Zasláno: pá 24. říjen 2008 09:22
Zdravím, jsem tu nový a zaujalo mně tohle téma, protože jsem něco takového prožil jako dítě.
Mám vzpomínky, ve kterých si pamatuju na otcovu tyranii vůči matce a i na mně jako prvorozenému synovi. Hádky, fyzické útoky, pláč matky a víkendové útěky k babičce. Moje matka, ačkoliv ji považuji za křehké stvoření všechno přetrpěla a vím, že to neměla vůbec lehké a moc jsem jí chtěl pomoct ale nevěděl jsem jak, byl jsem malý kluk. Po narození mladšího bratra se celková situace uklidnila i když čas od času nějaké hádky byly, ale už se to alespoň obešlo bez modřin na matčiném nebo mém těle.
Teď je mi 28 let a s otcem nemluvím, protože si s ním nemám co říct, obvykle se jen pozdravíme a to je vše. Neřekl bych, že ho nenávidím, ani ho nemiluju, řekl bych že k němu necítím vůbec nic... Rodiče bydlí spolu a s nimi můj mladší bratr, který ještě dokončuje vysokou školu. Navštěvuju je zhruba jednou za 2-3 měsíce. Při příjezdu je vidět, že jsou rádi když se ukážu, dokonce i otec se usmívá když mě uvidí. Prohodí něco ve stylu "To je dost, že se ukážeš, už skoro nevíme jak vypadáš...". Tato fráze se v různých obměnách opakuje při každé návštěvě a tím je veškerá komunikace mezi námi vyčerpána. Popovídám si s mamkou a bratrem co je nového, vyměním s bratrem nějaká data (filmy, hudbu atd) a to je vše. Nemám chuť se tam moc zdržovat a tak ten samý den zase odjíždím...
Zajímalo by mě jak to dopadlo s manželstvím Vardy a případně jak to vzaly děti. Snad to dopadlo dobře