romulus (+28)
Občasný energitŠéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Zasláno: so 16. únor 2008 13:31
Postupně, jak jsi psal Ty:
Opravdu neznáš žádného voliče ČSSD, který by za prezidenta raději Klause, než Švejnara? Já ano, takže chápu, že takový názor může mít Snítilý.
O Švejnarově populismu jsem si udělal obrázek jenom na základě sledování "duelu" v senátu. A co jsem "citoval", jsem v jeho projevu slyšel - ne doslova, ale významově.
To čím si Tě získal, je právě vymezení proti předchozímu prezidentování Václava Klause, takže jak už jsem psal - antiKlaus. Respektuji, že přesně tyhle věci lidem na Klausovi mohly vadit. Druhá věc je, jestli to nejsou jenom plané sliby, protože totéž sliboval před prvním zvolením i Klaus v reakci na to, co dělal před tím Havel a bude to více nebo méně asi dělat každý další prezident.
Citovaný Klausův výrok byl vyřčen "nevidím žádné poškozování země", kde jsi slyšel, že řekl "neexistuje poškozování země". Jestli si i to druhé myslí, to nevím, ale myslím, že to nikde neřekl. Potřebuješ to rozebírat víc? Někdo někde publikuje nějaké informace či prognózy (ať už pravdivé nebo ne) a někdo jejich interpretaci může použít ve svůj ekonomický prospěch - "Lidi bojte se, dívejte co se děje, musíme vydat spoustu peněz, ať to zastavíme."
Kdo určuje zahraniční politiku země? Vláda?
Edit: na čtení ústavy nemám čas. Promiň.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.
Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..