Zasláno: po 26. květen 2014 08:24
O víkendu jsme byli na návštěvě u tety. Její počítač je takové dělo, že byste ho jistě každý záviděli!
Pentium III, skoro 1 GHz, 240 MB RAM, Win XP, harddisk 10 GB.
No a teď otázka: nenajde se někdo, komu by tety bylo líto a dal jí nějaký menší vrak?
Ať píšu o něčem svým... není to tedy úplně moje, ale v práci jsem teď dostal DY Probook 455G, má to čtyřjádro od AMD s 1,9 GHz, 4 GB RAM. 1 TB HDD a nějakou přepínatelnou grafiku, ale nejsem si úplně jistej, co to znamená. Každopádně když AutoCADu nastavím tu lepší grafiku, tak se v něm rozpadá obraz.
Ten notebook není žádný super dělo, ale zatím běhá moc pěkně. Slušelo by mu možná víc paměti, ale jinak stačí.
Akorát displej to nemá nic moc. Strašně vyblitý barvy, nebo minimálně slabá červená.

Zasláno: po 12. leden 2015 11:05
Jsem si říkal, že využiju vánoční prémie a poskládám si nové vnitřnosti do počítače. Cenou se určitě vejdu tak do 11-12 tisíc.
Tak jsem začal skládat, nebral jsem úplně nejlevnější komponenty, ale ani zdaleka ne ty nejdražší a najednou...
Ach jo, tak asi budu muset slevit z některých požadavků.

Ale docela mě překvapilo, že 4jádrový procesor stojí tolik peněz. Tedy AMD jsou levnější, ale jak jsem viděl grafy, tak poloviční cena má poloviční výkon.