Zasláno: út 6. září 2005 19:59
Whitek napsal:
Apple jsem mel na ZS a byl jsem s nim na 100% spokojenej, rozhodne lepsi nez PC s nejrosirenejsim virem na svete( = M$. Dokonce je davno znama vec, ze s ideou/grafikou oken prislo napred Jablicko. Jediny problem muze byt v lokalizaci - tzn pokud si tam ten vir chcete stejne natahnout v podobe M$ Office s nabodenickama, ale i ten se da odstranit).
Zatuhava? Me se ho nikdy nepodarilo uplne seknout a to jsem s nim delal psi kusy, podle me je rozhodne spolehlivejsi nez M$.
Weitlesse si cennim zejmena pro jeho zkusenosti se Siemensem a pro nadhernou hudbu, kterou ma k dispozici na strankach, ale zde to vypada, ze s MACem se moc nesetkal.
Já věřím že nemusej být až zas tak úplně špatný, ale kdybys to viděl u nás v práci! To jsou skutečně zastaralé modely G3 a padají několikrát denně, např. když mám otevřený Photoshop a Illustrator najednou, zasekne se a nic než tvrdý restart nepomůže, za druhé naprosto nezvládají komunikaci s PC, naše "profesionální technické vybavení" čítá macy, jedno PC a osvitku, která je určena pro Mac, ale nás technicky znalý šéf ji připojil k PC, takže když vytvářím předtiskovou přípravu (pojmy jako CTP-desky se asi k mému zaměstnavateli ještě nedostali

), tak jde dokument z Macu do Pc a z PC do osvitky a kolikrát se stane, že při této komunikaci z osvitu nakonec místo písmen vylezou tečky, křížky a kostičky, ale vím že to není chyba macu,ale toho jak je to všechno propojeno. Nicméně u PC se mi nestalo, že by se mi takovým strašným způsobem hryzal při spuštění několika grafických editorů současně. Jinak proti Jablku nic nemám!!!

Klidně bych si ho koupila domů, ale myslím že pro využití ve firmě, kde se dělá grafika je to dost na 2 věci, jednak u nás v kraji není servisní středisko pro Mac, jednak minimum zákazníků vůbec ví, co to Mac je a podklady nosí na disketách nebo CD, které Mac prostě nepřečte.