Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Pohádka

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Politika
StandaT (0)
Myš
Myš


Příspěvky: 13

10 050,- VK

Pohádka

Zasláno: út 23. květen 2006 13:38
přišlo mi mailem Applause :

"Milé děti a neznalí, ale naivní socialističtí jedinci, dnes si povíme něco o socanském daňovém systému a daňových úlevách. Nebojte se toho názvu, vysvětlíme si to tak, že tomu bude každý rozumět.

Žilo bylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1000 korun. Pánové se dohodli na tom, že se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně. Takže první čtyři, ti nejchudší, neplatili nic. Pátý zaplatil 10 korun, šestý 30 korun, sedmý 70 korun, osmý 120 korun, devátý 180 korun a desátý, ten nejbohatší, 590 korun. Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval. Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun? Kdyby každý z deseti pánů platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, že chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat. Vyšlo mu toto: Pátý pán už nebude muset platit nic, stejně jako první čtyři, takže 100% úspora. Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33%. Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28%. Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25%. Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22%. Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16%. Každý z těch šesti na tom bude lépe, než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo. Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal. "Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?", křičel šestý pan, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: "A tenhleten dostane hned 100!" "To je pravda!", křičel pátý pán, "Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!". "Opravdu!", přidal se sedmý, "takže jemu stovku a mně jen dvacku?!". Rozkřičeli se i první čtyři pánové: "A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!" A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.

Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes.

A takhle, milé děti, funguje dnešní český daňový systém. Pokud dojde k daňové úlevě, mají z toho nejvíc ti nejbohatší. Pokud by ale museli platit příliš, může se stát, že se příští den u našeho stolu neobjeví. Ve Švýcarsku, v Karibiku a i jinde na světě je spousta pěkných restaurací...

A na závěr malá hádanka: Proč mají spolu ČSSD a KSČM nejvíc hlasů? Autor (nám) neznámý."

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: út 23. květen 2006 16:23
To je celá naše povaha, ale né daňový systém! Pokud máme platit míň a platí to bohatší, tak to držíme hubu, ale jak se mají dostávat peníze, tak závidíme!! Nechci řešit která strana má lepší program apod., ale tohle napsaný příliš poulisticky! Bohužel nejvíc řvou ti nemakaj a makat nechtěj. Já nikomu nezávim vydělyný peníze, pokud je to poctivě, nebo aspoň v určitých mezích. Nemám žaludek na podnikání, tak jsem jen zaměstnanec. Holt můj problém a musím vystačit s tím co si vydělám. Kámš tu odvahu našel a je celkem dorý. Chtěl mne abych s ním do toho šel a já odmítl. Teď si jezdí na pěkný dovolený a já mu tady makám! Nezávidím! Měl odvahu tak ať si užívá a já dřu držkou v zemi!
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík


Příspěvky: 3007
Bydliště: Holice
10 175,- VK
Zasláno: út 23. květen 2006 20:52
Přesně tak. Pokud si někdo vydělá víc než já, tak mu to přeju. I když přitom třeba využije nějakou tu mezeru v zákoně.
Není žádným tajemstvím, že jsem voják. Nedávno jsem se bavil s jedním policistou. Nemohl přenýst přes srdce, že my, vojáci, dostáváme k platu ještě onen všude kritizovaný přídavek na bydlení. Vzhledem k tomu, že máme stejné hodnosti, tak bylo jednoduché ty platy porovnat. Dále budu mluvit o čistém platu. On bere 19k měsíčně. Já 24,5k. Na to on, že k tomu ještě přece dostanu ten přídavek. Jenže to už je s tím přídavkem. Mimochodem, on je u PČR 4 roky. Já jsem u AČR 8 let. Vidíte nějaký podstatný rozdíl?
A teď k tomu hlavnímu. Téma bylo: daně. Onen přídavek na bydlení je u mě momentáně 10,1k nezdaněných. Takhle to vypadá velice zajímavě. Taky díky němu vojáci přestali nadávat na své platy. Jenže onen přídavek se díky tomu, že není zdaněnej, nezapočítává do důchodu. Je to v podstatě to samý, jako když makáte u soukromníka a on vám k platu přidá pár tisíc, aby tak ušetřil na daních. Ale zkuste onemocnět. Zacpali nám hubu, ale nic z toho ve skutečnosti nemáme. Plat, který není zdaněný, jako by nebyl. Je zajímavý, jak málo lidí si to uvědomuje.
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

Beat (+31)
Eiffelovka
VIP Pravá ruka
Pravá ruka


Příspěvky: 7410
Bydliště: Již Praha
36 408,- VK
Zasláno: st 24. květen 2006 17:58
Tyhle nezdaněný příplatky je pěkný podraz! Taky jich pár mám a když přijde zima, tak co si neušetřím přes stavbu, tak nemám. Tahle dlouhá zima mi udělala kur***kou díru do rozpočtu Brick Wall Brick Wall Pojem výše platu hóóóódně relativní. Čím nižší IQ tím větší závist Brick Wall Whistle ä větší starost o platy těch druhých!!! samo to nemaká, ale hodně by to chtělo!
Jen žádnou paniku!!!!
Humor nesmíme ztratit ani na šibenici

Jezdím se svým Beatmobilem za: Již je ve šrotu Sad((

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Politika
Strana 1 z 1




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna