Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Linux nebo windows?

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
tpikalek (+1)
Bažant
Bažant

10 215,- VK
Zasláno: ne 19. březen 2006 19:18
Microsoft Windows:
- Last stable version: ---
- Last unstable version: Windows XP SP2
- Next stable version: --- (maybe any in 2050)
SuSE Linux:
- Last stable version: SuSE Linux 10.0
- Last unstable version: SuSE Linux 10.1 BETA 8
- Next stable version: SuSE Linux 10.1

Varování:
Používejte pouze stabilní verze!

Laughing Laughing Laughing

HOne (+3)
Odpadlík
Odpadlík

10 045,- VK
Zasláno: út 21. březen 2006 22:26
hele, nejak mi blbne MPlayer... nedari se mi spustit video, vzdycky se sekne... a totem stoji za nic, vzdycky mi pak preskakujou titulky a nechce se mi je formatovat
HOne strikes again
aw yeah;)

Sh@dy (0)
Bažant
Bažant

10 075,- VK
Zasláno: so 1. duben 2006 00:08
TUX v redbosse Smile
Arrow http://www.redboss.cz/cz/clanky/recenze.php?id=1317&PHPSESSID=f46ef7b76c8ce95aec8856201959b2c6

A toto by som odporucil kazdemu ako pozadie Wink
Obrázek

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: so 1. duben 2006 15:43
Nemáte někdo Windows 2000? Potřeboval bych s něčím poradit.
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

tpikalek (+1)
Bažant
Bažant

10 215,- VK
Zasláno: so 1. duben 2006 17:11
Co potřebuješ? Možná budu vidět, i když na Win sem nebyl už hodně, hodně dlouho...

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: so 1. duben 2006 22:01
Problém vyřešen. Všem zúčastněným děkuji za ochotu. Wink
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

Ricky (+1)
Bažant
Bažant

10 100,- VK
Zasláno: so 1. duben 2006 22:35
Ja zacinam s openSuse 10.0 a mam ho zaroven s Windows XP Pro. Moje prvni poznatky jsou, ze je strasne moc slozite dlouha instalace, trvala mi asi 4x dele nez instalace XP, ma moc slozite nastaveni, zbytecne moc polozek v nabidce "Start" a je omyl, ze nemusite ovladat prikazovy radek, protoze bez nej si ani nenainstalujete internet, ovladace NVIDIA, bez nich vam nepojedou ani ty hezke 3D hry... atd... Ale jinak se linux rad ucim, poznavam, zkousim, kazim a znova instaluji... Skoda jen, ze ta instalace vzdy tak dlouho trva... Rolling Eyes

btw. Ten internet mi stale nejde zprovoznit. Pak je na rade sit a sdileny internet pro segrin notebook... Angel
Dokud máš alespoň jednu končetinu, bojuj jako muž! Pak kousej...

Aj spýk engliž velmi gut! Very Happy

tpikalek (+1)
Bažant
Bažant

10 215,- VK
Zasláno: ne 2. duben 2006 07:53
Mě instalace SuSE 10.0 trvá 30 minut a Windows XP kolem jedné hodiny. Navíc u Windows se instaluje pouze základní systém, ale u Linuxu strašně moc dalších programů, které ve Windows musíš zklouhavě stahovat a instalovat.
V Kmenu jsou všechny položky, co sis nainstaloval, aspoň je nemusíš nikde hledat. Můžes si je kdykoliv odstranit.
Má mám internet mám přez DHCP router, takže stačí zapojit a jede. Jaký máš ty? Pro sdílený bych ti určitě doporučoval koupit za 100Kč switch (na 5 portů), je to jednodušší. Jinak hodně věcí se dá nastavit v YaSTu Wink
V SuSE 10.0 jsou už dost starý věci, je lepší si to updatovat nebo počkat na SuSE 10.1.

Ricky (+1)
Bažant
Bažant

10 100,- VK
Zasláno: ne 2. duben 2006 09:46
To je divné, mě instalace Winů trvá myslím kolem 20 - 25 minut a instalace Linuxu trvala asi 3 hodiny, ale je fakt, že jsem tam naplácal všechny možné i nemožné balíčky, protože nevím který je kčemu a už jsem se dvakrát vydrbal, že jsem musel dvakrát přeinstalovávat, protože jsem dal linuxovi "jen" 5 GB místa a tak jsem nemohl kompilovat jadro, neměl jsem tam zdrojáky... Internet mám CDMA Eurotel Data Express s modemem AnyDATA a podle návodů se mi podařilo vše správně (si aspoň myslím) ale nakonec mi stejně nefunguje příkaz pon cdma, ale na to časem taky příjdu! Wink Do té doby nemůžu nic updatovat z internetu, zmíněnou NVIDII jsem musel nainstalovat ručně přes příkazový řádek... Angel Linux nezavrhuji, pořád mám chuť se jej naučit, ale stále je tu spousta důvodů, proč zůstanu "věrný" i Win XP. Takže podle mě je správná volba mít dva systémy. Cool
Dokud máš alespoň jednu končetinu, bojuj jako muž! Pak kousej...

Aj spýk engliž velmi gut! Very Happy

tpikalek (+1)
Bažant
Bažant

10 215,- VK
Zasláno: ne 2. duben 2006 11:26
Jestli chceš, můžu ti od kámoše sehnat návod, jak to sprovoznit. On to taky má. Jsou to prý tři příkazy.
Nejlepší je, když si necháš základní balíčky - ty pro běžnou práci stačí. Jestli chceš kompilovat (neříkal jsi, že jsi začátečník a nechceš pracovat s konzolí? Wink ), zvol si ve výběru balíků skupinu "vývoj jádra" a "vývoj KDE (Gnome)". Wink

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 9 z 13