Hyundai Scoupe GT
Zasláno: st 25. červen 2008 23:42
Tak už jsem někde sliboval že sem dám vizitku svýho černýho draka tak tak i dělám
Je to moje první auto, první láska a tak to už i navždycky zůstane. Když jsem si kdysi vybíral jaký si pořídím auto, jako kandidáti byli. Peugeot 405, 205, Suzuki Swift GTI, Mitsubishi Colt, Toyota Celica, samožřejmě taky "Fáčko" a ještě pár ale už jen minoritně
O Scoupe jsem zakopl vlastně úplně náhodou když jsem si prohlížel na jednom inzertním serveru inzeráty aut do 50k. Když už jsem po nějáké době jel kolem toho autobazaru kde stálo (černý s moc pěknejma kolama a super zvukem) tak jsme se na něj s ockem šli podívat a v tu chvíli mi došlo že už jiný auto nechci

Nenápadný auto za pár korun s výkonym motorem, všechno komplet v elektrice, šíbr a koženej paket bylo prostě víc než sem od svýho auta někdy čekal.
Od té doby jsem viděl snad všechna Scoupe co byly v čr na prodej a někdo mi vyfouknul před nosem výstavní kousek s poctivejma 52k kilometrů.
Tak jsem hledal a hledal dál a časem se stal členem českého Hyundaiclubu kde jsem i našel na prodej svoje autíčko.
Bohužel jsem u svého auta naletěl autobazarnímu zmrdovi, takže mi Skupáč za poctivě vydřenejch (z polviny) 50kkč moc štěstí nepřinesl
Ale to všechno mne nezlomilo a jal jsem se shánět finance na GO motoru které jsem... nesehnal dalších 20k vrazit do auta jen aby jezdilo bylo moc
Auto jezdilo a za teplého počasí motor skoro nezlobil, když jsem přišel na to, jak s ním jezdit abych eliminoval hrozící katastrofu v podobě zanesení svíčky na druhém válci špatně spáleným olejem na druhém válci, tak bylo vše Ok a loňské prázdniny jsem si s ním hodně užil. Prostě jsem musel autu dávat čočku, na semaforech držet otáčky kolem 2000 otáček... a spotřeba? Díky vynucenému stylu jízdy ěco kolem 10 litrů

(
Nicméně i tak jsme byl schopný "vytrestat na semaforech kdejakého frajera co si myslel že mi to s 1.6 Golfem natře když mam Hyundaie
Postupem času jsem si na autíčko sehnal 15" hlíny, lepší rádio Kenwood, centál s dálkou voe, repráky Pioneer, zesilovač Crunch a hodně inspirace. Když už sem byl skoro zoufalej že do prázdnin auto prostě pojízdný nebude, hodím ho někde ze skály a pořídím si jiné tak mi osud seslal poklad: Skupáče za přímo směšnou částku jsem na Aukru vydražil stejný model, jen kapičku bouranej a navíc s klimatizací a tempomatem

) Tenhle víkend budu přehazovat motory tak držte palce
Trocha technických dat:
Výrobce - Hyundai Motor Company
Roky výroby - 1991–1995
Body style(s) - dvoudvéřové kupé
pohon - přední náprava
Phonná jednotka - 1.5L 115 hp (86 kW), Turbem přeplňovaný řadový čtyřválec
Převodovka - 5-speed manual
rozvor kol - 2383 mm
délka - 4214 mm
šířka - 1623 mm
výška - 1270 mm
Změny na mém autě:
Plně průchozí výfuk s rezonátorem (místo katalyzátoru, beztak už nefungoval) a jakousi velkou blejskavou koncovkou, sportovní filtr
Většinu informací jsem sehnal zde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Scoupe
A tady budu pokračovat malou fotogalerií jak teď vypadá můj miláček a jak bude vypadat možná časem.
Tak takhle vypadal když jsme si ho koupil:
Ten vejfuk se vám nezdá fakt tam byl původně přivařenej takhle, bylo to strašně zbastlený, já ho tak ale už koupil
Ještě sem experimentoval s 22" super extra mega giga lehkyma hlinikovyma kolama
Tohle je moje vize kapoty příští rok.
Takhle se s tím daly řezat zatáčky...
Omlouvám se ale těch fotek mám vcelku dost a tyhle mi přišly docela pěkný
Tady mám ještě víc obrázků kdybyste někdo měli zájem se podívat:
http://yurii.rajce.idnes.cz
Budu průběžně informovat o stavu auta a případných vylepčeních.