Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Poradna o elektronice a počítačích

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... , 467, 468, 469  Další  Poslední
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika

Chytne se Poradna?

Hlasování ukončeno 27.12.2006 20:58
Ano:
75% 75% [ 9 ]
Ne:
16% 16% [ 2 ]
Jdi raději jinam (třeba www.zive.cz):
8% 8% [ 1 ]
Celkem hlasů : 12 / Hlasujících: 12
p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 21 let
Příspěvky: 7010
Bydliště: Madr Raša!
602 475,- VK
Zasláno: čt 25. duben 2019 15:45
Super, tak to přikoupím i nabíječku do auta... po nějaké době používání mi ty kabely přijdou v pohodě... mám dva - jeden metrový a jeden třímetrový a oba pořád v pořádku. Oproti tomu kabel kupovaný v obchodě, co stál taky mnohem víc se po chvíli ukroutil úplně stejně jak tobě - tedy mě nejen izolace, ale na straně telefonu i dráty... Very Happy
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš


Příspěvky: 10490

511 340,- VK
Zasláno: út 4. červen 2019 16:20
Do firmy hledám nějaký jednoduchý systém na evidenci majetku (konkrétně IT vybavení). Potřebuju akorát vazbu vybavení na jméno a vybavení na fakturu. Neznáte někdo něco jednoduchýho, online a ideálně free?
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 6381
Bydliště: Praha
289 821,- VK
Zasláno: út 4. červen 2019 18:25
Pro maly firmy moje byvala byvala prace delala Helios Red a tusim Helios Easy. Cast mozna byla zdarma, ale myslim ze neco malo se platilo. Ale Easy by melo snad byt online. A bylo to modularni, takze mit jen majetek by slo
Obrázek

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš


Příspěvky: 10490

511 340,- VK
Zasláno: út 11. červen 2019 15:48
Díky za tipy, ale to jsou celý systémy, kde je taky evidence majetku.
Já potřebuju zadat (ideálně) celou fakturu (stačí mi číslo fakutry + položky), příp. položka + číslo fa. Ke každe položce by mi to mohlo vygenerovat ID z nějaký řady. A mít druhou tabulku se seznamem uživatelů a těm přiřazovat zboží z té faktury třeba podle ID.
Jednodušší verze je mít jednu tabulku, kde bude název zboží + číslo faktury + ID, ve druhý seznam uživatelů a to provazovat mezi sebou.

Kdyby položky zboží byly definované taky v nějaké tabulce, bylo by to fajn (aby se nestalo, že se jedna věc uloží pod víc názvy).

Pak mít možnost zobrazit, co kdo má.
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

EINEX (+14)
Superstar z TV Nova
VIP Řízek
Řízek


Věk: 29 let
Příspěvky: 1608
Bydliště: Havířov - nejstarší město ČR
51 060,- VK
Zasláno: čt 13. červen 2019 20:45
Čau kluci po dlouhé době Mr. Green
Prosím, kdo se vyznáte v MSI debug led na základní desce? Svítí mi bíle ledka u políčka CPU. Větrák se točí, procesor hřeje, vše se zdá, že funguje jak má, ale počítač se vůbec nespojí s monitorem. Ani přes Hdmi, ani před VGA, jedno jestli přes integrovanou nebo grafiku ve slotu.
Stále jen hláška, že není signál. Odpojení kabelu z grafiky ale monitor registruje (kabel byl odpojen).

Svou nepozornosti jsem v původní objednávce koupil deskou nepodporvaný procesor, toho jsem si po hodinách laborování všiml a dnes jsem si zašel pro podporovaný (to je ten papír nahoře u druhé fotky). Nicméně závada stále trvá a já už si nevím rady. Nejhorší je, že to je počítač pro tchýni, takže je to otázka života a smrti + cti!
Obrázek Obrázek
Mr. GreenMr. GreenObrázek Obrázek Mr. Green

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2.8.1987 (32 let)
Příspěvky: 5690
Bydliště: Praha
285 509,- VK
Zasláno: pá 14. červen 2019 18:56
Na Androidu 9 mám jeden menší problém s multi-taskingem. Cca po půl dnu běhu se tu něco rozjebe a náhledy spuštěných / posledních aplikací jsou místo miniatury jen bílé nebo černé. Pomůže až restart. Přepínat sice můžu, ale nevidím náhled. Napadá vás něco, co by to mohlo způsobovat nebo jak to vyřešit?
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
NoArtist / NoName

LivArt (+23)
Tuňák
VIP BigBoš
BigBoš


Příspěvky: 10490

511 340,- VK
Zasláno: so 15. červen 2019 07:55
EINEX: Já si pořád myslím, že máš nepodporovaný procesor. Jakou máš revizi toho CPU? Pro U0 je potřeba novější BIOS než pro B0. BIOS bez funkční procesoru obvykle nepřehraješ.
Je-li život děvka, správný muž ji plácne po zadku a jde dál.

Radši se usouložit k smrti, než v domově důchodců vzpomínat na pracovní úspěchy.

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 29 let
Příspěvky: 27774
Bydliště: Schlackenwerth
809 596,- VK
Zasláno: so 15. červen 2019 20:18
Hele a bez procesoru se deska nechová nijak? Já mám pocit, že mi před mnoha lety nějaká deska bez procesoru normálně ukázala takovou tu POST obrazovku BIOSu, kde bylo napsáno, že chybí CPU. Think
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

p!p@ (+13)
🦆🦆🦆🦆🦆
VIP Chlapík
Chlapík


Věk: asi 21 let
Příspěvky: 7010
Bydliště: Madr Raša!
602 475,- VK
Zasláno: út 23. červenec 2019 10:32
Můj táta si koupil selfie tyčku, kde se spoušť připojuje 3,5 mm jackem a nefunguje mu to. Znáte nějakou aplikaci fotoaparátu co by uměla focení po stlačení tlačítkem na sluchátkách? Já vim, že moderní Androidy to mají asi rovnou v základu (jelikož s jinými - novějšími telefony není problém - i když možná to není problém Androidu ale konkrétní aplikace co tam dal výrobce - LivArtem kdysi dávno doporučený Gigabyte, který jinak dodnes šlape jako hodinky).
vím že Google měl něco jako Google fotoaparát, nicméně nic takového nejde z toho telefonu ve storu najít, protože asi už není takhle starý android podporovaný..
:ו֥ɾnכַnɹodop ʎʞכַıuɥɔɐʞ♪♫
Dejte si dvě deci vodky na mě! Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 29 let
Příspěvky: 27774
Bydliště: Schlackenwerth
809 596,- VK

Chová se mi divně SSD!!!?

Zasláno: čt 22. srpen 2019 20:03
Chová se mi divně SSD!!!?

V notebooku mám SSD, které se aspoň podle benchmarků chová divně. V provozu to asi moc nepoznám, protože má notebook slabý procesor, ale možná bych to SSD rád prohodil s tím, co mám ve velkým PC, protože má větší kapacitu, kterou bych v PC spíš využil, ale nechce se mi přehazovat data a systémy zbytečně, kdyby to bylo na prd...

Co je divné?
Když jsem na něm zkoušel benchmarky, tak vždycky, když se dělá zápis, SSD prvních několik vteřin jakoby vytuhne a zapisuje šíleně pomalu. A pak už sviští plnou rychlostí.
Dělalo to v benchmarku v aplikaci Disky v Ubuntu (SSD na PC, systém z USB & SSD v notebooku, systém z SSD), kde je to krásně vidět na grafu.

A stejně se to chová v CrystalDiskMarku - první průchod každého druhu měření zápisu (Seq, Random...) to ukáže nějakou nízkou hodnotu jako třeba 40 MB/s, protože ho na začátku zbrzdí to zatuhnutí, další průchody pak už se drží konstantně třeba kolem 140 MB/s.
Co to je? Proč to je?

Obrázek

SSD, co mám běžně v PC, tohle nedělá, ale kromě těch měření se zatuhnutím je pomalejší oproti tomu notebookovému.

SSD s problémy je Crucial BX500 240GB (technologie čipu 3D TLC). V PC je Kingston HyperX Fury 120GB (technologie MLC).
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 468 z 469




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna