Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:50
Trošku mimo mísu, ale přece
Moje auto:
Xantia Break 1998 2.1 TD 12V verze EXCLUSIVE (tedy 8 let staré auto), koupeno z dovozu za 98 000,-Kč. Výčet:
1) velké, pohodlné a prostorné auto, ohromný kufr, mnoho místa všude
2) hydropneumatické odružení
3) výbava:
ABS, 2x Airbag, Hydroactiv II, el. ovládání všech oken, el. ovládání zrcátek, el. šíbr, klimatizace, el. ovládané sedadlo řidiče, multifunkční volant (ovládání autorádia), nastavitelný volant, kožený volant, dešťový senzor, zamykání zadních dveří od řidiče, tažné zařízení, nárazníky a zrcátka v barvě vozu, interiér kůže-plyš, dřevěné obložení palubní desky a lišty na dveřích, loketní opěrka vpředu a vzadu, osvětlení interiéru 5x lampička, 2x lampička osvětlující nohy řidiče a spolujezdce (snažší nastupování v noci), tónovaná skla, originální autorádio Clarion (Xantia) a už nevím co všechno ještě tam je
4) exteriér a interiér bezvadně udržovaný
5) pohodlí nesrovnatelné s novějšími vozy
6) povinné ručení je vyšší díky 2.1 motoru (snad jediný zápor)
7) DIESEL
Po prohlídce vozu mechanikem expertem na Citroeny je výčet oprav následující:
1) výměna všech kapalin (olej, hydraulika atd)
2) výměna rozvodů (dělá se u každé ojetiny)
3) malinko vyhnutá osa řemenice-raději novou (cena 3000,-)
4) kontrola hydrauliky, promazání, atd
5) gufera na posilovači trošku syčí - oprava
6) Celková cena i s prací do 10 000,-
Jinak autu vůbec nic není a mělo by ještě něco najezdit, bylo zvednuto, prolezen motor, exteriér atd. Prý královský kup. Takže auto s touto výbavou mě stálo 98 000,- + 10 000,- oprava + povinné ručení. Suma sumárum 120 000,- za pohodlné svezení na cca 2 roky (možná na 3). Vyplatí se Dacia Logan? Stále říkám že NE! Přesvědčte mě, že spartánský LOGAN je tou pravou volbou. Moje auto nemám na žádnou frajeřinu (ve svých 32 letech už mi to ani nic neříká), ale abych s ním něco odvozil, jel pohodlně a v klidu, což s Loganem nebo Fábií bych asi neužil (tam se o pohodlí mnoho mluvit nedá).