Nové nebo ojeté?
Zasláno: čt 5. únor 2009 13:04
Řeším teď upgrade auta a mám dilema jestli nový nebo ojetý. původně sem přemýšlel jenom nad jetým z DE, ale vzhledem k ceně nových aut a slabé koruně (precejenom euro za 24 a 29 uz udela slusny rozdil) mě ty nový trochu nahlodávají.
Z jetých sem se díval třeba na Mazdu 3 1.6 - za cca 9tis € , rok 2005,50tis km...coz je pri dnesnim kurzu nejakych 260tis.
podobne treba focus,ten by byl jeste o neco novejsi...
Jenomze novy focus 1.6 trend stoji jenom 350...a rozdil 100tis za novy auto se zarukou a o neco lepsi vybavou nez ten jety focus (treba ESP) mi prijde dost maly. Navic se da nejaka vybava pripadne priobjednat...a pravdepodobnost naslednych investici je mensi.
Nevyhody novyho auta sou taky jasny - vyssi pojiska, vic nastve kdyz ho nekde na parkovisti nekdo skrabne (parkovat budu venku v praze

), nevyhodna investice u z principu a hlavne bych si navymyslel priplatkovou vybavu za dalsich 50tis...
Tech 100tis navic me az tak momentalne netrapi, spis premyslim jestli se to novy vubec vyplati...
BTW nechci auto z vw koncernu,italy a francouze, takze se ten vyber trochu zmensuje
Jak to vidíte vy? Já už mám hlavu jak pátrací balón