Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Hyundai Scoupe GT

Jdi na stránku 1, 2  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Yurii (+3)
Bažant
Bažant

Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
11 200,- VK

Hyundai Scoupe GT

Zasláno: st 25. červen 2008 23:42
Tak už jsem někde sliboval že sem dám vizitku svýho černýho draka tak tak i dělám Wink

Je to moje první auto, první láska a tak to už i navždycky zůstane. Když jsem si kdysi vybíral jaký si pořídím auto, jako kandidáti byli. Peugeot 405, 205, Suzuki Swift GTI, Mitsubishi Colt, Toyota Celica, samožřejmě taky "Fáčko" a ještě pár ale už jen minoritně Smile
O Scoupe jsem zakopl vlastně úplně náhodou když jsem si prohlížel na jednom inzertním serveru inzeráty aut do 50k. Když už jsem po nějáké době jel kolem toho autobazaru kde stálo (černý s moc pěknejma kolama a super zvukem) tak jsme se na něj s ockem šli podívat a v tu chvíli mi došlo že už jiný auto nechci Pray Nenápadný auto za pár korun s výkonym motorem, všechno komplet v elektrice, šíbr a koženej paket bylo prostě víc než sem od svýho auta někdy čekal.
Od té doby jsem viděl snad všechna Scoupe co byly v čr na prodej a někdo mi vyfouknul před nosem výstavní kousek s poctivejma 52k kilometrů.
Tak jsem hledal a hledal dál a časem se stal členem českého Hyundaiclubu kde jsem i našel na prodej svoje autíčko.
Bohužel jsem u svého auta naletěl autobazarnímu zmrdovi, takže mi Skupáč za poctivě vydřenejch (z polviny) 50kkč moc štěstí nepřinesl Sad

Ale to všechno mne nezlomilo a jal jsem se shánět finance na GO motoru které jsem... nesehnal dalších 20k vrazit do auta jen aby jezdilo bylo moc Sad
Auto jezdilo a za teplého počasí motor skoro nezlobil, když jsem přišel na to, jak s ním jezdit abych eliminoval hrozící katastrofu v podobě zanesení svíčky na druhém válci špatně spáleným olejem na druhém válci, tak bylo vše Ok a loňské prázdniny jsem si s ním hodně užil. Prostě jsem musel autu dávat čočku, na semaforech držet otáčky kolem 2000 otáček... a spotřeba? Díky vynucenému stylu jízdy ěco kolem 10 litrů Sad(
Nicméně i tak jsme byl schopný "vytrestat na semaforech kdejakého frajera co si myslel že mi to s 1.6 Golfem natře když mam Hyundaie Dance Applause

Postupem času jsem si na autíčko sehnal 15" hlíny, lepší rádio Kenwood, centál s dálkou voe, repráky Pioneer, zesilovač Crunch a hodně inspirace. Když už sem byl skoro zoufalej že do prázdnin auto prostě pojízdný nebude, hodím ho někde ze skály a pořídím si jiné tak mi osud seslal poklad: Skupáče za přímo směšnou částku jsem na Aukru vydražil stejný model, jen kapičku bouranej a navíc s klimatizací a tempomatem Smile) Tenhle víkend budu přehazovat motory tak držte palce Wink

Trocha technických dat:
Výrobce - Hyundai Motor Company
Roky výroby - 1991–1995
Body style(s) - dvoudvéřové kupé
pohon - přední náprava
Phonná jednotka - 1.5L 115 hp (86 kW), Turbem přeplňovaný řadový čtyřválec
Převodovka - 5-speed manual
rozvor kol - 2383 mm
délka - 4214 mm
šířka - 1623 mm
výška - 1270 mm

Změny na mém autě:
Plně průchozí výfuk s rezonátorem (místo katalyzátoru, beztak už nefungoval) a jakousi velkou blejskavou koncovkou, sportovní filtr

Většinu informací jsem sehnal zde:http://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_Scoupe

A tady budu pokračovat malou fotogalerií jak teď vypadá můj miláček a jak bude vypadat možná časem.
Tak takhle vypadal když jsme si ho koupil:
Obrázek
Obrázek
Ten vejfuk se vám nezdá fakt tam byl původně přivařenej takhle, bylo to strašně zbastlený, já ho tak ale už koupil Wink
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Ještě sem experimentoval s 22" super extra mega giga lehkyma hlinikovyma kolama Wink
Obrázek
Tohle je moje vize kapoty příští rok.
Obrázek
Takhle se s tím daly řezat zatáčky...
Obrázek

Omlouvám se ale těch fotek mám vcelku dost a tyhle mi přišly docela pěkný Wink

Tady mám ještě víc obrázků kdybyste někdo měli zájem se podívat: http://yurii.rajce.idnes.cz

Budu průběžně informovat o stavu auta a případných vylepčeních.
Hyundai Scoupe GT 1993
Moje láska, moje chlouba, moje síla, moje zhouba.
http://yuriigt.blogspot.com
Obrázek

MAO (+28)
Malý Ale Obratný
VIP Čestný šéfík

Narozen: 17.5.1988 (36 let)
58 675,- VK
Zasláno: čt 26. červen 2008 07:22
parametry motoru vcelku slusny ale co vaha a na to vazana spotreba? Laughing prece jenom na to se v dnesni dobe kouka asi nejvice Brick Wall
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!

Yurii (+3)
Bažant
Bažant

11 200,- VK
Zasláno: čt 26. červen 2008 20:13
Váha se liší podle výbavy a roku, do novějších se přidávaly ještě nějáky bezpečnostní výztuhy ale vycházím li z toho co mám napsáno na štítku v motoru nějákých 940kg + bordel v kufru a řidič. Mr. Green

No spotreba... vzhledem k tomu, ze sem ten motor nemel uplne OK a vyzadovalo si to praseckej styl jizdy, tak takovejch tech 10litru.
Spotreba je tady hodne zavisla na tom jak moc tlaci turbo, cim min tlaci, tim min to zere a s lehkou nohou se s nim prej da jezdit za 6 Hand Ale já jsem z města a lehkou nohu rozhodně nemám tak to tipuju tak na 8 litránků i víc Think

Tady je videjko kde jednu z hlavních rolí hraje i muj skupáč Wink
en omluvte že je z velké čási bez původního zvuku Sad Mám debilní foťák
http://youtube.com/watch?v=IsMDSn5Mip0 Crying or Very sad
Hyundai Scoupe GT 1993
Obrázek

Bonfire (+12)
VIP Redaktor

23 755,- VK
Zasláno: pá 27. červen 2008 10:19
no mas to pekny, akorat ten motor se mi zda jako nic extra, no a co tam mas za tlumice ze se ti to tak naklonilo pri rezani zatacky? Mr. Green

(ty mas preplnovanou 1.5 s 86kw, ja mam atmosferickou 1.3 s 74kw - s chipem bude 85kw, no a tvoji spotreby ja dosahuju jen kdyz zavodim ve meste, jinak mimo mesto s tim umim jezdit za 4,5, dalnice 6, mesto max 7)

ve tvym pripade bych tam hodil nejake vetsi turbo a urcite chipnul.
neuvazujes o zatemnenych oknech?
♫ co krok, punk rock ♫
HTC Touch HD / Acer Aspire 1406XC / Suzuki Swift GTi / 20cm dlouhé péro

!! SAMOVOLNĚ VZNĚTLIVÝ !!

Muj svist jezdi za:
Obrázek

Yurii (+3)
Bažant
Bažant

11 200,- VK
Zasláno: so 28. červen 2008 11:49
Tak změna Smile Na štítku v motoru je 780 kilo Smile Nevím kde jsem vzal 940 Very Happy
No tlumice vpredu jsou origo po posledni vymene asi ve 100 tisicich, ted ma nalitano tak 140.. vzadu mam novy Moonroe takze fuj kejve se to na nich strasne, alespon ze mam tuhou zadni napravu tka to nei tolik znat. Sad

Ten vykon bude tim ze Tvuj motor dokaze pracovat v o trochu vyssich otackach ja mam omezovac nekde na 6500 a navic je to 16V ja mam jenom 12V tak tady mas ten rozdil ve vykonu Sad
A vseobecne mely Suzuki lepsi motory, neni japonec jako korejec Very Happy

