Pres kamarada sveho otce, cena 120 000,-.
Ja ji rikal, at to nekupuje...
Za rok jsme do toho vrazili dalsich 90 000,-
Kazdej mesic minimalne jednou v servisu...
Letos v lete jsem se fakt nactvereckoval, ze to auto jde z domu...

Zajeli jsme do prvniho bazaru...zjistili, ze mame aspon tri v jednom, nechteli...
Ve druhem to same...
V AAA to taky zjistili...
vykoupili za 55 000,

není nad ojetiny.......

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: so 8. červenec 2006 21:03
Přidám se na stranu zastánců ojetin. Také jsem měl možnost se svézt ve spoustě aut a musím říct, že všechna levná auta jsou strašně ošizená na detailech, které se nepíšou do propagačních letáků. Ano, mají ABS, airbagy a všechno, na co lidi obvykle slyší, ale chybí jim právě ty drobnosti, které si pak majitelé Loganů a podobných aut dodělávají sami, jako je třeba odhlučnění motoru, na čalounění jsou použité levné, studené a neútulné materiály a podobně.
Osobně si nikdy nekoupím nové auto, dokud na něho nebudu mít aspoň 400000,-, což je podle mně hranice, od které výrobci dělají auta bez vážných kompromisů, jako jsou slabé motory, levné materiály a podobně.

Někdo tu argumentoval některými podvody bazarů a tím chtěl ukázat, jak je nebezpečné kupovat ojetinu. Na to se dá říct jediné - když koupi ojetiny nerozumím, můžu si s sebou vzít odborníka. A stejný argument bych mohl použít i k Loganům - málo lidí mělo problémy s kvalitou práce rumunských dělníků? Věřím, že si to už Renault hlídá líp, ale nemyslím, že to jde na 100%.

Jinak k této diskusi - prosím, klidně si tu pište své názory a argumenty, ale zkuste se nesnižovat k osočování jiných názorů a hlavně se jiné názory ostatních nesnažte změnit - nejde to.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

westik (0)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 66
Bydliště: PRAHA
10 075,- VK
Zasláno: so 8. červenec 2006 21:58
což tak aby si ti co logana neviděli ,udělali čas a myslím , že slušný zvědavec nebude mít problém se domluvit z jakýmkoliv majitelem tohoto vozítka a podívat se naživo,

romulus,
seděl si v Loganu? jel si s ním? nebo hodnotíš podle toho kdo kde co napsal... pojď se podívat a pak poreferuj .....
píšeš , že pokud nebudeš mít 400 tisíc tak ..... , nevím kolik vyděláváš, ani tvé rodinné poměry, je mi to v podstatě jedno...
Finanční možnosti mladých rodin mající děti, hypotéku na byt, půjčky, průměrný plat zajisté nejsou předpoklady ke koupi, třeba ( bavme se o nových autech) Oktávii kombi, na podzim příjde Logan kombi asi v ceně 8tisíc euro .Podívej se na leasingy různých společností co nabízejí s jakým úrokem, myslím si že dácia v pravý čas dokázala zaujmout a najit kupce , nejen tady ,ale i v okolních státech.
Píšeš o kvalitě rumunských dělníků, hmmm , byly problémy s lakem u prvních sérií, netajím to, bylo vyřešeno, ale nenašly se problémy u nových aut , jako třeba u Fábii, které jsou drahší = lepší a kvalitnější.
S ohledem na cenu a velikost toho auta si myslím , že to není špatná volba, pro ty co mají hlouběji do kapsy. Taky přežívá nedůvěra k značce Dacia . V dnešní době ani nevíš, kde se auta vyrábějí... jediné co je v dacii logan rumunské je baterie.,
Mám auto z. 2.2.05(bylo vyrobeno) a bez problémů se 4 letou zárukou, co si můžu přát víc??

