Kdo by měl vést VSN?
Zasláno: so 20. červen 2009 11:15
Řešily se zde konkrétní věci kolem dalšího vývoje VSN - logo, slogan, nový vzhled, admini apod. Diskuse přinesly někdy hodně námětů, ale prakticky nikdy se nedopídily žádného závěru. Proto mě napadla docela zásadní otázka. Kdo by měl vést VSN, aby se tu opravdu něco změnilo a někam jsme se dostali? Nebudu rozebírat výhody a nevýhody těchto řešení, abych nikoho neovlivňoval svým názorem. Nehlasujte hned, můžeme ještě chvíli diskutovat a hlasovat až později. Třeba někdo navrhne další nápad, který do hlasování přidám. Hlasování i diskusi chci vyhodnotit nejdříve za cca 14 dní.
Podrobnější vysvětlení možností v hlasování:
Bůh (já si to nevymyslel

)
Jsem tu jediný zbývající zakládající člen. Dalo by se říci, že VSN je moje dítě. Dítě je to v mnoha směrech nezdárné a proto se o něj starám, jak se o něj starám. Je tu možnost, že se dítě s otcem udobří a začnou si oboustranně rozumět a pak bych VSN mohl dál vést a s přihlédnutím k názorům členů nakonec vše udělat podle vlastního rozhodnutí.
Jenda
Jenda se ukázal jako "hodný strýček", který VSN supluje tátu, když si s tím vlastním tolik nerozumí. U této varianty platí totéž, jenom s výměnou té hlavní osoby
volená osoba
Osoba, která na základě názorů čtenářů povede VSN by se volila. Buď na předem danou dobu, nebo na dobu, dokud bude řádně plnit svou funkci
politické strany
Model, který jsem tu už nastínil. Na VSN budou fungovat politické strany, které budou "voličům" slibovat svůj názorový směr či konkrétní kroky a ty budou po volbách prosazovat
plná demokracie - referenda
O všech větších změnách by se dělalo hlasování a podle něho by se rozhodovalo
je mi to jedno / nevím
Tato možnost je pro ty, co je jim to prostě jedno, nebo se z jiných důvodů nedokážou rozhodnout pro některé řešení, ale to jste asi pochopili.