No predne mam v planu pridat intercooler a turbo, nejspis z Nissana 200SX s13, jenze na tyhle upravy to chce uz i meric teploty oleje a tlaku turba protoze moje ridici jednotka zvladne bez chipu jen 1bar coz teda taky neni malo ale mohlo by bejt vic. BTW: Elektroniku mam od Bosche a sehnat nekoho kdo umi chipovat Motronic v ty predverzi jako mam ja je docela tezky a hlavne drahy. Sad

Jojo tonovani oken uz mam v planu dlouho, cerny auto -> cerny okna ale zatim mi to takhle vyhovuje. Hand
Hyundai Scoupe GT 1993
Obrázek

Bonfire (+12)
VIP Redaktor

23 755,- VK
Zasláno: so 28. červen 2008 14:29
kamo tu hmotnost ti zavidim, ja mam 800kg Mr. Green
s tema otackama mas pravdu, u me v 6500 teprv zacina sranda Wink

ale tuha naprava, motronic, to ma byt GT verze? Sad zkus mrknout jestli se nevyrabely nejake drazsi verze, to se mi nejak nezda... no aspon ze tam mas to turbo Wink to bych chtel no.. jenze ja bych musel upravovat sani, vyfuk, vsechno, tak se na to asi vykaslu.

my mame motronic v zavodaku, je tam motor Audi 4,2 V8 300 koni, a tu jednotku nam opravoval nejaky polak ktery se v tom dobre vyznal...
btw na te posledni fotce se mi silene libi ten zlutej Mr. Green
♫ co krok, punk rock ♫

Muj svist jezdi za:
Obrázek

Yurii (+3)
Bažant
Bažant

11 200,- VK
Zasláno: so 28. červen 2008 23:49
Jojo barvicku bych chtel taky zlutou nebo bilou, ty tomu autu strasne slusi :) VEr ze ja mam tu nejdrazsi verzi co se delala ;) To kamosovo zluty auto je ale myslim uz DEAD :(

Vsechny Scoupe maji, nevim jestli sem se vyjadril spravne kdyz sem rek tuhou ale proste celistvou zadni napravu (nema nezavisly odpruzeni zadnich kol ale ma je spojeny osou).

Motronic neni tak uplne presnej popis ja mam neco pred Motronicem (nemam pro kazdou svicku zvlastni civku) jeste porad mam jednu civku a rozdelovac, cistej Motronic mely az Scoupe od roku 1995 do 1996, ty mely zapalovaci blok misto rozdelovace. Vim ze mam stejnou ridici jednotku jako mely Calibry akorat s jinym SW.

Ja nemusel upravovat vubec nic, to auto jsem tak uz koupil. Jen tan vejfuk byl fakt silene zbastlenej tak sem ho musel alespon nechat zkratit.

Nevim proc to auto ma oznaceni GT :( Grand Turismo, Grand Tourer nebo Giant Turbo, kazdopadne ani jendo z toho neni u tohohle auta pravda :))) Hlavni pro mne u tohohle auta je ze kdyz jede, tak poradne =;
Hyundai Scoupe GT 1993
Obrázek

Bonfire (+12)
VIP Redaktor

23 755,- VK
Zasláno: ne 29. červen 2008 12:17
tak si z neho udelej Giant Turbo Slinták
♫ co krok, punk rock ♫

Muj svist jezdi za:
Obrázek

Yurii (+3)
Bažant
Bažant

11 200,- VK
Zasláno: po 30. červen 2008 22:01
No kamarad ma doma turbo z Liazky Very Happy
Ale to by se mi neveslo ani do kufru Smile
Hyundai Scoupe GT 1993
Obrázek

Bonfire (+12)
VIP Redaktor

23 755,- VK
Zasláno: út 1. červenec 2008 14:50
Mr. Green Mr. Green Mr. Green ale predstav si ze by si ho mel v kufru a ted natahat ty trubky tam a zpatky Slinták to by si byl na vsech tuningovych srazich stredem pozornosti Mr. Green
♫ co krok, punk rock ♫

Muj svist jezdi za:
Obrázek

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 1 z 2