Zasláno: po 5. leden 2009 15:41
2 quab: omlouvám se, pokud jsem mylně vytušil, že ta vzájemná potřebnost je podle Tebe jenom jednosměrná. Já si taky nemyslím, že bohatí živí chudé a bez chudých by se měli líp. Všechno je jenom o správné rovnováze. Bohužel extrémně levicový přístup spočívá v tom, že mají všichni v podstatě stejně a to fungovat taky nemůže. Někdo ty miliony na provozování obchodů, továren a dalších firem mít musí a stát to být nemůže. Ten se jako mizerný hospodář předvedl už za 40 let komunismu.
2 inana: tos nám tu diskusi zkomplikovala.

Že někdo svou práci vybírá ještě srdcem, to vlastně komlikuje. Stát vlastně může hřešit na to, že ani při tak mizerných platech všichni učitelé neodejdou a že to nějak dopadne.
No a pokud jde o štědrou sociální síť. Quabe, vzpamatuj se a přestaň nadávat na lékárníky, protože oni o těch 30,- Kč mají sníženou maximální marži na lécích, které jim proplácí zdravotní pojišťovna. Volnou marži mají jen na zboží, které ZP nehradí!! Proč tohle pořád nikdo nedokáže pochopit? Je to opravdu regulační poplatek a já s ním souhlasím. Kdyby stát neplatil lidem s rýmičkou Paraleny, možná by dávno měl na přidání platů učitelům.
S poplatky ve zdravotnictví bezvýhradně souhlasím - všemi čtyřmi. Dá se jenom mluvit o lepším nastavení a kompenzaci dopadů těm, co je to opravdu zatíží. Je třeba velkou chybou, že se hodně věcí nezapočítává do toho ročního limitu, který tak naprosto pozbývá svou ochrannou funkci. Hlavně neměl být roční, ale měsíční (400,- Kč měsíčně), aby někdo nemusel těch 5000,- v jednom měsíci (prvním měsíci nějaké léčby) naráz zaplatit. Na to opravdu každý nemá.
To jestli by se ušetřené peníze ale zase jenom prodrbaly ve výběrových řízeních, které zatím žádná vláda v ČR nehodlala legislativně líp vyřešit (proč by to dělala, když je to všechny živí), to je věc druhá. Pochopitelně. A o tom jsem mluvil ve svém novoročním článku - v tomto jsou ODS a ČSSD naprosto stejné, takže po opojení z oranžového vítězství přijde brzy oranžová kocovina. ČSSD k tomu přidává levicovou politiku, se kterou já nesouhlasím. To je vše. Je špatně nastavená celá parlamentní demokracie v ČR a to normální člověk nevyřeší ani u voleb. Jedině znovu klíče a na Václavák.