romulus (+28)
Občasný energitŠéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Zasláno: pá 7. červenec 2006 20:18
2 bugi: ta poučka o jízdě z kopce se týká náklaďáků...
A dnes při čtení Práva, mě opět otrávil názor nějakého "odborníka na dopravu", že problém českých řidičů, je v ignorování zákonů. Chyba. Problém českých řidičů je v totální bezohlednosti dvou typů řidičů - nezkušení řidiči a frajírci (první z neznalosti a nezkušenosti, druzí úmyslně). Několikrát jsem byl v Itálii a pozoroval jsem tam zajímavý jev - v mnohem větší míře, než u nás, tam ignorují dopravní předpisy (viz níže), ale jsou k sobě neuvěřitelně ohleduplní.
V Itálii jsem se opakovaně setkával s tím, že ve městě jezdí na červenou, čímž nemyslím projíždění na poslední chvíli, ale na déle svítící červenou najedou do křižovatky, rozhlédnou se a projedou (hlavně motorkáři a "skútraři").
Na široké silnici i při zákazu předjíždění, plné čáře a omezené rychlosti jedou řidiči (poctivě všichni) u okraje silnice a prostředkem se běžně předjíždí.
V křižovatce s nalajnovanýma dvěma pruhama, si běžně řidiči dělají tři, aby křižovatku na zelenou projelo více aut. I tohle v praxi klidně funguje.
Takže řidiči by se hlavně měli respektovat navzájem až potom nějaký (natož špatný) zákon.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.
Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..