Zasláno: út 14. květen 2019 11:45
Já mám Hankook cosi Eco2 a jede to v pohodě, aspoň co můžu z těch cca 500 km na tom usuzovat, ale víc než 150 jsem nejel.

Kdo ví, co ti to teda prodali za šlupku... Ale na nejlevnějších pneu jsem kupoval pneu na pažouta (zimní asi barum) i na focuse (zimní i letní vredestein) a pokaždý v pohodě.
//Ale to fakt asi je nějakej mizernej kus nebo co. Na firemní Dacii máme jakýsi pneu Shitstar nebo jak se to jmenuje - když trochu zaprší, tak mám co dělat udržet to auto na kruháči nebo v zatáčkách - ale na suchu to ve 140-150 autem nijak extrémně nehází, kromě toho, co se dá čekat od 7letý Dacie s rychlostí na maximu.

Zasláno: po 4. listopad 2019 07:55
Včera se mi nepodařilo přezout Kiu. Porovnal jsem techničáky Focusu a Ceedu a dospěl k tomu, že kola z Forda budou pasovat.
Tak jsme včera začali měnit a prd. Nepasovalo to. Je jiná rozteč šroubů, která teda mimochodem není vůbec napsaná ani v techničáku ani v návodu.
Takže teď musím sehnat jiný disky a nechat přezout, než začne sněžit.
// Fuck! Už jsem skoro objednal disky a pak jsem si na Heuréce všimnul textu
citace: POZOR: Kola lze použít pouze na vozidla s předními kotouči do průměru 280mm. Na vozidla vybavená kotouči 300x28mm (Hyundai i30, Kia Cee´d), nelze kola použít. I přesto že je tento rozměr uveden v dokladech (TP) k vozidlu.
Tak to je fakt dobrý. V techničáku jsou rozměry, co na auto ani nejdou dát. Je v něm poznámka, že 15" nejde použít, když má auto elektronickou brzdu. Tu ale můj Ceed nemá.
Takže jsem byl celý podzim v klidu, že zimní kola mám vyřešený a nakonec mám kulový.
Vygooglil jsem nějaký fórum, kde někdo opisoval svůj řádek v techničáku k 15" kolům. Za tou elektronickou brzdou měl ještě "nebo v kombinaci s 300 mm brzdovými kotouči na přední nápravě" - tak asi Kia po čase přišla na to, že to v tom techničáku zkurvili.