Obrázek
Obrázek
Obrázek

myslím ,že to bude konkurent , ROOMSTERu škoda

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK
Zasláno: so 8. červenec 2006 22:33
2 westik: v Loganu jsem jen seděl (nejel) a to mi stačilo, abych si udělal představu, že to není auto pro mne - vadí mi jeho design a neútulný interiér, ale i jeho původ (uznávám, že to je asi předsudek). Přečti si znovu můj příspěvek, kde píšu, že jde o můj názor, který nikomu nenutím a chápu, že lidé mají názory jiné.

Pokud jde o Fábii, kterou tu fanoušci Loganů pořád používají jako srovnání, tak na tu mám ten názor, že to auto je obrovský podvod na lidi. Marketingovými triky je vydáváno za větší, kvalitnější, bezpečnější a s lepšími jízdními vlastnostmi, než doopravdy má. To není dobrý příklad alternativy v ceně Loganu.

Sledoval jsem kdysi dvě nebo tři aktivity, které si daly za cíl srovnat nové a ojeté auto ve stejné ceně (např. test v MF DNES, který srovnával Fábii a ojetý Ford Mondeo) a ty došly k závěrům, že nové a ojeté auto se z věcných hledisek vyplatí zhruba stejně a je jen na otázce priorit člověka, co zvolí. Ani v jednom případě neprohloupí.

Když to zhrnu, tak v ceně kolem 200000 má nové auto oproti cca 3-4 roky staré stejně drahé ojetině:

+ záruka (roční lze ale dostat i na ojetinu)
+ neopotřebené díly
+ žádná, tudíž jistá minulost
+ je to nové auto = lepší pocit

- nižší aktivní a pasivní bezpečnost oproti nebourané ojetině
- nižší výbava
- slabší motory a drahé (či žádné) dieselové varianty
- lacinější materiály v interiéru
- méně pohodlí

Pokud jde o technologickou vyspělost, bývají tyto variany na tom podobně. Nové technologie napřed bývají ve větších autech a teprve po několika letech se přesouvají do menších a levnějších (boční airbagy, stabilizační systémy apod.).

Takže volba je každého věc.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

wizaard (0)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 29
Bydliště: Očelice, České Meziříčí, ČR
10 000,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 10:47
No, i přesto, že bych neměl reagovat, protože dva tábory zde v diskusi se nikdy neshodnou, musím.

Romulusi, s kecama o Rumunech mi připomínáš mě v souvislosti s Gripeny, kdy jsem kecal o tom, že je hrůza, že jejich motory a 2/3 trupu montují v JAR (i když to bylo spíš proto, že Gripeny nemám rád, jsou ale něco podobného jako Logan Wink )... jsou to proto špatná letadla, když motory jsou licenční originály BAe/Volvo aero? Když trup byl navržen a testován ve Švédsku a Anglii (kde to všechno mj. vyrobili a pouze poslali Afričanům na kompletaci)? Analogicky proto - je Logan špatné auto, když ho montují Rumuni? Když všechny díly kromě kastle jsou originál z Francie od Renaultu? Rolling Eyes Analogicky - je špatný mobil Siemens, který se montuje na Thaj-wanu? Nebo základní deska od ASUSu montovaná tamtéž? Nebo drtivá většina věcí, které jsou teď okolo Tebe? (Čína, Thaj-wan, Vietnam,...). Přemýšlej Wink .

Ojetin jsme si taky užili, původu bych se dnes už nebál, ale chci radši auto, na které nebudu muset (kromě benzínu, oleje, vody a fridexu) aspoň 3 roky sáhnout, než auto, které je sice OK z bazaru, ale určitě do něj vrazím 10-20% pořizovací ceny během prvních dvou let (pokud ne víc, když se jedná třeba o Ford). Např. my jsme do teď před Loganem (máme ho od konce května, takže zkušenosti až po delší době, teď můžu jenom teoretizovat, když všechno vydrží) měli Renault 19 Chamade 1.4 GTR (bližší popis nemám, ale stojí před barákem Smile ) ve slušné výbavě (el. okénka, vyhřívaná zrcátka, ...), r.v. 1992 za 60 000Kč (vím, je starší, ale cena byla OK a stav taky, což nám potvrdilo mnoho znalců, dokonce jeden autobazar nám nabídl, že ho za 80 000Kč koupí, kdybychom ho nechtěli Smile ) a během té doby, co byl náš (cca 3 roky) jsme do něj dali slušné peníze (cca 10 000Kč - tlumiče, ložiska), takže už nic takového nechceme. Prostě nový Logan je nový Logan, nebudu se přít, když chcete ojetinu, kupte ji, pokud ne, kupte Logana. Mr. Green
"Vše, co máš rozhodnout je, jak naložit s časem, který ti byl dán." - J.R.R. Tolkien
Osobní web | Gimpl ...aneb časopis studujících

