Zasláno: út 14. únor 2006 11:57
Dieg0 napsal: Beat tak sa pochvál.Ja niektoré veci........
Tak jsem si našel čas a pokusil se to napsat. Rád si přečtu váš názor.
Tak se pokusím stručně popsat svoje nevysvětlitelné příhody.
První se mi stala v roce1995 když jsem pracoval jako automechanik na kamionové dopravě. Jel jsem s kolegou o kterém jsem nevěděl jak velké zkušenosti má s řízením náklaďáku. Jeli jsme po opravě projet „kozla“ tj. samotný tahač bez návěsu. Když je samotný tak skáče jak kozel a musí se velmi opatrně řídit. Vyjížděl jsem já a na otočce mne požádal o řízení. Řidičák měl tak jsem mu ho půjčil. Bylo to na úzké cestě kde se dva náklaďáky vyhnou, ale chce to dobrý odhad. Asi tak 500m před náma vyjela v protisměru Avie a kolega se začal tlačit na stranu. Říkal jsem mu ať neblbne a nejede tak ke kraji když je ještě daleko. Nedal si říct, protože se děsně bál a urvala se krajnice. Sjeli jsme do příkopu a já si všiml že přímo na švestku a narazíme tam kde sedím. První rekce byla se sbalit do klubíčka a lehnout na podlahu. Pak mi asi došlo, že tam půjde ten náraz a u LIAZky je jen tenký plech a nic co by ztlumilo náraz. Skočil jsem za sedačky do prostoru na spaní. Náraz byl slušný. Nikomu se nic nestalo, ale kdybych zůstal na té podlaze tak nemám šanci. To není nic nadpřirozeného, ale až ve sprše jsem zjisti dlouhý krvavý šrám přes celý záda. Neměl jsem však nic roztrženého. Tehdy jsem tomu nevěnoval pozornost, ale asi tak za tři roky jsem jel po silnici co vede přes Litomyšl do nové práce. Je to hlavní tah na Hradec Králové a Olomouc. Provoz dost hustý celý den. Dojížděl jsem na kole přes celý město. Jezdit tam znamenalo být dobře osvětlen a vidět. Jezdil jsem po krajnici. To ráno jsem zaspal a dost jsem spěchal. Na jednom místě jsem z dálky viděl odstavený Pick Up a nejevil žádné známky aktivity. Když jsem ho fakt těsně míjel, zamnou jel náklaďák, tak se otevřely dveře u řidiče. Neměl jsem čas cokoliv udělat a následoval náraz do dveří. Co bylo pak nevím, ale probral jsem se asi tak 5m před autem. Nic mi nebylo. Měl jsem na sobě tenký šusťákový kalhoty a bundu z Polska. Kvalita odpovídala ceně. Bolela mne jen hlava. Řešení nehody vypustím, ale co je důležitý měl jsem na stejném místě stejný krvavý šrám jako tehdy. Zas jsem neměl nic roztržený, ani dirku na koleně! Jak tohle bylo možný nechápu. Tehdy jsem si to mohl udělat při tom skoku v kabině, ale na té silnici? To jsem si neměl jak udělat. Asi má můj anděl strážný málo zastřižený nehet. To oblečení opravdu nebylo kvalitní a po takovým pádu na silnici by něco muselo udělal. Jel jsem tak 30-40km/hod. Opravdu si to nedovedu vysvětlit. Doufám, že ho nebudu již potřebovat