Zasláno: so 10. prosinec 2005 14:15
Ricky napsal: No já už si toho moc nepamatuju...
... ale přece jenom jedna příhoda z dílen na elektroprůmce. Jeden spolužák, říkeme mu třeba Michal, byl docela frajer a furt vymýšlel nějaké býkoviny a furt se chvástal, jaký je nejlepší (a zkušený v sexu

) atd. Já ho neměl rád. Toho dne jsme měli praxi v dílnách a někoho napadlo, že bysme mohli nechat vybuchnout kondenzátor. Fajně to vyšlo, učitel odešel. Tak jsme vyhrabali v jedné veliké krabici plné kondenzátorů ten největší. Pak jsme jej připojili opačně ke zdroji a schovali se pod lavice. Nic. Každý jen napjatě čekal. Tak mě nenapadlo nic lepšího, než pořádně bouchnout rukou do stolu...
Nikdo se nelekl, jen Michal se zvedl, bo myslel, že to byl ten kondík. A v tu chvíli BUM! Bouchl ten kondík a Michal se mohl strachy posrat...

A v tom přišel učitel...
tak to mi neco pripomina my sme delali stejne bejkarny v dilnach na SOU Elektrotechnicke v Letohrade
1. bejkarna
Velikonocni vajicka
bylo po velikonocich a kazdej mel spoustu vajicek a napadlo nas zkusit narvat do vajicka kondenzator na 12V a pustit do nej 230V.
to ste meli videt vajicko na mraky po celej dilne
2. bejkarna
Jak uvarit parek bez vody a hrnecku
vezmete parek polozite ho na nejaky izolant pak vemete nejakou prodluzovaci snuru nebo neco co ma na jednom konci vidlicku a na druhym konci draty na na hnedej a modrej drat namotate hrebiky
potom oba hrebiky pichneme do koncu parku a strcime do zasuvky 230V
za par minut dobrou chut
(funguje to i s jablkem)
3. bejkarna
Pozar
delali sme v 1.roc uhelnici a na konci bylo mozne ji dat povrchovou upravu tim ze ji polozite na rozpalenou plotynku (jestli nevite co se stane tak zelezo stmavne) a este lepsi efekt to ma kdyz to rozpaleny zalejete olejem za prvy to dela hezky kouzrovy signaly a za drruhy (to nikoho znas v tu chvili nenapadlo) hezky to hori pri v striknuti na rozpalenej kov

a pred dilnou byla 1,5 vysoka vatra