Zasláno: pá 23. listopad 2018 13:34
Podle ceníku.
https://www.megapixel.cz/cenik-fotosberny
Ty cca A4 jsou 35 Kč, velkej výtisk pak za 180 (Fotolab to má za 40 a 300).
Ty výsledný fotky mi na první pohled dost připadají taky jako normální tisk na fotopapíru z inkoustovky (akorát bez proužků

). Ale možná to tak vypadat má, nikdy předtím jsem si vyvolávat digitální fotky nedával; v dobách filmu jsme měli vždycky lesklý fotky a tohle jsem nechal dělat v matu. (A kinofilm má taky zrno a není to rozplizlá fotka z telefonu

)
Nevím, jestli mají teď nějakou black friday akci, ale doprava PPLkem byla zadarmo, celkem jsem platil asi 450 Kč.
//koukám do jejich ceníku... 8ks průkazových fotek za 30 Kč??? U nás si za to fotograf řekl asi 300
//Tak jsem je vybalil a pořádně prohlídl a i Hance ty fotky připadají nějaký takový rozpitý, hrany jsou v pohodě, ale jemný přechody splývají. Na nástěný obraz v pohodě, ale jestli to je takhle rozpitý i na 15x10 nebo kolik ty fotky jsou, tak se v tom musí ztratit plno detailů.

Zasláno: čt 20. prosinec 2018 23:01
PPL mi ztratilo balíček s telefonem!
Pro jistotu jsem to zaplatil předem a byl to poslední kus v prodeji.
Dva týdny mě uklidňovali, že to urgují, že to doručí "zítra" a furt nic. Pak mi pán na infolince už řekl, že když to 2 týdny někde leží, tak to ztratili.
Tak jsem volal na prodejce Smarty - pán (asi nějaký šéf) se k tomu postavil jako chlap, zavolal si na PPL, za chvíli mi volal zpátky, že to fakt ztratili, že jen zadá reklamaci, aby mu to PPL potvrdilo písemně, dá mi vědět a peníze vrátí obratem. To bylo ve čtvrtek a do dneška se nikdo ze Smarty neozval. Včera jsem jim volal zas, jestli je něco novýho, a zvedla to nějaká slečna, ta nic nevěděla, prý ji nejde systém, ale peníze se vrací v tomhle případě do 14 dnů podle zákona. Až jim půjde systém, tak mi zavolá a řekne, jak to vypadá. Chudáci Smarty, už jim druhý den nefunguje systém. Průšvih takhle před Vánocema. Takže do Vánoc jsem bez dárku i bez peněz.
(Objednal jsem podobný telefon v úterý na Mironetu s tím, že je na externím skladu a na pobočku [PPL už nic posílat nebudu] to doručí v pátek v 15:30. Druhý den ve 14:30 přišla SMS, že si můžu vyzvednout.

)