Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Dacia Logan - web pro masochisty

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 24, 25, 26  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta

Vyplatí se koupě vozu Dacia Logan?

Hlasování není časově omezeno.
Jistě za ty peníze není lepší volba:
24% 24% [ 41 ]
» Koupit Logan jsou vyhozené peníze:
64% 64% [ 106 ]
Jak pro koho...:
10% 10% [ 18 ]
Celkem hlasů : 165 / Hlasujících: 33
romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:05
westik: prosím, nesnaž se srovnat nesrovnatelné. Dacia podle metodiky losího testu opravdu prošla, ale stejně nemá na Xantii s počítačem řízeným hydraulickým podvozkem.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

weitless (-3)
Odpadlík
Odpadlík

10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:08
westík: už mě nebavíš a s tebou celej tvůj paskvil Logan. prostě je to plečka za 200 000 a tím to končím. Sám to víš, že bys raději jiný auto, ale nemáš na něj. To každý, ale já to klidně napíšu, že nemám na nový auto a tak si kupuju ojetiny - důvody sem už vysvětlil dříve a je to spíš o rozumu, ale ty se pořád dokola biješ a kopeš kolem sebe s nesmyslnejma argumentama. navíc na spoustu otázek neodpovíš a jen popichuješ nás. Konec. Tohle je monolog a ne diskuse. Howgh

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:11
Jinak tímto oznamuji, že pokud se tu neobjeví něco opravdu nového, tak s touto diskusí končím.

Fanoušci Logana tady demagogicky obhajují Logana, jako lepší alternativu naprosto ke všemu, co na světě jezdí. Dokáží si najít nějakou skulinku, pomocí které ho vyzdvihnou naprosto k čemukoliv.

Já tu od začátku říkal, že Logana neshazuju, že se jen MNĚ nelíbí a nevyhovuje MI. Každé auto má své výhody, ale i nevýhody. Loganisti si ty nevýhody neumějí přiznat.

Šlus...

EDIT: kolega mě předběhl... Smile

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

westik (0)
Bažant
Bažant

10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:13
romulus napsal:
westik: prosím, nesnaž se srovnat nesrovnatelné. Dacia podle metodiky losího testu opravdu prošla, ale stejně nemá na Xantii s počítačem řízeným hydraulickým podvozkem.
O kolik je drahší nová?

to ti nikdo nebere, nekritizuje, nehaní, nevím co ještě, jen ,,vracím míček,, na druhous tranu, nevím co chtěli básníci říci starými informacemi o losím testu( jak si psal) , který podle udajů ADAC nebyl... , neexistuje jediný materiál, o tom JAK se převrátil.....
Nemám chuť se hádat o blbostech, čí auto je lepší, taky tak nečiním, ale vadí mi vyzvihování že je ojetina zaručeně ta lepší volba, co mám napsat že je a dušičky budou mít klid?

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:17
westik, tak naposledy: já tu Xantii však nehodlám kupovat novou a ojetá ve výborném stavu stojí kolem 100000...
Losí test redaktorů sme.sk se opravdu stal a do mezní situace se dostali v 75km/h to je holý fakt, navíc logický u tak vysokého auta bez ESP.
Ojetina je PRO MĚ ta zaručeně lepší volba, ostatní ať si koupí co chtějí...

westik (0)
Bažant
Bažant

10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:18
weitless

ta inteligence z tebe přímo vyzařuje,paskvil Logan. prostě je to plečka za 200 000 a tím to končím.
ty si to tady založil já ne..., ok, hodně šťastných km v ojetinách..

wizaard (0)
Bažant
Bažant

10 000,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:28
romulus napsal:
Jinak tímto oznamuji, že pokud se tu neobjeví něco opravdu nového, tak s touto diskusí končím.

Fanoušci Logana tady demagogicky obhajují Logana, jako lepší alternativu naprosto ke všemu, co na světě jezdí. Dokáží si najít nějakou skulinku, pomocí které ho vyzdvihnou naprosto k čemukoliv.

