Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

"Silniční zákon" -schválené změny

Jdi na stránku První  Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: pá 1. září 2006 17:08
Včera manželce naměřili 108 km/h. Stálo ji to 2 body a 1k. d'oh! Jezdit takhle rychle v době, kdy je v Pardubickým kraji vyhlášenej "malej Kryštof". Brick Wall Not Talking
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

Ena (+10)
Odpadlík
Odpadlík

11 075,- VK
Zasláno: pá 1. září 2006 18:21
Tak mě napadlo, jestli v tom je nějaké pravidlo nebo něco jiného. Bugiho žena dostane pokutu za rychlou jízdu a to najezdí za rok to co já (my) za týden. Za celou dobu co řídím, mě měřili jednou a zastavili také jednou. Pokuta, prošlá technická na firemním 500,- (proplaceno zaměstnavatelem). Pak jsem srazil pod vlivem souseda před hospodou. To nikomu nepřeji a ani nedoporučuji!!! Rozbil mi hlavou přední sklo a ani to nezaplatil ... Not Talking . Ne, opravdu je to nepříjemné. Přijelo tam celkově 5 police car + psovod. Nadýchal jsem 2.15 promile, v době nehody to bylo cca 0.9-1,15 tzn 3 piva 11° (po činu jsem si šel dát panáka 3x). Ale co mě zarazilo a dodnes s tím nemohu souhlasit je trest: Dva roky podmínky za ublížení na zdraví. S tím plně souhlasím, ale s čím nesouhlasím je, že mi nevzali papíry!!! PS: Tak proto nejezděte prosím pod vlivem, nestojí to za to
Hand
V životě jde o to, aby se člověk naučil plavat ve sračkách. Nejlepší školou je politika. Tolik času však nemám ...

lukenet (+16)
plastová kytara
Odpadlík
Odpadlík

15 825,- VK
Zasláno: so 2. září 2006 19:15
Bugi: tomu říkám pech. Brick Wall Brick Wall
http://www.stephenking.com/darktower/ | http://www.darktowercompendium.com/ | http://www.thedarktower.net/
Obrázek
Stop using stupid userbars... Start using smart userbars... Mr. Green

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: út 19. září 2006 18:42
Nový pan ministr dopravy chce prosadit změny v tolik diskutovaném silničním zákoně. To je jistě snaha záslužná, ale...
V návrhu se počítá s těmito změnami:
1. snížení dolní hranice pokuty za řízení motorového vozidla bez patřičného oprávnění na nulovou hranici;
2. zrušení pokuty cyklistovi, který si způsobí zranění sám;
3. zrušení bodového postihu za parkování na místě vyhrazeném pro invalidy a spodní hranice pokuty by měla klesnout na nulu;
4. zrušení všech postihů za řízení vozidla, které není způsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Tento přestupek by měl nadále řešit jiný zákon;
Jak to vidím já:
Ad 1. tento návrh je IMHO postaven na hlavu. Lidi, kteří řídí bez řidičáku, bych klidně poslal na rok za mříže. Pamatujete si, kolik tito "řidiči" loni způsobili smrtelných nehod? Jak jinak je od tohoto odradit?
Ad 2. docela logický návrh. S tím je potřeba souhlasit.
Ad 3. tady se vytváří právní ochrana pro chybující policisty? Podle mého názoru by pokuta měla zůstat na nejnižší hranici 500-2000,-.Body jsou v tomto případě skutečně nesmysl. Pokud by se měla nejnižší hranice za tento přestupek snížit na nulovou hodnotu, tak by bylo nejspíš vhodné tuto pasáž ze zákona úplně vyškrtnout, protože by ztratila smysl.
Ad 4. díky kombinaci tohoto návrhu s prvním bodem se jistá (námi sponzorovaná) etnická menšina, hojně se vyskytující na území ČR, stane na silnicích prakticky nedotknutelná. Nádherná vyhlídka.

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: út 19. září 2006 19:47
d'oh! ještě větší šizák, než od šimonovského d'oh!
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: út 19. září 2006 20:44
Přesně můj názor. Řeší se většinou ty nejmíň problémový věci. By mě zajímalo, kdo z těch 10 řidičů, kteří přišli o všech 12 bodů, o ně přišli v souvislosti s výše uvedenými body. d'oh!

Statistiky aneb jak jsme přicházeli o body:
    12 bodů: 10 řidičů
    11 bodů: 3 řidiči
    10 bodů: 3 řidiči
    9 bodů: 9 řidičů
    8 bodů: 26 řidičů
    7 bodů: 242 řidičů
    6 bodů: 333 řidičů
    5 bodů: 1522 řidičů
    4 body: 2080 řidičů
    3 body: 8853 řidičů
    2 body: 24 466 řidičů (moje manželka Mr. Green )
    1 bod: 35 000 řidičů

Údaje ministerstva dopravy z 18. září 2006

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: út 19. září 2006 22:43
2 bugi: snížení dolní hranice pokuty na nulovou hranici neznamená, že se za zmiňovaný přestupek přestanou pokuty vybírat. Dává to jenom policistům prostor řešit přestupek domluvou. Souhlasím, že řízení bez patřičného oprávnění by se mělo trestat hodně přísně.
Pokud jde o 4. bod, tak to opět neznamená, že se nezpůsobilost vozidla nebude postihovat. To totiž opravdu řeší jiné předpisy - pořád platí možnost zakázat další jízdu, odebrat OTP a při porušení zákazu provozu se jedná o maření úředního výkonu. Proč za to ještě dávat body?
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: st 20. září 2006 19:36
Ad 2: Jo, jasně, ale znáš to. Od koho se nakonec budou vybírat pokuty a koho budou řešit jen dohovorem?
Ad 4: U toho mi vadí, že jednu věc (v tomto případě provoz na pozemních komunikacích) neřeší jeden zákon, ale rozmělňuje se to do více zákonů. Čím větší bude počet předpisů na jedno téma, tím větší je pravděpodobnost, že se v nich objeví protimluvy, nesmysly etc. O bodech jsem nic neříkal.

Ena (+10)
Odpadlík
Odpadlík

11 075,- VK
Zasláno: st 20. září 2006 22:20
Jezdím sice svižněji, ale na "bodovacím lístku" ještě není ani jeden škrábanec. Na dálnici víc jak 160 nejedu (ani nechtějte vědět s jakým autem!) to ať vám to řekne radši bratr. Prý je to jedno ze dvou aut u nás jezdících!?
V životě jde o to, aby se člověk naučil plavat ve sračkách. Nejlepší školou je politika. Tolik času však nemám ...

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík

10 200,- VK
Zasláno: st 20. září 2006 22:25
Ty si troufneš s tou Tvojí Sentrou na dálnici? Shocked d'oh!

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 8 z 15