Zasláno: út 11. červenec 2006 21:33
Bugi napsal: Rozdíl je asi takový, že když Ti někdo zavolá z daného čísla, tak ho podle něj jednoduše identifikuješ, protože se ti dle pravidel slušnosti představí. U IP tohle neplatí. Když už tady byla uvedena IP adresa, tak to rozvedu na něm. Je Westík jeho pravé jméno? Lze podle něj jednoduše zjisti jeho identitu? Lze v kombinaci jeho IP a nicku snadno zjistit jeho trvalé bydliště? Ani v jednom případě ne. Z toho důvodu není IP adresa osobním (utajovaným údajem). Mám taky pevnou IP. Klidně Vám ji sdělím, ale stejně Vám k ničemu nebude. Schválně, najděte mě podle ní: 192.168.12.13.
Pročpak asi existuje výraz veřejná IP? Víte to někdo?
když už bereš mé jméno do úst , jsem na
tomto foru registrován, a jsou jak se můžeš k mání zde moje email adresa i web, taktéž ICQ číslo , i město kde bydlím , v této kombinaci to je osobní údaj,
to si myslím, protože tam lze najit i adresa .... a další věci , mimo jiné bývá na forech nick jedinečný, opravte mě pokud se pletu, ( jsem i na javamánii -aplikace JIMM )
pokud bych zde byl westik- anonym tak se domnívám že by se nejednalo o osobní údaj, protože by byla k mání jen nick a IP číslo
, jak ses přesvědčil, našel jsem znění zákona - ten to jednoznačně řeší