Já tu od začátku říkal, že Logana neshazuju, že se jen MNĚ nelíbí a nevyhovuje MI. Každé auto má své výhody, ale i nevýhody. Loganisti si ty nevýhody neumějí přiznat.

Šlus...

EDIT: kolega mě předběhl... Smile

Doufám, že jsi k těm (malá parafráze) "demagogickým fanouškům" nepřihodil i mě, protože máme Logana taky, ale neznamená to, že je bez chyb. Je jednoznačně nejlepší ve své cenové kategorii, je lepší než Fabia, JE TO PLNOHODNOTNÉ AUTO (a jste ignoranti, pokud tvrdíte opak), ale taky se mi některé věci na Loganu nelíbí - hlavně zadek a nelíbí se mi většina součástí interiéru, resp. když jsem si do něj sedl v autosalonu, fakt jsem nemohl z toho, že je uvnitř vidět plech ze dveří v oblasti do výše sedaček, to mi vadilo, ale překousl jsem to, nelíbí se mi zvrchu viditelné šrouby uchycení plastových opěrek na dveřích, nelíbí se mi dvoubarevný interiér - palubka tmavá, vše ostatní světlé, nelíbí se mi možná až moc jednoduché sedačky, ale hlavně - NIC Z TOHO MI NEVADÍ!!!

Jinak, reakce na ten blábol, který tady weitless nebo romulus řekli (nepamatuji se, pardon) - vážně jsem spokojenější s Loganem než s naší bývalým Renault 19 Chamade (sedan), i když je pravda, že tyto dvě auta jsou si velmi vnitřně podobná, proto jsem Logana uvítal - je to R19 v modernějším pojetí.

A abych se vyjádřil i k Citroënu Xantia - ta se mi nelíbí (jako většina Citroënů z této doby), ale samozřejmě uznávám, že je to dobře vybavené auto, o tom není žádný spor. Logan samozřejmě svým podvozkem nemůže dosahovat jízdních kvalit Xantie, protože ta má (pokud z obrázků posuzuji dobře) širší pneu, nižší světlou výšku a řekl bych že i celkově tvrdší podvozek, proto určitě v kombinaci s elektronickými systémy stability dobře drží. Ale abys jenom pochopil, proč je Logan takto dělaný - má zvýšenou světlou výšku (a mj. i silnější autobaterii), protože je koncipován i pro provoz v Íránu a na Ukrajině (kde se garance nastartování i v -60°C hodí).

BTW - pneumatiky dodávané k novým Loganům "Kormoran" jsou (mezi námi děvčaty) polské, ne rumunské Wink .

EDIT: A jinak, abych vyvrátil další demagogický kec na mou osobu - v Loganu se mi ještě nikdo nesmál, tak nevím, kde to berete (teda jestli náhodou nepotkám Citroëna Xantiu Wink ), naopak - spousta lidí se na něj ptá a zvažuje koupi, ovšem nevím, jestli se s takovými lidmi stýkáte, zřejmě ne.
"Vše, co máš rozhodnout je, jak naložit s časem, který ti byl dán." - J.R.R. Tolkien
Osobní web | Gimpl ...aneb časopis studujících
Příspěvek upravil 1× wizaard, naposledy ne 9. červenec 2006 20:34.

westik (0)
Bažant
Bažant

10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:29
romulus napsal:
westik, tak naposledy: já tu Xantii však nehodlám kupovat novou a ojetá ve výborném stavu stojí kolem 100000...
Losí test redaktorů sme.sk se opravdu stal a do mezní situace se dostali v 75km/h to je holý fakt, navíc logický u tak vysokého auta bez ESP.
Ojetina je PRO MĚ ta zaručeně lepší volba, ostatní ať si koupí co chtějí...

citace z prvotního protoklu

ADAC nejprve provedl 2 losí testy při rychlosti 100 km/h, tedy při rychlosti odpovídající běžné proceduře ADACu. Během těchto testů nedošlo k žádným problémům. Organizace ADAC následně provedla další losí testy za účelem pořízení fotodokumentace. Tyto testy byly prováděny za nestandardních libovolně definovaných podmínek, což bez pochyby zapříčinilo převrácení vozu.

kdo si to bude chtít najit celé najde si ................................

weitless (-3)
Odpadlík
Odpadlík

10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 20:50
Trošku mimo mísu, ale přece
Moje auto:
Xantia Break 1998 2.1 TD 12V verze EXCLUSIVE (tedy 8 let staré auto), koupeno z dovozu za 98 000,-Kč. Výčet:

1) velké, pohodlné a prostorné auto, ohromný kufr, mnoho místa všude
2) hydropneumatické odružení
3) výbava:
ABS, 2x Airbag, Hydroactiv II, el. ovládání všech oken, el. ovládání zrcátek, el. šíbr, klimatizace, el. ovládané sedadlo řidiče, multifunkční volant (ovládání autorádia), nastavitelný volant, kožený volant, dešťový senzor, zamykání zadních dveří od řidiče, tažné zařízení, nárazníky a zrcátka v barvě vozu, interiér kůže-plyš, dřevěné obložení palubní desky a lišty na dveřích, loketní opěrka vpředu a vzadu, osvětlení interiéru 5x lampička, 2x lampička osvětlující nohy řidiče a spolujezdce (snažší nastupování v noci), tónovaná skla, originální autorádio Clarion (Xantia) a už nevím co všechno ještě tam je
4) exteriér a interiér bezvadně udržovaný
5) pohodlí nesrovnatelné s novějšími vozy
6) povinné ručení je vyšší díky 2.1 motoru (snad jediný zápor)
7) DIESEL

Po prohlídce vozu mechanikem expertem na Citroeny je výčet oprav následující:
1) výměna všech kapalin (olej, hydraulika atd)
2) výměna rozvodů (dělá se u každé ojetiny)
3) malinko vyhnutá osa řemenice-raději novou (cena 3000,-)
4) kontrola hydrauliky, promazání, atd
5) gufera na posilovači trošku syčí - oprava
6) Celková cena i s prací do 10 000,-

Jinak autu vůbec nic není a mělo by ještě něco najezdit, bylo zvednuto, prolezen motor, exteriér atd. Prý královský kup. Takže auto s touto výbavou mě stálo 98 000,- + 10 000,- oprava + povinné ručení. Suma sumárum 120 000,- za pohodlné svezení na cca 2 roky (možná na 3). Vyplatí se Dacia Logan? Stále říkám že NE! Přesvědčte mě, že spartánský LOGAN je tou pravou volbou. Moje auto nemám na žádnou frajeřinu (ve svých 32 letech už mi to ani nic neříká), ale abych s ním něco odvozil, jel pohodlně a v klidu, což s Loganem nebo Fábií bych asi neužil (tam se o pohodlí mnoho mluvit nedá).

Obrázek

westik (0)
Bažant
Bažant

10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 21:19
odpovím ti jednoduše .

no a ?

- mám 4 roky záruku
- 6 let na karoserii
- asistenční službu po Evropě
- kufr 510 l
- slušný leasing
- prostor pro 5 lidí ( 3 dětské sedačky)
- dost místa vzadu pro velké lidi
- palubní počítač ,užitečná věc
- zrcátka mám el. vyhřívaná i nastavitelná

- nic mi nesyčí
- nic nemám ohnuté
- nepotřebuji nic opravit
- nic jsem nemusel měnit
- mám vše nové nepoužívané
- rádio mám vlastní.stačilo zasunout
- nic nemusím nechávat promazat
- dešťový senzor? no vidím že prší spoléhat se na senzor....

no že nemám kožené věci můžu oželet, sedadlo řidiče nastavuji jednou, jezdím jen já, zamykání dveří? - od řidiče všechny, nastavení volantu, jezdím jen já -nelze nastavit nestěžuji si , dřevěné obložení? na co? , lampičky tolik? postrádám osvětlení kufru!! ,palubní počítač taky nezmíňuješ.
věřím, možná pohodlnější ,

zda se vyplatí? pokud se ti nic nepodělá ano , pokud podělá tak ne.
souhlas???

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 16 z 26