Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

"Silniční zákon" -schválené změny

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
westik (0)
Bažant
Bažant

10 075,- VK
Zasláno: út 18. červenec 2006 13:45
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

co dodat i takoví jsou...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: út 18. červenec 2006 14:37
Pozdě Cool Laughing
http://www.vysemnesmite.cz/forum/viewtopic.php?p=31865#31865
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: so 22. červenec 2006 09:39
Na iDnes.cz upozornili na novou petici, která se týká silničního zákona. Tentokrát ji sepsali příznivci novely. Po přečtení petice a článku jsem zjistil, že názor autora petice do značné míry sdílím. Jediný rozdíl je v tom, že on auto prodal a já koupil. Wink
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: so 22. červenec 2006 10:31
K té petici bych dodal jenom to, že za prvé pracuje jen s jedním ukazatelem úspěšnosti (snížení nehodovosti) a ostatní pomíjí (nervozita a strach na silnicích, snížená plynulost dopravy), za druhé tlak na změnu zákona je právě proto, že lidé dodržovat zákon chtějí, proto je tlak na jeho změnu.

A k argumentaci, že zákon za tři týdny ukázal, že je dobrý - za prvé je to moc krátká doba a za druhé, kdyby se uzákonilo, že za drobné krádeže, by se odsekávaly pravačky, tak by zákon také za pár týdnů ukázal, že je úspěšný. Byl by tím pádem dobrý? (Btw. podle mě jo... Wink )
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: so 22. červenec 2006 14:29
Sakra, víš kolik by v CZ bylo invalidů? Kdo by je pak živil? Mr. Green
Máš pravdu, že operuje jen se snížením úmrtí. A s čím jiným by se taky měl po tak krátké době ohánět? Na druhou stranu musíš uznat, že je něco divnýho na tom, když někdo argumentuje proti tomuto zákonu tím, že přece není nic špatnýho na tom, že občas jede v obci 80, nebo předjíždí na plné čáře, nebo že všichni občas projedou na červenou. Wink

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: so 22. červenec 2006 23:23
Jestli někdo operuje ježděním na červenou, je to špatně. Přejíždění plné čáry je špatné tam, kde ta čára má smysl, ale ruku na srdce, není dost úseků, kde člověku nutně musí připadat, že se silničárům jenom nechtělo dělat přerušovanou čáru, protože plná je jednodušší?
A ohledně rychlosti. Běžně snad nikdo nehodlá ve městě schvalovat 80km/h. Všichni mluví o rozmezí 50-60. A pokud je zapomenutá 50 na čtyřproudovém obchvatu města, pak i tam jde proti zákonu, který zde překročení rychlosti nekompromisně postihuje, protestovat.

Já říkám pořád, že tento zákon je opravdu špatný, protože si příliš došlápl na běžné a průměrné řidiče, které vystrašil a vynervoval. Piráti silnic se smějí dál. Tento zákon podle mně nebyl potřeba - stačilo na piráty použít paragraf o obecném ohrožení a mohli skončit v nejhorším případě i s podmínkou nebo v base, pokud by pokračovali dál.

Dosavadní snížení nehodovosti je neprůkazný důkaz kvality zákona. Podle mě se nehodovost brzo vrátí tam, kde byla. Lidi u nás hlavně neumí řídit a to je žádný zákon nenaučí.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: ne 23. červenec 2006 10:52
Nemyslím si, že je ten zákon dobrý. Jen věřím tomu, že si naši řidiči o něco takového už řadu let koledovali. Na jednu z největších zhovadilostí v tomto zákoně upozorňuje i článek na iDnes.cz, ve kterém se píše o havárii jednoho cyklisty a co z toho vyplývá právě podle nového zákona. Děsná absurdita.

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

60 609,- VK
Zasláno: ne 23. červenec 2006 11:04
Špatný nebyl ani starý zákon. Špatná byla (a pořád je) příprava řidičů v autoškolách a činnost policie, která nedokázala zajistit dodržování starého zákona. Nebylo težké postihovat opravdu bezohledné řidiče ani před tím, ale nebyla snaha, protože zákon policistům umožňoval přestupky řešit laxně.
Teď je situace opačná, pro změnu se zase tvrdí, že policisté nemají možnost řešit přestupky domluvou nebo symbolickou pokutou.
Je to z extrému do extrému. To opravdu není správná cesta.
Zasláno: ne 23. červenec 2006 11:11
A ještě malá perlička - jeden z důvodů, proč možná klesl počet nehod v policejních statistikách je, že řidiči se nehody snaží častěji nehlásit a dohodnout se přímo s poškozeným, aby nepřišli o body a nedostali velký flastr.
Zasláno: ne 23. červenec 2006 13:50
Tak pánové a tohle je super perlička:

Malá ukázka kompetence autora nového silničního zákona:

Arrow http://www.ct24.cz/vysilani/?id=110509&datum=2006-07-23&porad=

Posuňte si to na 19. minutu.

Rolling Eyes Brick Wall

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 5 z 15