Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

Zadrzeni bez soudu, muceni, atd.

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní boxovací pytle
trodas (+1)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 120
Bydliště: Prerov
10 000,- VK

Zadrzeni bez soudu, muceni, atd.

Zasláno: čt 3. listopad 2005 00:55
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=363

Surprised Shocked No nejen, ze je muceni v rozporu s slusnosti, civilizovanym pristupem a mezinarodnimi dohodami (jenz zrejmne pro US plati jen kdyz se jim to hodi...), ale este by chteli tu sracku exportovat k nam. Nestaci, ze pres nas litaj jejich specialy mezi Britanii a Irakem a z druhe strany mezi Uzbekistanem (coz je vubec zajimava zeme) a Spanelskou zakladnou... Ze by nasi politruci konecne dostali rozum, ze lezt nejvetsimu teroristovi Bishovi do analu neni zrovna to nejlepsi??? Think

A co vy, jak se divate na provomoci policie strile na podezrele ostrimy s cilem zabit (Anglie), moznosti zadrzovat lidi na zaklade toho, ze Bush ci Rummy rekne, ze jsou nebezpecim pro stat libovolne dlouho a mucit je jako kdybychom se vraceli nekam do stredoveku?

Docela by me zajimalo, jak se na to divaji lidi v CR. Nazor Americanu uz znam. Ted by me zajimalo, jak se na lidi, co se o nich rekne, bez dukazu (ci s tim, ze dukazy jsou tajne, a za casem budou a podobne...), ze jsou teroriste, divaji cesi. Estli jako stale na lidi, anebo na nebezpecne bytosti, s nimiz musime zachazat... No, vzdyt vite Embarassed

Uzbekistan je vubec zajimava zeme:

citace:
Informace deníku potvrdil minulý rok i bývalý britský velvyslanec v Uzbekistánu Craig Murray. V rozhovoru pro média doslova řekl: "Lety CIA směřovaly do Taškentu velmi často. Většinou až dvakrát do týdne." Britské úřady údajně události vůbec nezajímaly. Londýn to zdůvodnil, že mučení vězňů se nedopouštějí jeho agenti, a tím celá záležitost pro Brity končí.

Uzbekistán jako přítel USA
Uzbekistán je považován po 11. září 2001 za jednoho z klíčových spojenců USA ve válce s terorismem. Tamní prezident Islam Karimov umožnil Američanům v zemi otevřít základnu, která se používá právě k výslechu osob podezřelých z vazeb na al-Kajdá a Tálibán.

Washington na oplátku slíbil Taškentu 500 miliónů USD (asi 11,5 mld. Kč) na "ochranu hranic". V březnu 2002 přijal Karimova v Bílém domě dokonce i sám prezident George W. Bush, a to i přesto že ochránci lidských práv poukazují na despotický režim v Uzbekistánu.


A aby bylo jasne, tak USA podporuji takovouhle zemi:
citace:
A nejsou to jen přelety amerických letadel přes naše území bez souhlasu našeho par****ntu.
New York Times: "Letadlo CIA , které převáží vězně k mučení do Taškentu, startovalo z ČR"
Po 11. září CIA odesílá vězně podezřívané, že jsou čelnými činiteli údajné organizace Al Kajdá, k věznění do celé řady zemí. Američtí výzvědní důstojníci odhadují, že USA nechaly převézt 100 - 150 vězňů do Egypta, do Jordánska, do Sýrie, do Maroka, do Saúdské Arábie, do Pákistánu a do Uzbekistánu.
Oblíbený je zejména Uzbekistán : Nejběžnějšími technikami mučení bylo "bití, často tupými zbraněmi, a dušení plynovou maskou." Součástí mučení v Uzbekistánu je vaření částí těla, používání elektrických šoků na pohlavních orgánech a vytrhávání nehtů na rukou a nohou kleštěmi. Dva vězni byli uvařeni k smrti.
V létě 2002 informovala organizace Amnesty International, že dvaašedesátiletá taškentská prodavačka Fatima Muchadirová byla odsouzena k šesti letům pracovního tábora za to, že kritizovala vláda za usmrcení jejího syna, Muzafara Avozova, v taškentském vězení.
Nezávislé zkoumání fotografií mrtvého Avozova, které provedla University of Glasgow, prokázalo, že Avozov zemřel poté, co byl ponořen do vařící vody, konstatovaly organizace na obranu lidských práv. Ze zkoumání vyplynulo, že byl bit po hlavě a že mu byly vytrhány nehty na rukou.
Paní Muchadirová byla na nátlak lidskoprávních organizací propuštěna před návštěvou ministra obrany Donalda Rumsfelda v Uzbekistánu v únoru 2004.


Obrázek
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
...just keep folding, just keep folding... Smile my config

manas (+2)
Odpadlík
Odpadlík


Příspěvky: 1698
Bydliště: Štatl - Königsfield
10 025,- VK
Zasláno: čt 3. listopad 2005 17:56
Mě štve, že svět skáče jak si amerika píská
Obrázek

reichsfuhrer (0)
Bažant
Bažant


Příspěvky: 235
Bydliště: tam kde zrovna neprší
10 000,- VK
Zasláno: ne 6. listopad 2005 16:10
to sere snad každýho

Bugi (+17)
VIP Čestný šéfík


Příspěvky: 3007
Bydliště: Holice
10 175,- VK
Zasláno: ne 6. listopad 2005 17:38
A proto hraju ve Vietcongu za Vietcong. Mr. Green
"Chvalte Boha a podávejte munici!"
Kaplan Howell M. Forgy během japonského útoku na Pearl Harbor

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Ostatní boxovací pytle
Strana 1 z 1




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna