Moucha (+32)
... bzzzz!Šéfík

Věk: 32 let
226 121,- VK

Zasláno: po 18. prosinec 2006 19:35
Když si uvědomím, že dnes mám na stole 30x rychlejší počítač se 160x větší pamětí a 333x větším diskem než před 8 lety a nové programy na tom dokážou běhat úplně stejně jako tehdy ty tehdejší, je to na pováženou. A když si představím, že jedna operace dnes procesoru trvá cca 0.000000001 sec, že během mrknutí oka dokáže 80.000.000krát přesunout čísla mezi registry, sečíst a odečíst je, během toho současně pětatřicetkrát překreslit všech 995.328 bodů na obrazovce a ještě si 130.000x ověřit, jestli jsem náhodu mezitím nestiskl klávesu nebo nepohnul s myší - tak se prostě musím zeptat: Co sakra ten Outlook už minutu dělá?!!!
"To jsme rádi, že jsme se k vám dovolali. Nám program pořád píše, že nemáme zapnutou tiskárnu. Co s tím máme dělat?" "A máte ji zapnutou?" "No nemáme..."
APPLE
Arrogance Produces Profit Losing Entity (Arogance vede ke vzniku prodělečných společností)
BASIC
Bill`s Attempt to Seize Industry Control (Billův pokus o získání kontroly nad průmyslem)
CD-ROM
Consumer Device, Rendered Obsolete in Months (Zařízení, které zastaralo za pár měsíců)
DOS
Defective Operating System (Chybný operační sytém)
IBM
I Blame Microsoft (Obviňuji Microsoft) ISDN It Still Does Nothing (Pořád to nic nedělá)
MICROSOFT
Most Intelligent Customers Realize Our Software Only Fools & Teenagers (Nejchytřejší zákazníci zjistili, že naše programy jsou jenom pro hlupáky a puberťáky)
PENTIUM
Produces Errormeous Numbers Through Incorrect Understanding of Mathematics (Díky špatnému pochopení matematiky vytváří chybné výsledky)
PCMCIA
People Can`t Memorize Computer Industry Acronyms (Lidé si nedokážou zapamatovat zkratky počítačového průmyslu)
WINDOWS
Will Install Needless Data On Whole System (Nainstaluje zbytečná data po celém systému)
World Wide Wait (Celosvětové čekání)
Víte, kolik je 8 trilobitů? . . No přece 1 trilobajt!
Povidaji si dva informatici: Predstav si, vcera jsem se seznamil s nadhernou blondynou. Ty mas ale stesti Pozval jsem ji k sobe, trochu jsme pili, objal jsem ji ... No a co dal? Najednou mi rika: Svlikni me! Teeeda ... Svliknul jsem ji teda sukni, kalhotky, pak jsem ji posadil na stul vedle notebooku ... Nepovidej, ty sis koupil notebook? Co mas za procesor?
Sedia dvaja velmi smutni informatici v serverovni, pride k nim treti a pyta sa: - A coze ste taki smutni? - No..vcera sme sa trosku ozrali a menili sme hesla...
Bill Gates: Podívá se Bill Gates ráno do zrcadla a praví: - Zrcadlo, zrcadlo, pověz mi, kdo je na světě nejbohatější? A odpověď? - V aplikaci zrcadlo došlo k potížím. Ohlaste tento problém společnosti Microsoft!
Mercedes a trabant: Jede poslední model Mercedesu po dálnici. Předjede Trabant a vzápětí začne odbočovat z dálnice. Ve chvili kdy přibrzdí ucítí mohutný náraz zezadu od Trabanta. Chvíli se nic neděje, po chvíli se na palubním počítači Mercedesu objeví nápis: "Nalezen nový hardware, nainstalovat ovladače?
Vo firme sa koná maškarný ples: - Práve prichádza Milan z výstupnej kontroly v maske vlka. A za ním je Peter z obchodného oddelenia v maske medveďa. A tamto je Anička zo mzdového v maske líšky. A tam vzadu je náš správca siete Ivan v maske 255.255.255.0
Raz som nastartoval Norton Commander - a co nevidim... Vlavo aj vpravo je disk C. Tak si hovorim, naco mi budu dva disky C a tak som jeden sformatoval...
Zavolá mladomanželka svojemu manželovi, pc odborníkovi do práce : Jano, neviem vypnúť vysavač, čo mám robiť ? A jJano radí : Ihneď stlač Ctrl + Alt + Delete !
Príde veriaci do kostola na spoveď a farár sa pýta: - Tak, synku, koľko je toho tentoraz? - Ani nie tak veľa. Vošlo sa to na dve diskety...
Víte, jak bezpečně poznáte, že jste závislí na internetu? * * * * * Když nabouráte auto a první, co po nehodě hledáte, je tlačítko ZPĚT.
Analogie mezi ženou a počítačem:
1. Většina uživatelů nerozumí jejich vnitřní logice.
2. Sebemenší chyba zůstane v paměti a v nejméně vhodném okamžiku se v budoucnu připomene.
3. Zpráva "Chybný příkaz nebo název souboru" se nápadně podobá větě "Když ty nevíš proč, tak já ti to teda vysvětlovat nebudu."
4. Normální jazyk, kterým komunikují mezi sebou, je pro kohokoliv jiného naprosto nesrozumitelný.
5. Jakmile se s nimi seznámíte důvěrněji, zjistíte, že polovina vašich účtů je za jejich doplňky.