westik (0)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 66
Bydliště: PRAHA
10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 11:53
trochu písmenek
jsem založil fórum na AUTOREVUE o DACII LOGAN, divil jsem se , že je logan zařazený mezi OSTATNÍ ZNAČKY.. Ale co, od prvních příspěvků jsem byl terčem vtipů a narážek, co jsem si to koupil a co je to za šmejd a podobně , Tohle auto je tak mozna levna smrt. Ja bych kazdopadne radsi volil ojetinu, , Logan to je prostě nový veterán, , a když jsem se zmínil. že existuje i RENAULT LOGAN , byl jsem za blázna, Porad dokola se ti snazim vysvetlit, ze Renault Logan se NIKDE NEPRODAVA,,Az vyjede Logan v serii s kosoctvercem v celni masce, tak me presvedcis (JP) psal.. A vida najednou jezdí RL( ne v ČR ) ,jako by se nechumelilo, a lze si tu masku u prodejců objednat.
Každý prorokoval jak se nebude prodávat, jak to bude ležák, každý byl chytrý předem věděl své o tom autě...a radil co si má kdo koupit ,protože JPP ......

Obrázek

Pak přišly testy, zaměřím se na ten losí - byl účelový -konkurence německému trhu( myslíte že ne? http://auto.idnes.cz/automoto.asp?r=automoto&c=A050822_131919_automoto_fdv, na stránkách ADACu není ani písmenko o nějakém losím testu Logana -proč asi? nechci o tom tady spekulovat víc.
http://www.adac.de/mitgliedschaft_leistungen/motorwelt

brzdná dráha - Kosťa provedl vlastní měření http://www.dacialogan.unas.cz/index_soubory/page0017.htm
se zajímavými výsledky

Založili jsme své stránky, www.autoklubdacia.cz .jako amatéři.
Přišly i první problémy, ale ne takové jako mají jiná auta ( problémy s počítačem, či samovznícení , kdy musely do servisu celé série- nevysmívám se) , problém ,který je je LAK ,ale podle mých informací le toto auto v lakovně a dostane nový lak. Snad to bude problém kusů a ne celých séríí.
o dalších problémech se můžete sami dočíst na našem fóru.Nic se tam netají
Osobně mám to auto od března a bez problémů....10 500km
Auta se prodávaji a prodávají dobře, nejen u nás,, statistiky si nevymýšlím já, a vím že človíčkové z Fóra, ,by nejraději slyšeli , jak je to nespolehlivé auto, kolikrát jsem byl v servisu a co mi zase nefunguje, nic takového, jediné co zatím dělám- dolévám benzín.A věřím , že tomu bude i nadále....

............................................................................................................
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?t=61

,našli se ,,všeználci a chytrolíni ,, kteří nejsou nepodobní ,,znalcům,, zde.
: út duben 12, 2005 5:30 pm Předmět:

Tohle auto je tak mozna levna smrt. Ja bych kazdopadne radsi volil ojetinu, nebo bych si jel do Italie koupit Cinana za 120 tisic, ktery vyjde kvalitou stejne.

Zaslal: st duben 13, 2005 5:05 pm Předmět:

jasně, když to más koupený tak se nedá nic dělat, ale dle mého názoru sis měl přidat 50 000 Kč a koupit si auto.... Logan to je prostě nový veterán, srovnat se dá tak asi s Feldou...

Renault si na tohle radoby aut neda svoje logo ani ve Francii, aby mu neupadla image.

