Zasláno: ne 19. září 2021 05:36
Jedno po druhém.
Starý Asus router, co jsem měl doma a chtěl použít na nové adrese - jde do šrotu, protože jako repeater se nechytá a cca po hodině provozu se sekne tak, že ani po kabelu není dostupná www administrace. Po nějaké době zase naběhne. Předpokládám HW problém.
Přístup k disku. Že je běžná praxe přistupovat přes VPN jsem netušil. Já chtěl namontoval přes synology.me a neprochází to přes dva routery.
Proč mám dva routery? Routery od UPC jsou plečky, kde si člověk snad ani nemůže nastavit vlastní heslo. Ten můj ani nevím, jestli má WiFi. Stačí?
V současnosti je modem/router od UPC a za ním je WiFi router od Asusu. Taky je to lepší kvůli bezpečnosti. Dostat se za NAT je těžší

Jak ukazuje i tato situace.
Co s tím teď? Nastavit modem od UPC jako bridge? To jde? Myslel jsem, že to jde jen za routerem 😅 Nastavit nějaký prostupy na WiFi routeru Asus? V tom jsem úplný zelenáč a problém je, že k routerům se v současnosti dostanu jen tak jednou za týden na homeofficu a nemám hodiny na to si s nimi hrát.
Jinak přemýšlím ještě nad píchnutím Synology přímo do routeru od UPC. To by mělo vyřešit síťové potíže, ale otázka je, co bezpečnost.
Plex jsem už vyřešil. Problém byl, že nebyl ještě nastavený a to zvenku nešlo. Ale ta krabička ho nestíhá a fakt ho potřebují jen jako externí disk, z kterého se filmy můžou otevírat jak na PC. Na mobilu to jede přes DS file, tak z tohoto pohledu spokojenost. Jinak po nastavení se už dá připojit přes Plex stránku.
»

Příspěvek byl poslán z mobilního VSN