romulus (+28)
Občasný energitŠéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Zasláno: út 10. únor 2009 09:37
Quabe, při své inteligenci jistě tušíš, jak je v ekonomických otázkách důležité vážit slova, která vykřikují politici a "ekonomové" v médiích.
Řeklo se, že koruna oslabuje a do prázdnin bude oslabovat dál. Lidi vzali "útokem" směnárny, aby měli levnější EURa na dovolenou a koukněme se, kam jde koruna za poslední týden. Kam půjde dál předvídat nehodlám.
Paroubek řekl, že nás čeká velká krize (musel, aby nesouhlasil s vládou, které vyhlásil nulovou toleranci), čímž strašil lidi, aby šetřili, že bude hůř. Teď chce stejné lidi pobízet k poptávce?
Tím jsem chtěl vysvětlit, že v ekonomických otázkách není nikdo 100% prorokem. Snad i počasí se předpovídá líp. A co tvrdila vláda nemusí být pravda díky tomu, jak se situace vyvíjela dál.
Prosím pochop už, že nechci být obhájcem koaliční vlády. Je taky zoufalá, ale tím co dělá ČSSD, tím nám škodí mnohem víc. Za tím si stojím.
Ten článek na webu ČSSD si dnes přečtu, ale hned na začátku jsem našel pěkný mix pravd s totálními bláboly, že ho asi budu číst s nechutí.
Celosvětovou krizi přiživila média (nejenom česká) a v našem skanzenu Evropy (když použiji slova ČSSD) se k tomu připojili opoziční politici.
No, namátkou jsem přímo v tom článku našel toto:
"Skutečností je, že v ČR původně nebyly významnější vnitřní příčiny finanční krize a nevznikla panika. Lze ocenit konzistentnost a trpělivost českých střadatelů, investorů a manažerů, kteří neztratili důvěru. Reakce na zprávy trhů byly klidné, bez zbytečných emocí, a to přes neodpovědnou dramatizaci některých projevů finanční krize a hospodářské recese médii."
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.
Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..