romulus (+28)
Občasný energitŠéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Zasláno: ne 4. leden 2009 01:17
quab: jsi asi opravdu hodně omezený, když vidíš jen tohle.
Já nemám vysoké příjmy, ale zvýší se mi, i když se sníží daně lidem, co je mají. Zkusím Ti to vysvětlit v bodech, které tak rád taky používáš:
a) jsem-li státní zaměstnanec s běžným platem, nic se pro mě nemění
b) jsem-li zaměstnanec živnostníka, má víc peněz na investice, případně i přímo na platy, takže na tom vydělám
c) jsem-li zaměstnanec soukromé společnosti, pak se mě totéž týká, pokud se sníží daňové zatížení právnických osob
d) jsem-li větší živnostník mám nižší daně, takže vydělám
e) jsem-li drobný živnostník (nevydělávající víc než těch 40000), získám víc prostřednictvím svých klientů, kteří jsou na tom finančně líp
f) vydělají všichni, protože peníze nevybrané na daních z příjmů zůstanou v oběhu a zvyšují HDP a prostřednictvím DPH se státu stejně vrátí
Jinak já patřím do skupiny e) a c).
A ptám se Tě, Tys doplatil ten rozdíl, o kterém mluvíš? Tobě se daně zvýšily? Nebo prostě Ti Tvoji "bohatí" zaplatí méně procent z většího přiznaného příjmu? Já vydělávat podnikáním třeba několik set tisíc měsíčně, tak budu hledat možnosti jak daňový základ snížit, nebo prostě budu hledat stát, kde ty peníze budu méně danit. U takových částek se uplatňuje daňová optimalizace, o které jsi určitě něco četl.
Teď jsem psal obecně. Daňová reforma v podobě, v jaké ji dokázala prosadit vláda se mi nelíbí. Je potřeba zvýhodnit spíš střední vrstvu, která je v ČR zoufale slabá. Ale levicový přístup, který prosazuješ Ty je dlouhodobě špatný úplně a s časovou prodlevou na to nejvíc doplatí právě lidé s nižšími příjmy.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.
Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..