Pokud chcete levne auto, tak je na vyber spousta malych aut v ruznych cenovych akcich a nevyjdou pak o moc draz nez Logan. Auto je celkove spatna financni investice, ale LOGAN je hozeni penez do kanalu.


vita napsal:
Já nevím jak Vám ,ale mě řidič "LOGANA" většinou tata od 2 dětí přijde jako bezpohlavní hemafrodit co si ty děti vymodlil Prostě v tom autě nemůže sedět normální hetero chlap s normálním {byť průměrným} penisem )

citát
Doručené :: Zpráva
Od: vita
Komu: westik
Zaslal: so duben 30, 2005 10:45 pm
Předmět: socka
Westíku u mě jsi obyčejná socka a ještě podporuješ cigány z Rumunska Zajdi si někam na trh koupit tepláky od šikmáče a budeš dokonalej konzumní zmetek této společnosti.
Neodsuzuji je , proč bych měl,
........................................................................................................
test Logana po 50 tisících km
http://auto.sme.sk/c/2605838/Dlhodoby-test-Dacia-Logan-konecne-hodnotenie.html
......................................................................................................
http://auto.idnes.cz/auto_ojetiny.asp?r=auto_ojetiny&c=A051103_142244_auto_ojetiny_fdv

Ve Francii se na ojetém loganu vydělává
Na levném renaultu lze ve Francii vydělat až tisíc euro. Pařížský deník Le Parisien napsal, že ceny ojetých loganů přesahují až o tisíc euro ceny nových. Logan, který se ve Francii prodává pod značkou Renault, je na tamějším trhu pro letošek beznadějně vyprodán.
Při převzetí klíčků od nového auta ztrácíte ve Francii podle statistik 15% - 20% ceny. Ekonomický logan ale staví statistiky na hlavu.

Bez výraznější reklamy byl uveden na trh před čtyřmi měsíci.

Celá dodávka pěti tisíc loganů, kterou chtěla francouzská pobočka prodat tento rok, byla vyprodána během méně než jednoho týdne a čekací lhůty se stále prodlužují.

Za ojetý logan tak mohou Francouzi zaplatit 10 až 11 tisíc eur, zatímco nový logan vyjde ve Francii na 7 500 - 11 210 eur podle výbavy.


Že to není pravda? No je to věc znalostí k danému, a myslím že o Dacii logan vím dost, i to že je již Dacia-Logan-1.6-16-valve ,a v listopadu verze kombi.

ANO 2 TÁBORY SE NIKDY NESHODNOU, JEDNÍM Z DŮVODŮ JE TAKY KDO ( která věková skupina ) AUTO CHCE KOUPIT, Markantně to je znát svobodný X rodina s dětma.

Myslím ,že jsem za sebe napsal dost .Reagovat nemusíte ........

wizaard (0)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 29
Bydliště: Očelice, České Meziříčí, ČR
10 000,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 12:49
Westíku, musím říct, že ty výtažky, co jsi tu uveřejnil, jsou vážně vtipné. Já jsem si najivně myslel, že mezi námi není žádná bytost blbější než středně retardované kombinačky, ale jak vidím, na serveru autorevue zcela nepochybně jsou... že bych se tam podíval?? Very Happy
"Vše, co máš rozhodnout je, jak naložit s časem, který ti byl dán." - J.R.R. Tolkien
Osobní web | Gimpl ...aneb časopis studujících

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík


Příspěvky: 3007
Bydliště: Holice
10 175,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 12:52
Reagovat budu. Proč taky ne? K těm citacím: je vidět, že na tomhle fóru jsme přece jen kultivovanější. Uvádíme jen vlastní názory a nikomu nenadáváme do "bezpohlavních hermafroditů" (ten člověk asi nezná význam těch dvou slov Mr. Green ). A socka? Proč? Jen opravdu bohatí lidi si můžou dovolit kupovat levné věci. Wink K ojetinám: osobně jsem si koupil ojetý auto, protože je to moje první auto a nebude mě tolik mrzet, když ho otluču. Vlastně jo. Protože je to Nissan origoš z Japonska. Mr. Green
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 12 z 26




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna