Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Šrotovné

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta

Je šrotovné v ČR rozumná věc?

Hlasování není časově omezeno.
Ano:
0% 0% [ 0 ]
Ne:
100% 100% [ 3 ]
Nevím:
0% 0% [ 0 ]
Celkem hlasů : 3 / Hlasujících: 3
romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Šrotovné

Zasláno: ne 24. květen 2009 21:00
Co si myslíte o šrotovném v ČR? Je to rozumná věc, nebo ne? Ekonomicky pro to nevidím důvod a jako nástroj pomoci sociálně slabším k novému autu taky ne. Kdo na nové auto má, koupí si ho i bez šrotovného, kdo na něho nemá, šrotovné mu nepomůže. 2,5 miliardy vyletí komínem. Stejný efekt se dal dosáhnout daňovým zvýhodněním automobilových dealerů, kteří udělají podobnou akci jako Fiat, který sám dává slevu 40.000 na nové auto, když protiúčtem dovezete staré.

Argument, že se šrotovné vrátí státu zpět v podobě DPH je demagogie. To by mohl rozdávat stát peníze na cokoliv a podle této logiky by rozpočet rostl jako blázen. Co takhle udělat příspěvek na pohonné hmoty, alkohol a cigarety? To by se státu vracelo ještě víc v podobě DPH a navíc i spotřebních daní.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík

Věk: 34 let
826 606,- VK
Zasláno: ne 24. květen 2009 21:04
My, když jsme pořizovali Fábii, tak jsme tam dovezli starou Felicii a měli jsme slevu asi 70k... Think Ale ta se nešrotovala... a taky to bylo lepší Mr. Green
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

romulus (+28)
Občasný energit
Šéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK
Zasláno: ne 24. květen 2009 21:07
To ještě nemluvím o tom, kolik lidí se zase zadluží, aby šrotovné využili. Vyberou 80.000 z účtu, 30.000 šrotovné a 100.000 zase na dluh. Než to průměrná rodina s nižšími příjmy splatí, bude z toho zase vrak. Brick Wall
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.

Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..

Thompson (+3)
Topol
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 3. březen

103 946,- VK
Zasláno: ne 24. květen 2009 21:27
Také si myslím, že je to nesmysl, hlavně z reálného výzkumu na Slovensku(Ne, ten, který uvádějí mentálně postižení jedinci z ČSSD), kde asi ze 24 mil. E, které se použili, zůstalo ve Slovensku 8mil. Euro, takže asi 1/3, ale rozhýbě to jejich ekonomiku Mr. Green
Obrázek

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň

Narozen: 23.4.1973 (52 let)
51 277,- VK
Zasláno: po 25. květen 2009 02:59
šrotovné podporuje pouze automobilový průmysl a stejně je jen pro pracháče. tak jak to tu bylo napsáno, normální člověk nějakých 250tkč nemá, takže z půjčky mu to šrotovné sežerou úroky. místo podpory jednoho odvětví, by se měly snížit daně a ekonomika by se rozhýbala celá, ne jen autoprůmysl. v jedné automobilce dělám, i přesto mám tento názor.

jestli chtějí dát šrotovné, tak by jeho výše měla být tak kolem 60tkč, jinak to opravdu nemá cenu
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík

Narozen: 2. srpen
378 596,- VK
Zasláno: po 25. květen 2009 08:22
můj názor je taky, že 30.000 kč jako šrotovné nemá vůbec cenu. je potřeba aspoň dvakrát vyšší a potom zrušit placené servisní prohlídky...
...nebo zavést bezúročné státní půjčky na nákup automobilu, ale protože jsme v EU a WTO nemůže je zavést pouze na nákup českého auta nebo u nás smontovaného, tak by to šlo opět jinam. Díky tomu se ale u nás začaly vyrábět škodovky, že...?
NoArtist / NoName

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Auta
Strana 1 z 1