Zasláno: po 12. leden 2015 14:38
Tak ta pětistovka už to asi tak moc nevytrhne, ale máš pravdu s tim dualchannelem, díky.
Já asi nechápu ty základní desky. Jak se koukám na ty různý sestavy a diskuse, tak si všichni dávají základovku třeba za 2500 a já nějak nemůžu přijít na to, jakej je rozdíl oproti tý mojí za 1500. Tedy až na jiné počty portů a možná o něco vyšší takt paměti

Nedělají se levný základovky bez zvukovky? Zvukovku si dám svojí nejlevnější creative, která má lepší zvuk než nejdražší integrovaná.
Ta sestavu by měla být nastavena tak, že je procesor "hrozně" nadupanej a grafika tak nějak normální. Takže tam snad bude nějaká možnost pro budoucí upgrade - přidat RAM a lepší grafiku a stávající procesor bude pořád stačit.
Ale stejně mě ten procesor štve - to čtyřjádro je dražší než dvě dvoujádra.
Nerad bych za 4-5 let byl v situaci jako teď, kdy celou sestavu brzdí procesor a na jeho výměnu se musí vyměnit půl počítače, protože jiná patice a jiná verze DDR. A nový procesor by byl zas tak nadupaný, že to zas brzdí stará grafika s DX10.
Mimochodem, když to chci mít (mimo hry) tichý, má cenu do case dávat takovou tu
tlumicí hmotu? V diskusi půlka lidí píše, že je to skvělý, půlka, že je to k prdu, že to hoří, že tam stačí nalepit koberec...