Zasláno: ne 1. červen 2008 20:16
romulus napsal: Páni elektrikáři se bojí o práci a svádí to na starost o zdraví a život prostého lidu.
Tak tedy: Páni elektrikáři, napíše nám sem některý z vás konečně, co je špatného na tom, že si někdo sám zapojí elektriku v bytě s tím, že pokud něčemu nerozumí, zeptá se odborníka, nakonec si nechá udělat revizi a teprve pak to začne používat?
Tak tak, panove se boji o praci, jak taky obecne ohrozeni, kdyz si ve smev panelaku 2+kk opravim elektriku ze?

)
Jinak jsem videl, jak elektrikar zapojil fazi na konstru lustru a kdybych si to nezkontroloval vadaskou tak jsem mel ranu
A nabidka ceny asi 35000 za vymenu za medene vodice v 3+1 bytu me dostala, od nymandu co neumeli ani zpracovat nabydku
Panove, pokud mate technicke nadani a talent, tak si to s klidem muzete udelat sami, co se tyce norem/barvicek, je treba nastudovat normy, take nemam rad nestandardni veci...
Pokud ale nemate (znalosti a talent), tak pravda je, ze nejhorsi je iniciativni blbec, zaplatte nekoho, kdo vam k tomu da papir. Takove ty "odborniky", co to udelaji bez dokladu a levne, radeji vynechte.
Co se tyce zapojeni koupelny, tak to je sakra draha vec, ja to udelal pri rekonstrukci vse na plastove pripojky, plastovou vanu a zasuvku nechal tana na 2 dratovem vedeni.
A kdyz spadne fen do vany tak mam hold smulu

S tou ochranou by to melo vyhodit jisteni.
Fakt myslite ze vas to zabije? Nevim dostkrat jsem se v mladi dotknul 220V (dnes 230V) a ziju
Jinak obcas nestacim zirat, co obcas v zasuvkach a prodluzkach a ruzne, vidim za vynalezy a radeji si vse promerim multimetrem a vadaskou a ze ma byt faze vlevo v zasuvce snad vi dnes kazdy, kdo do zasuvky a rozvodu zasahuje. Na narocnejsi rekonstrukce a rozvody anebo novostavby si to necha alespon zrevidovat...
ps: Pry jeden borec chtel nulak pracovni tahat pres topeni a chtel to takhle nechat zrevidovat

)