Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Dacia Logan - web pro masochisty

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 24, 25, 26  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta

Vyplatí se koupě vozu Dacia Logan?

Hlasování není časově omezeno.
Jistě za ty peníze není lepší volba:
24% 24% [ 41 ]
» Koupit Logan jsou vyhozené peníze:
64% 64% [ 106 ]
Jak pro koho...:
10% 10% [ 18 ]
Celkem hlasů : 165 / Hlasujících: 33
romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 21:23
Já se přidám z opačného soudku. Já svou Xantii (r.v. 1997) koupil před 4 lety za 175000,-. Výbava téměř srovnatelná s Weitlessovou, ale sedan 1.9TD.

Za tyto 4 roky jsem s ní najezdil přes 130000 km a náklady na opravy nepřesáhly 15000,-. Bylo jich za celou dobu docela dost, ale drobnosti za pár peněz a nikdy jsem nezůstal s autem někde viset (pokud mi nedošla nafta, nebo jsem neměl slabou baterku, jako teď).

A moje zkušenosti z provozu?

- auto je pro cestující prostorné a pohodlné - díky dostatečnému rozvoru nenutí cestující sedět moc vzpřímeně, jako v Loganu nebo Fábii
- vzhledem k pětidveřové karoserii jde do auta naložit spousta věcí včetně dvoudveřové ledničky
- do prostorného kufru su vlezly věci k moři a zásoby jídla (vč. el. ledničky) pro 4 dospělé a jedno dítě na cestu do Španělska a zpět
- auto má dostatek výkonu, skvěle odhlučněný interiér a klimatizaci, takže člověk ani na dlouhé cestě není z řízení příliš unavený
- nikde v interiéru není vidět plech ani šrouby, čalounění je z příjemného veluru
- a spousta dalších +

Btw. říct o Xantii, že má asi celkově tvrdší podvozek, může říct někdo, kdo pro změnu nejel v Xantii.

Suma sumárum, mně auto za celou dobu provozu i s opravami vyšlo levněji než nejlevnější auta na trhu, se kterýma ani zdaleka nelze srovnávat jeho užitnou hodnotu. Kašlu na nový auta, protože pokud se opravdu nejedná o auto aspoň za 400-500 tis., tak kromě dobrýho pocitu, že "mám přecejen nový auto", mi to nic nepřinese.

EDIT: na lampičku do kufru v Citroenu nezapoměli... Wink

EDIT2: ohledně záruky na prorezivění - neviděl jsem ani první Xantie z roku 1993, že by začínaly rezivět, natož aby prorezivěly, pokud nebyly bourané. Pokud budeš reklamovat prorezivělý blatník Ty, tak Ti záruku neuznají kvůli jednomu jedinému škrábanci z parkoviště...
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

weitless (-3)
Odpadlík
Odpadlík

10 075,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 21:37
westik napsal:
odpovím ti jednoduše .

no a ?

- mám 4 roky záruku - 4 roky na co? 4 roky na skryté vady ne na všechny opravy!!!!
- 6 let na karoserii - u Xantie je pozinkovaná takže jsem v klidu
- asistenční službu po Evropě - tu já mám od ČSOB povinnýho ručení taky
- kufr 510 l - to je teda velikost. Kolik to má po sklopení zadních sedaček a je tam rovná podlaha po sklopení?
- slušný leasing - co na tohle napsat nevím - brát si leasing na Logana Very Happy
- prostor pro 5 lidí ( 3 dětské sedačky) - jaký komfort
- dost místa vzadu pro velké lidi - a co ti málí?
- palubní počítač ,užitečná věc - nevíš nikdy kolik ještě dojedeš co? nevyzpytatelný auto?
- zrcátka mám el. vyhřívaná i nastavitelná - nejdůležitější v celém autě

- nic mi nesyčí - brzo začne
- nic nemám ohnuté - jen se neboj, na to se ale záruka nevztahuje
- nepotřebuji nic opravit - jen vydrž
- nic jsem nemusel měnit - jen vydrž
- mám vše nové nepoužívané - luxusní pocit
- rádio mám vlastní.stačilo zasunout - ale musel sis ho koupit co?
- nic nemusím nechávat promazat - ne? to mi povídej
- dešťový senzor? no vidím že prší spoléhat se na senzor.... ale cyklovač ti už nějak chybí co? hlavně že máš zrcátka v el.

no že nemám kožené věci můžu oželet, sedadlo řidiče nastavuji jednou, jezdím jen já, zamykání dveří? - od řidiče všechny (já myslel dětskou pojistku na zadních dveřích tzn. kompletní zablokování dveří Wink ), nastavení volantu, jezdím jen já -nelze nastavit nestěžuji si , dřevěné obložení? na co? , lampičky tolik? postrádám osvětlení kufru!! ,palubní počítač taky nezmíňuješ.
věřím, možná pohodlnější , - suma sumárum - 200 000,- za auto s elektrickejma zrcátkama. Jak výhodné Applause Dance

zda se vyplatí? pokud se ti nic nepodělá ano , pokud podělá tak ne.
souhlas???

Tohle mluví za vše:

Výbava

SÉRIOVÁ VÝBAVA Logan Ambiance Lauréate
Airbag řidiče S S S
Tříbodové bezpečnostní pásy na všech sedadlech S S S
Výškově nastavitelné opěrky hlavy na všech sedadlech S S S
Otáčkoměr S S S
Imobilizér S S S
Centrální zamykání - S S
Tónovaná skla - S S
Nárazníky v barvě karosérie - S S
Recirkulace vzduchu - S S
Osvětlení zavazadlového prostoru - S S
Palubní počítač - - S
Kontrolka špatně zavřených dveří - - S
Postupné zhasínání vnitřního osvětlení - - S
Výškově nastavitelné sedadlo řidiče s bederní opěrkou - - S
Elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka - - S

(S)= sériová výbava,
(-)= nelze objednat

wizaard (0)
Bažant
Bažant

10 000,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 21:58
romulus napsal:
(...)

- auto je pro cestující prostorné a pohodlné - díky dostatečnému rozvoru nenutí cestující sedět moc vzpřímeně, jako v Loganu nebo Fábii

(...)

Btw. říct o Xantii, že má asi celkově tvrdší podvozek, může říct někdo, kdo pro změnu nejel v Xantii.

(...)

a) No když myslíš... Smile
b) Já jsem to přeci netvrdil, já pouze napsal, že si to myslím Wink . Pokud to tak není, buď rád a já jsem rád i za Tebe, protože Ti to přeju.
Zasláno: ne 9. červenec 2006 22:02
weitless napsal:
(...)
- kufr 510 l - to je teda velikost. Kolik to má po sklopení zadních sedaček a je tam rovná podlaha po sklopení?
- slušný leasing - co na tohle napsat nevím - brát si leasing na Logana Very Happy
- prostor pro 5 lidí ( 3 dětské sedačky) - jaký komfort
- dost místa vzadu pro velké lidi - a co ti málí?
- palubní počítač ,užitečná věc - nevíš nikdy kolik ještě dojedeš co? nevyzpytatelný auto?
- zrcátka mám el. vyhřívaná i nastavitelná - nejdůležitější v celém autě

(...)
- mám vše nové nepoužívané - luxusní pocit
- rádio mám vlastní.stačilo zasunout - ale musel sis ho koupit co?

(...)
- dešťový senzor? no vidím že prší spoléhat se na senzor.... ale cyklovač ti už nějak chybí co? hlavně že máš zrcátka v el.

(...) suma sumárum - 200 000,- za auto s elektrickejma zrcátkama. Jak výhodné Applause Dance

(...)

Tohle mluví za vše:

Výbava
(...)

a) Jsi trapný a někdy až infantilní.
b) Jistě, mluví to za vše, taky si myslím... mít v autě za 230 000Kč prakticky vše už v sérii Smile .
"Vše, co máš rozhodnout je, jak naložit s časem, který ti byl dán." - J.R.R. Tolkien
Osobní web | Gimpl ...aneb časopis studujících

Anonymní (0)

0,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 22:06
PROJEĎME SE PŘEZ PÁR ŽELEZNIČNÍCH PŘEJEZDŮ .... KDO DŘÍV PŮJDE NA SEŘÍZENÍ GEOMETRIE... NEMÁ CENU DISKUTOVAT ZDE ... AT ŽIJOU OJETINY A JEJICH MAJITELÉ ...........................

DavidT (+1)
Odpadlík
Odpadlík

10 375,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 22:15
No co to tu je za bordel. Shocked Tak každej vyjádřil svůj názor a hotovo ne?A peroč se tu hádáte k čemu to je?A čím tím docílete?Ty co svůj názor mají ho budou mít i nadále.Tak nevim c otu děláte zvlášť Logaňácí že pokračujou v tomto dialogu a už nedaj pokoj a stále napadaj ostatní za svůj názor.No jen se podívejte kdo začal "útočit".A tento topik byl jako narážka na web ne na auto.Stejně tak to mohl být web o mobilech,vaření či tak ne?Tak proč se cítíte uražený?Každej si snad zváží sám co se mu vyplatí koupit.lA nepude bezhlavě do koupi auta ne?

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 22:22
wizaard napsal:
mít v autě za 230 000Kč prakticky vše už v sérii Smile .
Ano, pokud pořád tvrdošijně budeš argumentovat novým autem.

Tohle se dnes prodává od prvního majitele, koupené v CZ, se serviskou a přijatelným náběhem km právě za Tebou udávaných cca 230 000,- Kč:
http://www.autorevue.cz/default.aspx?article=2288

a teď povídej něco o výbavě...
Zasláno: ne 9. červenec 2006 22:24
2 DavidT: mě už ta diskuse zase začíná bavit... aspoň se nenudím... Wink
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 22:31
2 Weit: Jen pro upřesnění - ne u každé ojetiny se mění rozvody. Nissan Primera má bezúdržbovej řetěz. Wink Když praskne, vyměníš celý auto. Mr. Green
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

zelenanana (0)
Myš
Myš

10 000,- VK
Zasláno: ne 9. červenec 2006 23:29
jak to tak po odmlce čtu,MOŽNÁ BY SI MĚLI PÁNOVÉ romulus A wizaard ZALOŽIT VLASTNÍ TÉMA , DOSAHOVALI BY ORGASMU vzájemným chválením ojetin, a xantii zvlášť.. ,
nevím co je tak IN na automatickém spínaní stěračů? To jste líní jak vši , pohodlní? co je in na dřevěném obložení či sedačkach z kůže.Jediné co zní jsou posměšky CO VY nemáte... Nevím kdo se tady chlubil co všechno má v autě, jako první a pak se posmíval že jiné auto to nemá,,, nezmínil se zda má počítač ve voze- posměšne se vyjádřil ze nevíš nikdy kolik ještě dojedeš co? nevyzpytatelný auto? viš vůbec k čemu je?

další perla
. Pokud budeš reklamovat prorezivělý blatník Ty, tak Ti záruku neuznají kvůli jednomu jedinému škrábanci z parkoviště... Jsi pojišťovák?? nebo jen JPP......., uklidni hormony...

jste pánové nechutní a ubozi,
Psalo se zde o Loganu v ceně v roce 2005, leden, z toho se vše odvíjelo, jaksi pán píšíci o konkurenci škodoFky přešel zmínku výrobě konkurenta logana..... nebylo to do krámu.. , fábia v základu za 8500euro.... ,

perla
JAK SE SEDÍ MOC VZPŘÍMENĚ??

,ŽE JE KUFR VĚTŠÍ? PO SKLOPENÍ SEDAČEK? PHEE , K ČEMU, KOLIKRÁT POVEZU ZA ŽIVOT LEDNIČKU ČI TELEVIZI -ZADARMO MI JI RÁDI PŘIVEZOU..

PERLA
a co ti málí? TO JE CO TI MÁLÍ

PERLA
prostor pro 5 lidí ( 3 dětské sedačky) - jaký komfort TO JE KOMFORT , DÁT TAM TY TŘI SEDAČKY VEDLE SEBE

(PS. v loganu se dobře soul.... i na zadních sedadlech, dost místa , žádné krčení ... i v xantii to jde? )

Psalo se o brzdách , mlčíte pánové , lexus to po.... , a jste nad věcí, Jistě, Logan naní lexus, ale brzdí na rozdíl od něj ........

šoumeni, až potkáte zeleného logana , jsem to já, zelených jezdí málo...

není vše jak se píše, jak zde majitelé prezentuji
http://www.autorecenze.cz/reviews.asp?ar=4011

Poruchy s elektrikou. To je u Citroenu obecně kapitola sama o sobě. Neustálě nefugují nějaké kontrolky, každou chvíli jedu do servisu, kde mi mění relé na ventilátorech atd.

Nedávno jsem měnil váhu vzduchu, řemenici, odešla elektrická stahovačka oken, vysypala se spojka.

...................................................
Poruchy jsou téměř na denním pořádku, auto bych hodnotil jako naprosto nespolehlivé.

V podstatě jsem za dobu dvou let vyměnil a nechal spravovat téměř vše.

Hodnocení a zkušenosti autora: Jediná výhoda spočíva v komfortu, který nabízí velký interiér vozidla. Myslím si ale, že daleko pohodlnější je mít šanci před domem dobře zaparkovat, což v mé nové Škodě Octavii není po zkušenostech s Xantií nejmenší problém. Také nutno podotknout, že náhradní díly jsou velmi drahé a servis také, ten je dokonce také velmi často na velmi nízké úrovni.
..................................
Po celou dobu provozu (5 let) se projevovaly různé poruchy, ačkoli bylo auto pravidelně servisováno ve značkových servisech.

Kvalita servisů přitom byla velmi nízká (ve srovnání s Nissanem).

Nejhorší auto, jaké jsem kdy měl.

Řízení bylo i nebezpečné. Při prudkém brzdění v zatáčce se auto chovalo nestandardně (jeden hydraulický okruh). Při jediné menší bouračce, kdy jsem neubrzdil, jsem se díky tomu, jak moc šel předek dolů, podíval autu před sebou do výfuku. Kdyby byl rozdíl rychlostí větší, asi bych skončil bez hlavy.

Kdo se má rád, půjde si koupit něco jiného.
...............................................
Za dobu 7-mi let jsem do oprav investoval více než 150000,- Kč.

Nejdrahší závady byly: hydraulické čerpadlo(24.000), brzdové kotouče jsem opravoval již dvakrát, další běžné závady jako zámky dveří, světla, topení, výškový stabilizátor, ramena řízení jsou velice níkladné a to nejen ve značkových servisech.

Hodnocení a zkušenosti autora: Auto je velice pohodlné a svezení v něm je skutečný požitek. O spolehlivosti nemůže být ani řeč.

Spotřeba se pohybuje v bežném průměru.

Největší problémy nastávají zejména v zimním období hlavně s elektrikou a tlakem zamrzlého (ztuhlého) oleje.

.................................................................
ale abych byl fér, jsou tam i pozitivní názory......

navíc maji taky své forum
http://www.citroeny.cz/forum/viewforum.php?f=8

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 17 z 26