Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Windows Vista

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další  Poslední [vše]
Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
MAO (+28)
Malý Ale Obratný
VIP Čestný šéfík


Narozen: 17.5.1988 (35 let)
Příspěvky: 6037
Bydliště: Ústí nad Orlicí / Litomyšl
58 675,- VK

Windows Vista

Zasláno: st 24. leden 2007 21:20
tak co na ne rikate? Mr. Green
ja sam mohu rict ze zadny zazrak Evil or Very Mad
OS ktery po mesici verejneho testovani vyhlasi ze bude opravny balicek nemuze vydrzet...nektery odbornici dokonce rikaji ze Visty pohrbi Microsfot...no nechme se prekvapit...
Topic bude slouzit hlavne k podavani novinek o Vistách Wink

Obrázek

citace:
Windows Vista dostane ve druhém pololetí opravný balíček
Microsoft již připravuje pro operační systém Windows Vista opravný balík Service Pack 1. Uvedla to stránka Bink.nu.
24.1. 2007 09:03

Podle analytiků mnoho zákazníků vyčkává, až bude Vista "odladěnější", tedy až systém dostane minimálně svůj první Service Pack.

Webová stránka Bink.nu se odvolává na interní zprávu z Microsoftu, podle níž se tento opravný balík objeví ve "druhém pololetí roku 2007".

"Windows Vista Service Pack 1 (SP1) bude standardní servisní balíček, který bude obsahovat bezpečnostní aktualizace, záplaty, malé množství změn k vylepšení kvality systému. V rámci projektu Technology Adoption Program (TAP) hledáme zákazníky a partnery, kteří by aktivně testovali a zpětně informovali o balíku SP1 a pomohli nám tak s jeho uvedením ve druhém pololetí roku 2007," stojí podle Bink.nu v interní zprávě Microsoftu.

Operační systém Windows Vista byl uveden 30. listopadu ve verzi pro firemní zákazníky. Na pulty obchodů je jeho příchod naplánován na 30. leden.

Microsoft v pátek 19. ledna zahájil výrobu české verze operačního systému Windows Vista. Firemní zákazníci získají českou verzi ke stažení během několika dalších dní. Ostatní zákazníci si budou moci verzi Windows Vista v češtině pořídit od 1. března, jako samostatný produkt nebo ve zvýhodněné variantě s novým počítačem.


Obrázek

citace:
Microsoft začne nový operační systém Windows Vista a kancelářský balík Office 2007 prodávat také přes internet. Zákazníci si budou moci programy za poplatek kdykoli stáhnout.
22.1. 2007 10:44

Operační systém Windows Vista ve verzi speciálně ušité pro osobní počítače se na trhu objeví 30. ledna. Velkolepá oslava příchodu Visty pro PC proběhne koncem ledna v New Yorku.

"S příchodem Visty pro domácí počítače představíme také tři nové cesty, jak koupit nebo provést upgrade stávající verze Windows," uvedl marketingový manažer Microsoftu Brad Brooks.
Tři nové cesty k Vistě

Oněmi novými způsoby, jak se legálně dostat k Vistě, jsou Windows Anytime Upgrade, Family Discount a online prodej přes webové rozhraní Marketplace.

Volba Anytime umožňuje zákazníkům provést upgrade platformy Windows na Vistu - vše je možné zařídit přes webové stránky Microsoftu nebo jeho autorizovaných partnerů.

Předpokládané ceny upgradu se pohybují od 79 dolarů po 199 dolarů v závislosti na tom, jaká verze programu je zvolena.

"Anytime" online upgrade bude možné provést po 30. lednu v evropském regionu, v Japonsku, Kanadě a Spojených státech. Zákazníci mohou použít stránek www.windowsanytimeupgrade.com, uvedl Microsoft.
Marketplace prodá jen anglickou Vistu

Vistu a Office 2007 bude možné objednat také přes webový systém Windows Marketplace. Zástupci Microsoftu však dodali, že takto bude možné po 30. lednu zakoupit pouze anglické mutace Visty.

Poslední položku "Family Discount" nejspíše využijí lidé, kteří budou kupovat Vistu pro více počítačů v domácnosti.


Obrázek

citace:
Hackerům, kteří najdou bezpečnostní mezery v operačním systému Windows a v prohlížeči Internet 7, vyplatí společnost iDefense Labs odměnu ve výši 8000 dolarů. Firma tak jedná v rámci vlastního programu pay-for-flaw VCP (platba za chyby). Na "černém trhu" se však za údaje o slabých místech v operačních systémech platí až 50 000 dolarů.
15.1. 2007 14:21

Snaha iDefense (součást VeriSign) podchytit možné chyby v operačním systému Windows Vista a internetovém prohlížeči IE 7 [podrobnosti zde] přichází asi měsíc poté, co konkurenční společnost Trend Micro uvedla, že se na síti běžně obchoduje s informacemi o chybách ve Vistě a programu Internet Explorer 7.

Hackeři si takto mohou vydělat kolem 50 000 dolarů za objevenou bezpečnostní mezeru, jejímž prostřednictvím může útočník napadnout cizí počítač.
iDefense není sama, kdo platí za chyby

iDefense není jediná, která nabízí odměnu za hledání bezpečnostních mezer ve Windows. Podobně se chová také sdružení TippingPoint firmy 3Com, které spustilo projekt Zero Day Initiative. [podrobnosti zde]

Obě společnosti používají koupené informace k tomu, aby aktualizovaly vlastní bezpečnostní nástroje, které následně prodávají dalším stranám.
Pravidla jsou tvrdá

Pravidla, která pro vyplácení odměn hackerům stanovila iDefense, jsou následující: iDefense platí 8000 dolarů za každé popsané slabé místo, které dovoluje útočníkovi spustit na napadeném počítači s OS Windows Vista nebo IE 7 libovolný programový kód.

Platba je vyplacena pouze prvnímu hackerovi, který iDefense o slabém místě informuje a firma vyplatí nejvíce šest odměn po 8000 dolarech.

"Jestliže bude nalezeno více než 6 bezpečnostních děr, pak odměněny budou ty, o nichž jsme byli informováni nejdříve," uvedla iDefense.

V závislosti na spolehlivosti, kvalitě a dobré dokumentaci k nalezenému slabému místu pak iDefense vyplatí danému hackerovi další dva až čtyři tisíce dolarů.
Microsoft proti odměnám

"Nemyslíme si, že nabízení finančních odměn za nalezené chyby je dobrou cestou výzkumníků, která má vést k lepší ochraně zákazníků," vyjádřil se mluvčí Microsoftu k projektu iDefense.


citace:
Protipirátská ochrana Windows Visty opět prolomena
Asi týden od konference, kde představitelé Microsoftu vychvalovali protipirátskou ochranu nového operačního systému Windows Vista, byl program opět hackery prolomen.
28.12. 2006 15:06

Přibližně před měsícem nalezli piráti cestu, jak obejít server Microsoftu KMS (Key Management Service server), který potvrzuje aktivační klíče jednotlivých originálních kopií Windows Vista.

Kopie Visty (verze Business a Enterprise), které byly takto nelegálně "aktivovány", však mohou pracovat pouze 180 dní, než pozbyde klíč platnosti.

Nový hack je nepoměrně lepší. Dovoluje totiž permanentně aktivovat Windows Vista použitím speciálně upraveného souboru a pár zásahů do registru. Takzvaný "TimeStop Vista" crack ale pracuje pouze na 32bitových kopiích Visty, uživatelé nelegálních 64bitových verzí mají dosud smůlu.

Záplata TimeStop po nahrání do systému pozastaví odpočet, který odbíjí čas, do kdy je nutné aktivovat Windows. Kvůli TimeStop aplikaci se "stopky" Visty zastaví na údaji 43 200 minut (30 dnů), která ještě zbývá do aktivace, a na této hodnotě zůstávají stále.

Programátor cracku podotýká, že jeho soubor je určen pouze pro "vzdělávací a informační cíle". Microsoft si toto však nemyslí a jeho tým již údajně zahájil patřičné kroky k tomu, aby v budoucnu nasazení této záplaty znemožnil.


citace:
Microsoft upravil hardwarové nároky Windows Vista
Americký Microsoft aktualizoval webovou stránku Get Ready, která popisuje vlastnosti operačního systému Windows Vista. Minimální systémové požadavky nového OS splňuje už stroj s 800 MHz procesorem a 512 MB RAM.
20.12. 2006 11:05

Ovšem tyto požadavky jsou pouze minimální. To znamená, že osobní počítač, který obsahuje jádro s kmitočtem 800 MHz, 512 MB operační paměti bude schopný rozjet Vistu pouze v omezeném režimu.
Aero? Ale kdeže, budete rádi, že OS pojede

Majitel takovéhoto stroje tak může s klidným srdcem zapomenout, že by spustil také grafickou nadstavbu Aero, která přidá do Visty sadu nejrůznějších 3D prvků. Daleko důležitější věcí však je, že operační systém bude na počítači s půl gigabytem RAM velmi líný - neskonale línější než by byl na obdobném stroji starší Windows XP.

Mezi další parametry, které musí splňovat počítač k tomu, aby na něm šla spustit Vista alespoň v minimální konfiguraci, patří grafická karta s podporou rozhraní DirectX 9 schopná podat rozlišení 800 x 600 obrazových bodů, CD-ROM jednotka, 20 GB pevný disk s nejméně 15 GB volného místa na instalaci (Vista je poměrně nenažraným OS).
Premium stroje si s Vistou poradí

Majitelé lepších mašin (označovaných jako Windows Vista Premium Ready) s 1 GHz srdcem, 1024 MB RAM a grafickou kartou standardu DirectX 9 se 128 MB vlastní paměti a podporou Pixel Shaderů 2.0 již mohou pomýšlet na to, že se systémem Vista spustí také jeho vizuální nadstavbu Aero.

Software bude na počítačích s 1 GB RAM neskonale rychlejší než na mašinách s 512 MB paměti. Ovšem s dvěma gigabyty operační paměti mu bude daleko lépe. Pro Vistu a vůbec všechen software platí, že čím větším množstvím RAM jej zásobíte, tím rychleji poběží.

A pokud váháte, zda volit raději menší, ale rychlejší paměti versus větší a pomalejší, pak si pamatujte, že správnější možnost je ta druhá.

Dodejme, že počítač s nálepkou Windows Vista Premium Ready musí být vybaven také DVD-ROM mechanikou, zvukovou kartou a přístupem k internetu.
V březnu se dočkáme i české verze Visty

Od konce listopadu si mohou Windows Vista pořídit firmy v anglické verzi. Pro koncové zákazníky bude Vista dostupná na začátku roku 2007. Česká verze bude předána do výroby 19. ledna 2007, v prodeji pro koncové zákazníky bude od 1. března 2007.


Obrázek


citace:
Vista bude znamenat konec Windows, soudí analytici
Analytická společnost Gartner předpověděla, že Windows Vista byl posledním velkým operačním systémem z dílny Microsoftu. Gartner soudí, že Microsoft bude příští OS vyvíjet dohromady s více společnostmi.
14.12. 2006 10:08

"Éra sólového vývoje programů je u konce," uvedl Gartner s tím, že se tato situace také týká amerického Microsoftu. V příštích letech bude pro uživatele důležité získávat flexibilní aktualizace, doplnili analytici.

Windows Vista si mohli koncem listopadu pořídit firemní zákazníci v anglické verzi. Pro koncové uživatele bude systém Windows Vista dostupný na začátku roku 2007. Česká verze se dostane do výroby 19. ledna 2007, v prodeji pro koncové zákazníky bude od 1. března 2007.

Gartneři se ve své hodnotící zprávě zmiňují také o mobilních technologiích nové generace. Podle společnosti budou telefony uživatelů za několik let vystaveny záplavě reklamy, která bude přesně cílená a bude například reflektovat to, kde se majitel daného přístroje pohybuje. Toto se podle Gartneru odehraje nejpozději do roku 2010.

Gartneři přikládají velkou roli také blogům (internetový deníček). Společnost se domnívá, že počet blogů bude kulminovat v polovině příštího roku. Množství pisatelů elektronických deníků se má v roce 2007 pohybovat kolem 100 miliónů.
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!
Příspěvek upravil 1× MAO, naposledy st 24. leden 2007 21:25.

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík


Věk: 31 let
Příspěvky: 10109
Bydliště: Budějce, tam by chtěl žít každý :)
226 096,- VK

MAO (+28)
Malý Ale Obratný
VIP Čestný šéfík


Narozen: 17.5.1988 (35 let)
Příspěvky: 6037
Bydliště: Ústí nad Orlicí / Litomyšl
58 675,- VK
Zasláno: st 24. leden 2007 21:27
co to dela ve slozce Co se jinam nehodi???takhle tady fakt jen bordel kdyz to budete hazet kam se vam za chce Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!

Moucha (+32)
... bzzzz!
Šéfík


Věk: 31 let
Příspěvky: 10109
Bydliště: Budějce, tam by chtěl žít každý :)
226 096,- VK
Zasláno: st 24. leden 2007 21:29
No do elektroniky mi to nejak nepasovalo, kdyz tak to muze nekdo presunout

lion (+13)
pán zvěrstev
Odpadlík
Odpadlík


Příspěvky: 1745
Bydliště: 49°5'51.1"N 16°22'38.8"E 210m
13 320,- VK
Zasláno: čt 25. leden 2007 00:58
MAOrh: Jasně, tady je to správně. Díky za příspěvky, zajímavý počtení Applause

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: čt 25. leden 2007 18:57
Mno, kdybych to chtěl dát na prázdnej oddíl na disku s XP, tak to asi bude chtít zapisovat do MBR atd, co? Tak si to holt neozkoušim Smile
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

drutek (+16)
věčně sprostý vyděrač
VIP Kořeň
Kořeň


Narozen: 23.4.1973 (51 let)
Příspěvky: 6797
Bydliště: Český Těšín, největší město v republice
51 277,- VK
Zasláno: čt 1. únor 2007 19:59
no nejebli byste cypa gejtese po pysku?

http://www.msdenik.cz/semily/zpravodajstvi_kraj_sm/WD20070131188301.html
Matrix. Že by....?//Starosti o dům a o syna. Krásné starosti...//Kdo je zvědavý, bude brzo chytrý...//Modelky, vzpamatujte se! Štíhlé baby jsou hnusné!!!//Nepotřebuji sex. Mně jebe vláda každá den!//Když husu, tak pečenou, když holku, tak svlečenou...

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: čt 1. únor 2007 20:06
No, tak já jsem rád, že mi jakštakš běží XP, tak mě tohle zatim moc netrápí. Snad to s tim zdražením nebude tak vážný.
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík


Příspěvky: 3007
Bydliště: Holice
10 175,- VK
Zasláno: so 3. únor 2007 14:05
Tak to je drsný. Jeden kámoš, co žije v US, si Visty velice vychvaloval. To asi nečetl tohle. Jak už se tady asi někde psalo, experti prorokují, že Vista zlomí MS vaz, nebo jej alespoň dost potrápí a navíc to má být poslední OS od MS jako samostatný produkt. No uvidíme. Think
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

krrttek (+24)
vynálezce vybrátoru
VIP Čestný šéfík


Příspěvky: 5344

25 450,- VK
Zasláno: so 3. únor 2007 14:25
nechci provokovat některé spoluobčany ale sláva Linuxu!!! Nechápu zastánce Mrkvosoftu....na Visty asi v živoě nepřejdu...

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Elektronika
Strana 1 z 10




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna