Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Jak na fotbalové výtržnosti?

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Fotbal

Jak řešit fotbalové výtržnosti?

Hlasování není časově omezeno.
Zrušit zápasy s fanoušky:
11% 11% [ 1 ]
Dál využívat policii:
0% 0% [ 0 ]
Používat specializované bezpečnostní agentury:
11% 11% [ 1 ]
Zvýšit tresty za výtržnosti:
77% 77% [ 7 ]
Technické zábrany:
0% 0% [ 0 ]
Něco jiného:
0% 0% [ 0 ]
Celkem hlasů : 9 / Hlasujících: 9
romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík


Narozen: 1974 (asi 50 let)
Příspěvky: 3776
Bydliště: Jižní Morava - jak jinak...
60 434,- VK

Jak na fotbalové výtržnosti?

Zasláno: čt 26. únor 2009 09:46
Na fotbal nechodím, tak jsem laik, ale určitě tu máme pár znalejších, tak zkouším nové téma.

Jak by se měly řešit fotbalové výtržnosti? Má na stadionech dohlížet policie placená z našich daní? Má tam dohlížet bezpečnostní agentura, která na to buď nestačí, nebo může být s výtržníky i domluvená (budeme hlídat my, bude klid, bude hlídat někdo jiný, tak bude bordel)? Nebo fanoušky na stadion nepouštět? Použít nějaké technické zábrany (pevné mříže a nezničitelná sedadla)?

Podle mně hlavně zvýšit tresty, nebo výtržníky zkusit obvinit z vážnějších trestných činů. Myslím, že se dá použít i obvinění z obecného ohrožení.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Věk: 33 let
Příspěvky: 6656

132 719,- VK
Zasláno: čt 26. únor 2009 11:11
No, pokusím se rozebrat situaci z pohledu někoho, kdo to celkem dosti sleduju a zajímá se o to..

Ještě v minulé sezoně mohla na stadionech být běžně PČR a zasahovat do dané situace. Nyní si vše musí uhlídat pořadatelé, kterým přiběhne na pomoc policie, až při větších problémech. Jak se dalo čekat a jak sme také viděli hned v prvním kole Gambrinus ligy tak tohle se vůbec neosvědčilo a fungovat to nemůže..
Možná je zajímavé, že fanoušci Baníku Ostrava, při zápase V Brně napadli pořadatele, kteří sem přijeli právě z Ostravy, a kvůli nim se zápas o půl hodiny musel posunout. Ovšem Brno najalo bezpečností agenturu, kterou Baníkovci a GKS Katowice nenávidí, to byl právě jeden z největších omylů tohoto kola, a předpokládám, že se to již nebude opakovat..

Ale to se dostáváme právě k další věci, i když výcvik policie a všechno kolem toho stojí obrovské peníze, tak PČR nedokáže mnohdy situaci úplně zvládnout a má problémy jako právě teď pořadatelé.
K pevným mřížím a "nezničitelným" sedadlům - pevném mříže by možná řešením byly, ovšem jen dočasným, druhá strana by si našla vždycky řešení. A nezničitelná sedadla snad nemusím ani moc komentovat, taková sedadla určitě neexsitují a kdyby ano, tak by stálo neuvěřitelné peníze, kdyby se tím měl vybavit celý sektor vlajkonošů na každém stadionu. Víc už by se vyplatilo tam nechat normální sedadla a počítat stím, že občas se jich pár zničí.

Vzorovým příkladem je například anglická Premier League a nižší soutěže. V Anglii se celkově hraje perfektní fotbal, se kterým se naše liga nemůže a nikdy nebude moci srovnávat, nepanuje tam agresivita mezi fanoušky, teda alespoň na stadionech ne. Oni by si to ani nedovolili.. Nesetkáme se tam s rasismem jako u nás.. Pořadatelské služby a organizace okolo zápasu jsou na uplně jiné úrovní jako u nás, stejně jako kvalita fotbalu. A když se náhodou něco stane, tak to řeší doživotní zákaz na stadion.

Dalším příkladem je uklidnění velice (o mnoho více než u nás) agresivních fanoušků v Chorvatsku, které nedávno vydalo takzvaný "antichuliganský" zákon. V tomto zákonu se především mluví o zákazech maskování fanoušků (kukle, kapuce atd.), zde hrozí pokutu až 3000 euro nebo až měsíční pobyt ve vězení. Dále zákaz vstupu po požití alkoholu, tolerance má být 0,5 promile, ovšem nedokážu si představit, jak by se něco takové dalo hromadně kontrolovat.

I v Německu s chuliganý tvrdě bojují, a dávají jim dožiovtní zákazy vstupu na stadion. Co si vzpomínám tak na konci minulého roku dostala asi desítka fanoušků Werderu Brémy doživotní zákaz vstupu za vyvěšování transparentů s nacistickou tématikou na stadionu. Vyjdnával se dokonce zákon, který by německým fans zákazal doživotní vstup na všechny stadiony.

A tohle všechno, co jsem popsal v těch pár bodech u nás na stadionech chybí. Kvalita pořadatelů a zároveň skvělá organizace, vysoké pokuty nebo tresty a především doživotní zákaz na stadiony. Hlavně ten poslední bod by u nás velmi prospěl. Ovšem dokud se něco takové nezavede, dokud nebude mít ochranka lepší metody tak bude situace uplně stejná, a čím dál horší. S podobnými problémy se ve větší míře potýká například Polsko, kde jsou domácí fanoušci schopni zničit si svůj stadion, Rusko a nebo Chorvatsko (a Srbsko), kde minulý rok po zásahu policie tragicky zemřelo pár mladých fanoušků, kteří měli život před sebou; a pár dalších zemí....
Příspěvek upravil 1× pecanz, naposledy čt 26. únor 2009 17:36.

BunGee (+16)
Komeťák rakeťák
VIP Kořeň
Kořeň


Příspěvky: 4034
Bydliště: Brno
71 265,- VK
Zasláno: čt 26. únor 2009 11:31
nejdulezitejsi je prevence, ne to resit az to nastane, vzal bych si ponauceni ve velke britanii, tam to funguje jak ma, nevim proc by to neslo tady kdyz u nas chdi tak 1/10 tech co chodi v anglii, je to hnus ta politika
Lidé o mně říkají, že jsem flegmatik. Ale víte co? Mně je to jedno.

Obrázek


Obrázek

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: čt 26. únor 2009 16:33
Problém u nás je že se řeší zda na to či ono má jedna strano právo čine. Jsem pro razantní zvednutí postihů. Někde uděláš průser a nesmíš nikde. Bylo jasné že chligáni z Ostravy si to přijedou vyzkoušet jak bude ochranka reagovat, ale ta nemá statut veřejného činitele a kdejakej debil by se s nima soudil o nepřiměřeném zákroku. Navrhoval bych u všech trestných činů, včetně překročení rychlosti to aby pachatel byl zbaven jakýchkoliv práv. Udělal jsi průser tak pikej a né se hádat jak má vypadat značka! Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad To samé s ochrankou. Vlezeš kam nemáš, tak dostaneš trest a basta. Zákaz maskování beru jako základ. Pak bude stačit jen vhodný monitorovací systém a venku pojízdná soudní síň a je vyřízeno. Pak do dolů a makat!!!
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Ginzo (+8)
Odpadlík
Odpadlík


Věk: 33 let
Příspěvky: 4399
Bydliště: KNM-Slovensko
68 462,- VK
Zasláno: čt 26. únor 2009 17:02
pecanz napsal:
Nesetkáme se tam s rasisme jako u nás..

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Mohol by si začať od seba Mr. Green
Inak s tebou v podstate suhlasim, v mojich oblubenych Eastern Promises je krasny zaber, ako idu spolu fanušikovia Arsenalu a Chelsea spolu zo zapasu. V Europe je to zatiaľ celkom pod kontrolou, ale ak pozeraš na Discovery Hooligans international, tak si asi videl posledne časti z Južnej Ameriky, kde sa nebiju, ale strieľaju si po autobusoch, navyše samotny klub zastrešuje chuligana, teda napr ak je vyznamnejši a zadržia ho pangle, klub zaňho zaplati kauciu.
Tu je otazka, kde je medza spoluprace, lebo napr podporovanie vytržnikov je neunosne, ale napr ked Hamšikovi zmizli Rolexy Daytony z bieleho zlata, do tyždňa ich mal späť vdaka fanušikom, ktori su možno tiež chuligani Wink

Na Slovensku, to mame zatiaľ celkom zabezpečene, teda raz to nevyšlo, ked do Dunajskej Stredy prišli sku*vení Madari vyvolať tretiu svetovu Mr. Green
Z toho bol iny medzinarodny škandal, Ferenc išiel hned do Bruselu Laughing

A ešte bol jeden vyhroteny zapasa-minuly rok Žilina (najlepši futbal na Slovensku a nikto mi nepovie, že nie) proti Trnave (najtvrdši ultras na SK), vtedy bola cela Žilina plna panglov, sprevadzali hosti až do vlaku, vyhlasili nejake 2 nove spoje, niktore cesty v centre boli uzavrete, priklad na užasnu organizaciu zapasu Wink
G-kulturny gigant; I-toľko IQ, čo Pecanz vypil piv;N-som strašne nadržany na EINEXa;Z-na VSN sa stale za*ebavam;O-neuveriteľná originalita, kt mi ani Jendak nevytuni Twisted Evil

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Věk: 33 let
Příspěvky: 6656

132 719,- VK
Zasláno: čt 26. únor 2009 18:26
2Bungee: přesně to jsem říkal dnes, když jsem slyšel nějaký rozhovor ani nevím mezi kým.. Very Happy ale řešilo se něco o nezvladatelné situaci, tak jsem si říkal, že bych ho poslal řídit bezpečnost utkání někam do anglie, nebo španělska, kam chodí třeba 75000 lidí, a ne jak tady sotva 5000.. Když to jde zvládnout tam, tak by to mělo jít zvládnout i zde..

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík


Věk: 31 let
Příspěvky: 10109
Bydliště: Budějce, tam by chtěl žít každý :)
226 096,- VK
Zasláno: čt 26. únor 2009 18:57
Tak nějak souhlasim s váma, beru si do pusy ten příklad z Anglie, nádherně to vyřešili těma doživotníma zákazama, velkýma pokutama a monitorovacích systémem.

A dneska tam lidi sedí tři metry od postranní čáry a pomalu si podávají ruce s hráčem, když dá gol... Jo a myslim, že tam mají vstupenky vydávaný na občanky.

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Věk: 33 let
Příspěvky: 6656

132 719,- VK

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: pá 27. únor 2009 15:00
ten pán je k*kot d'oh!
Hey, hey apple!

Obrázek

pecanz (+21)
Hodný chuligán
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Věk: 33 let
Příspěvky: 6656

132 719,- VK
Zasláno: pá 27. únor 2009 17:26
a trošku přitvrdíme:
http://www.novinky.cz/krimi/162576-video-soud-poslal-fanouska-baniku-natvrdo-do-vezeni.html

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Fotbal
Strana 1 z 3




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna