Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Poradna o elektronice a počítačích

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... , 479, 480, 481  Další  Poslední
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika

Chytne se Poradna?

Hlasování ukončeno 27.12.2006 20:58
Ano:
75% 75% [ 9 ]
Ne:
16% 16% [ 2 ]
Jdi raději jinam (třeba www.zive.cz):
8% 8% [ 1 ]
Celkem hlasů : 12 / Hlasujících: 12
Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2. srpen
Příspěvky: 6833
Bydliště: Praha
355 206,- VK
Zasláno: st 15. září 2021 15:03
Tak jsem tu zas.

Tentokrát - potřebuji mimo LAN používat přístup k NASu jako síťovému disku. Dvě hodiny jsem se s tím štrachal při HO a nepodařilo se. Stáhnul jsem balíček na WebDav, povolil DDNS, ale počítač se mi tam nepřipojí. Zřejmě potřebuji na routeru nastavit nějaké přeposílání portů, že to tam je blokované.

Webové rozhraní mi na takové to domácí žvýkání stačí. S jedinou výjimkou. Vestavěný přehrávač cca 3/4 videí, co chci přehrát, neumí přehrát. Kopírovat link do VLC jednoduchým způsobem nejde a když ho vypreparuji, tak pak taky dost často nefunguje. A na Plex je to plečka.
NoArtist / NoName

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 6695
Bydliště: Praha
372 777,- VK
Zasláno: st 15. září 2021 18:28
Na cem to budes prehravat?
Pokud na PC, a bez titulku, tak to na plex staci. S titulkama mozna na mensi datovy tok taky - moje stolety pentium s full hd nemelo problem.
Jde o to, ze pokud jsi na PC (a teda spousta novych tv zvladne hodne taky), tak nebudes Transkodovat - pojede Direct play, coz v podstate jen pristupujes pres jejich rozhrani k tomu souboru, a jen streamujes to.. a zbytek (kodeky atd) se odehrava u tebe.
No a pokud jsou titulky, tak to se transkoduje na server do obrazu, tak na to vykon potreba je.. ale i to pentium to zvladlo Smile

Jinak ti ten pristup mozna zacne fungovat kdyz povolis UPnP na routeru. Pokud je to vyply.
Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2. srpen
Příspěvky: 6833
Bydliště: Praha
355 206,- VK
Zasláno: st 15. září 2021 22:21
Na PC. Bohužel se to nepřehrává v prohlížeči. U 90% videí mi to píše nepodporovaný formát videa. A abych ho přehrál to musím nejdřív stáhnout. Stačil by mi jen link na stream do VLC, ale s odkazem pro stažení si ne vždy poradí.

Existuje moderní appka DS Video, kde videosoubory musím přidat do knihovny a pak mi při jejich výběru pošle link do VLC. Ale je to jak drbat se levou nohou za pravým uchem. Proto bych NAS rád připojil jako síťový disk. Ale nejde mi ho na dálku tak připojit. U routeru bude nejdřív v pátek. A kdoví jestli budu mít čas na jeho nastavení.

Na Androidu to s appkou DS Files funguje nad očekávání dobře. Při kliknutí na video to hází odkaz do VLC a streamuje se snad každý formát.

Jinak Plex balíček pro tento model Synology není v repozitáři. Je to nějaký ARM s GHz. Recoding nepotřebuji. Jen to chci na VLC přehrávat jako soubor v počítači.
NoArtist / NoName

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 6695
Bydliště: Praha
372 777,- VK
Zasláno: st 15. září 2021 22:36
Ted vlastne premyslim, co je teda ten problem Mr. Green Kdyz pises mimo lan, tak proste pristup z venku?

Co si tam nainstalovat treba OpenVpn? Pak to muzes mit na pocitaci i na telefonu pres VPN. A synology to umelo taky pokud vim. A ma to i free tier.
Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2. srpen
Příspěvky: 6833
Bydliště: Praha
355 206,- VK
Zasláno: st 15. září 2021 23:09
Jj, mimo LAN. Primárně.

Jak tam nastavit VPNku? Asi se musím hodně učit Green OpenVPN ale používám v práci.
» Mobilní verze Příspěvek byl poslán z mobilního VSN
NoArtist / NoName

jirkacv (+24)
Real pussy
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 6695
Bydliště: Praha
372 777,- VK
Zasláno: st 15. září 2021 23:19
to budes muset nastudovat Mr. Green U toho QNAPu to slo i primo ve webUI, tak pocitam v synology to pujde taky.

Vypada to ze asi jo Mr. Green https://kb.synology.com/en-us/DSM/help/VPNCenter/vpn_setup?version=6

Ja se na neco takovyho chystam taky = mozna. Ono, plex umi fungovat i zvenku.. pokud mas verejnou IP. Coz.. ja mam. Vydrzi treba 2 tejdny, nebo mesic.. a pak se zmeni Mr. Green A UPC/vodafone nenabizi statickou IP pokud nejsi firma. Takze mozna budu muset nainstalovat VPN, abych mohl pak nainstalovat na server Gnome, a klikat jednou za cas na tlacitko ve webUi "apply" u aktualizovane adresy Mr. Green
Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2. srpen
Příspěvky: 6833
Bydliště: Praha
355 206,- VK
Zasláno: čt 16. září 2021 09:22
Díky. Mrknu na to.

Plex bych na to narval být v repozitáři Very Happy

Nicméně je to jako jít s kanónem na vrabce. Bohatě mi NAS stačí připojit jako externí disk z internetu. Nebo kdyby z webové administrace se v embeded přehrávači přehrávaly bez problémů videa (teď skoro všechny jsou nepodporovaný formát) či místo stahování dávaly odkaz pro streaming do VLC. Kupodivu odkaz pro stahování za to ve většině případů nejde zaměnit.
Zasláno: čt 16. září 2021 12:23
Hmm, tak jsem se tam pokusil narvat Plex podle tohoto návodu a nic.
https://www.windowscentral.com/how-setup-plex-synology-nas

Nainstaluje se a pak přístup pomocí služby QuickConnect není možný a při přístupu přes www mi to dává ERR_CONNECTION_REFUSED. Zkusím ještě zítra od routeru.
Zasláno: čt 16. září 2021 16:58
A když jsme u toho, potřebuju ještě koupit nějaký levný wifi router s funkcí repeateru, který umí 5 GHz a vysílat zesílenou síť s jiným SSID. Nějaké tipy?

Slyšel někdo něco o Tenda nebo Netis? A umí fakt oddělit síť? Zesílenou domácí síť pana domácího se stejným SSID a se spoustou zařízení z okolí fakt nepotřebuji.

Jinak nejlevnější zavedená značka je tento ASUS, co jsem už koupil na druhou adresu a vím, že oddělení sítí umí.
https://www.czc.cz/asus-rt-ac57u-v3/288047/produkt
Zasláno: pá 17. září 2021 11:13
Hmmm, tak to bude ještě komplikovanější.

Mám tu modem/router od UPC a za ním teprve svůj router od ASUSu a to dělá neplechu na nastavování nemám nervy vzhledem k tomu, že v síťové problematice se cítím jak ryba na suchu,

A mám dojem, že bych router měl přepnout z bezdrátového směrovače na Režim přístupového bodu (AP) / směrovač AiMesh v režimu AP.
NoArtist / NoName

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 480 z 481




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna