Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se

zkušenosti s finančním poradenstvím "zadarmo"

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Co se jinam nehodí

Finanční poradenství "ZADARMO" je

Hlasování není časově omezeno.
skvělé:
0% 0% [ 0 ]
nic moc:
0% 0% [ 0 ]
na nic:
0% 0% [ 0 ]
na houby (když to řeknu dost slušné):
0% 0% [ 0 ]
chvíli jsem byl i poradcem a teď od toho zdrhám jen se za mnou práší:
100% 100% [ 2 ]
jsem finanční poradce (NO COMMENT):
0% 0% [ 0 ]
Celkem hlasů : 2 / Hlasujících: 2
Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2. srpen
Příspěvky: 7120
Bydliště: Praha
371 046,- VK

zkušenosti s finančním poradenstvím "zadarmo"

Zasláno: pá 6. únor 2009 01:16
ahoj, začnu tu se svými zkušenostmi (mimochodem mám konečně čas chodit opět po několika letech na vsm):

v létě jsem se přes kamaráda nechal nalákat do abc. když jsem uviděl, že je to abc, tak jsem chtěl odejít, ale řekl jsem, že to teda zkusím.

jejich firemní kultura mi přišla dost na hlavu - všechno kreslí (spíš čmárou) do bloku, stále se usmívají jako pitomci, pokládají věty typu představte si, že jednou půjdete domů cestou přes nemocnici, co budete dělat pak a vůbec mi to trochu připomínalo brainwashing. chtějí po vás živnostňák a přitom máte potom šéfy...

odměny jsou prostřednictvím provizí (ano, pokud neuzavřete ani jednu smlouvu, nemáte žádné peníze) a telefon si platíte ze svého.

abyste dostali nějakou provizi, tak potřebujete udělat pět analýz. já jsem jich udělal jen o trochu víc a pak skončil kvůli tomu, že jsem z toho začal mít zdravotní problémy (průjmy) kvůli tomu, jak stále otravovali, komu jste volal, kdy, jak, proč a komu plánujete zavolat (oficiální verze) + mě to začalo s*rát (neoficiální) a nebylo ani kde brát klienti, protože všichni v mém okolí s abc měli negativní zkušenosti.

u jednoho klienta jsem si vyrobil provizi, ale protože jsem neměl ještě registraci, tak to ten kamarád (již bývalý) napsal na sebe, a pak když jsem toho nechal, že se domluvíme a že mi to předá. V tu dobu jsem mu neměl důvod nevěřit.

ta provize je těsně pod 5 tisícovou hranicí, co mám dostat, ale to, co si nechává je přes pět tisíc.

provize měla přijít už na podzim, ale nepřišla - nějaké problémy s vyplacením. nic určitého jsem z něj nevytáhl, každý měsíc jsem mu musel znovu volat. až v prosinci z něj vypadlo, že prý pojišťovna chtěla vyplatit menší částku a že posílal reklamaci. (tento hovor mám nahraný)

pak bylo zase ticho. až v lednu jsem se po jedné zkoušce ve škole naštval a napsal mu smsku, že už mě to čekání unavuje a že nemíním čekat do konce ledna jinak. on na to zareagoval hovorem, že ať se mu nelíbí tón, s kterým jsem mu to napsal a že všechno závisí jen na jeho dobrí vůli blablabla, jestli něco vůbec dostanu. v tu chvíli jsem si uvědomil, že je to pořádná sketa. odvětil jsem mu, že se mi naopak nelíbí jeho tón. a řekl, že jinak ho čeká překvápko a zavěsil. mimovolně vyzradil, že mu má na konci ledna ta moje provize přijít.

na začátku týdne jsem mu zavolal opět - tentokrát tvrdil, že to vlastně nebyl můj klient, ale jeho a že vlastně na nic nemám nárok a že to zase závisí na jeho dobré vůli. jsem mu nabídl, že když mi dá 4000, že si nechám to "překvapení" - on, že ne, že maximálně si se mnou dá tu "schůzku", kde mi vysvětlí, že mi vlastně nic nedá..., tak jsem mu řekl, že nějak ztrácím signál a zavěsil jsem.

poslal jsem mu kousek nahrávky na mail a šel s nahrávkou na policii. tam bohužel shledali sice porušení zákona, ale ne trestně právním (možná taky tím, že ten policajt měl nějaké smlouvy od OVB) a doporučili mi soud nebo média.

dneska mi mimichodem přišla SMS od "kamaráda", že je stále "ochotný" si se mnou dát schůzku (zatím neví, že jsem nemohl podat trestní oznámení), tak se asi bojí zaznamu v TR (to by už nemohl dělat poradenství).

co mám dělat?
jít na schůzku a pokusit se využít moment překvapení
zavolat jeho nadřízenému
pohrozit medializací
dát audio + jeho fotky s komentářem na youtube
napsat novinám/televizi
napsat bsa, že používají kradený software
kombinace
něco jiného
Příspěvek upravil 2× Elephant, naposledy pá 6. únor 2009 01:48.

BunGee (+16)
Komeťák rakeťák
VIP Kořeň
Kořeň


Příspěvky: 4034
Bydliště: Brno
71 265,- VK
Zasláno: pá 6. únor 2009 01:30
pohrozil bych mu, popripade jeho nadrizenemu medii, to je usmrti dokonale
Lidé o mně říkají, že jsem flegmatik. Ale víte co? Mně je to jedno.

Obrázek


Obrázek

Elephant (+10)
Žůžouškové kopečky
VIP Chlapík
Chlapík


Narozen: 2. srpen
Příspěvky: 7120
Bydliště: Praha
371 046,- VK
Zasláno: pá 6. únor 2009 01:33
to nějak plánuju udělat na schůzce (pokud tam půjdu) + si tam musím vzít někoho s sebou).

a zapomněl jsem dodat, že za ABC si dosaďte jméno společnosti se sídle v německu a pobočkami v další 14 nebo kolika zemích evropy.

inana (+21)
Lola Croft
VIP Ženská
Ženská


Příspěvky: 2172
Bydliště: Mšeno
27 334,- VK
Zasláno: pá 6. únor 2009 06:41
ad michalk.... - jdi tam a využij několik prvních bodů, které jsi napsal, v případě potřeby všechny. Tyhle firmičky nemám ráda, také mám zkušenosti, proto už do ničeho nelezu. všechno toto funguje na základě typu "letadla", vydělávej na ostatní, sem tam nějaká provize zůstane i tobě. A tys měl navíc smůlu, že ti nedají ani tu provizi. Tak držím palce, ať to z něj.....
Každý z nás je anděl s jedním křídlem.
Abychom mohli létat,
musíme se obejmout.

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: pá 6. únor 2009 08:44
Tyjo Michale, nic moc zážitek teda! Můj kamarád dělal taky poradce v jedné nejmenované společnosti a taky odsud vypadl, nevím jakou měl zkušenost s tím co potkalo tebe, jemu to spíš prý jako nešlo.
Mě "finančně poradil" dobře, domluvil mi úvěr a zprostředkoval mi ho, ale protože jsme kamarádi tak samozřejmě zadarmo jako kamarád kterej náhodou ví něco o financích.
Já jsem dělala asi měsíc ve společnosti XY, kde jsem měla dělat původně grafičku (šla jsem na konkurz a vybrali si mě z 15ti lidí, údajně pro mé dobré vyjadřovací schopnosti, ale na to že jsem měla jít dělat grafičku, tak v celém baráku nebyl jediný počítač schopný zvládnout jakýkoli grafický editor), ale skončila jsem jako obchodní zástupce který má nabízet po*rané papírky na žvýkačky (možná je někdo znáte), NIKDO MI NEŘEKL, ŽE JE TO PRÁCE NA ŽIVNOSŤÁK, když jsem se po týdnu zeptala kdy už dostanu smlouvu, "kolegové" zamumlali něco o tom že manager pobočky je na dovolené tak prý až se vrátí tak to se mnou probere, že je to na živnosťák jsem se dozvěděla náhodou, za měsíc jsem si vydělala úžasných 200,- z provize ze dvou prodaných krabic papírků na žvýkačky jedné blbé paní které to přišlo jako skvělý nápad, tak jsem jim zamávala a odešla. Byla jsem blboučká holčina těsně po škole, takže jsem neměla ani páru o věcech jako je socka a zdravotka, za pouhý měsíc se mi na VZP udělal nádherný dluh na který mě ale pojišťovna upozornila až po pár letech kdy se dloužíček vč. penále vyšplhal na 15litrů Mr. Green
Tyhle a jim podobné společnosti NEBRAT!!!

Kdybych byla já na tvém místě:
zavolat jeho nadřízenému - nemá cenu, jeho nadřízený podle mě bude stejná sketa
pohrozit medializací - mohlo by zabrat, nebo spíš nehrozit a rovnou zmedializovat
napsat novinám/televizi - viz to nad tím
napsat bsa, že používají kradený software - dobrý plán!
Hey, hey apple!

Obrázek

busch (+9)
hodná ovečka
VIP Řízek
Řízek


Příspěvky: 1770
Bydliště: 192.168.2.169
36 528,- VK
Zasláno: pá 6. únor 2009 09:28
Myslíš takový ty papírky v restauracích aby sis mela kam odplivnout zvykacku? To je genialni napad,ale nikde to moc nemaji...
Veselé Vánoce!

Makavelina (+32)
ZeleNina
VIP Ženská
Ženská


Narozen: 18.3.1985 (39 let)
Příspěvky: 8134
Bydliště: Prahahahaha
62 365,- VK
Zasláno: pá 6. únor 2009 09:35
Mr. Green jojo to byli ty papírky přesně Mr. Green Jako nápad to byl moc zajímavej, ale bylo to a) drahý jak prase, b) lidi s tim dělali bordel, c) nikdo to moc nekupoval kvůli ceně. Výhoda bylo že se to dalo dát do účetnictví jako hygienické pomůcky a že sis na to mohl nechat natisknout cokoli, takže to sloužilo taky jako druh reklamního nosiče, a když ti to lidi z těch stolů ukradli, tak ti to ani moc nevadilo páč se aspoň tvoje "vizitka" dostala taky jinam.
Hey, hey apple!

Obrázek

jenda^^ (+36)
Wannabe pussy
Šéfík


Věk: 33 let
Příspěvky: 27846
Bydliště: Schlackenwerth
826 606,- VK
Zasláno: ne 8. únor 2009 14:02
Já nevím, co poradit, protože jsem pštros, ale jestli "firma abc" = OVB, tak si nemusíme nic dosazovat, protože to máš v příspěvku ke konci napsaný.
Moje nejoblíbenější téma (´・ω・`)

Limens (+4)
VIP Bažant
Bažant


Věk: asi 33 let
Příspěvky: 516
Bydliště: V bytě
32 285,- VK
Zasláno: ne 4. březen 2012 15:35
Tak jsem předevčírem byl na "summitu" Mr. Green ABC Very Happy , a byl to docela hukot Shocked . O ABC jsem měl svoje mínění, ale takhle "live" to všechny možné představy překonalo. Byl jsem celkem na pěti přednáškách ze 7, na poslední dvě jsem se pak vykašlal, protože jsem se bál že bych se fakt začal lámat smíchy.
První přednáška - umění prodeje - fajn, to docela šlo, i když to byly z většiny takový vtipně formulovaný pravidla slušného chování.

Druhá se jmenovala VIP analýza. Nebyla nějak extra záživná a tak si z ní pamatuju docela kulový.

Třetí byla "Doporučení pro nováčka - co dělat první půlrok ve firmě". To bylo o něco lepší. Přednášející byl nějaký cca 23-letý boreček, prý student práv v plzni, který v zásadě vyprávěl o tom, jak se bál že nedostane prvních 70k a jak pak bylo super je mít a machrovat před spolubydlícím z koleje.

Další byl takový nějaký (asi rádoby) zevlák, který vyprávěl, jak ho tam jistý tamější uznávaný maník nalákal na kecy o nějakých horentních sumách. Fajn, zábavné.

Zlatý hřeb ale přišel v podobě páté přednášky "Recruiting - jak na něj". Frajer popisoval možnosti jak do firmy dostat co nejvíc lidí. Teplé kontakty, studené kontakty, nějaká inkubační doba - ...znáte pohlavní choroby? Kapavka nebo syfilis? Tak tak nějak se to šíří... - pak jak ty kontakty brát - ... (jistý úspěšný borec) si vzal fotku hokejového týmu, za který hrál, a začal obvolávat. Teď jí má v rámečku v kanclu a vyškrtané, tenhle s ním dělá, tenhle taky, tenhle taky, tenhle už je taky pěkně vysoko, tenhle byl nějakej divnej blbej a nešel do toho, ... - pak různé možnosti nalákávání, kterým dával názvy jako třeba Rocky, Esmeralda nebo Dobrá máma - ... to bylo tak, jeden spolužák, byl takový podivín, studoval filozofickou fakultu a toho času dělal někde pingla, a jeho mámu to pěkné štvalo. Tak jsem za ním zašel, že bych pro něj měl něco mnohem lepšího, on frflal, nechtělo se mu... Tak jsem pak zašel za jeho mámou, že co ona na to, že jsem za ním byl s nabídkou super místa, kde by si vydělal mnohem víc - a ona že to tak nenechá a že mu on ještě ten den zavolá, a že zavolal. ....

Po tomhle měly následovat ještě další dvě přednášky, na které jsme se (s přítelkyní, kamarádkou a kamarádem kamaráda, který mě tam pozval) rozhodli nejít - témata byla dost podobná jako ty přednášek 2 a 3 a v nejlepším se má přeci přestat Very Happy .Pak byla ještě večeře a kalba, která byla fajn, pokecali jsme, a jen tak btw jsem tam potkal maníka kterého jsem znal z jednoho kroužku, o dva roky mladšího než já, který mě asi dva týdny předtím lákal - Čau, hele zařizujem tady kancelář a hledám 2 schopné lidi... Nuž, chtěl jsem vědět něco víc. ...byla by to administrativní práce... jsme pod ČNB, to něco znamená... a nakonec mi poslal link na stránku, na které bylo velké houby a byla na prodej Mr. Green . Tak to už jsem ho poslal do háje.

Po kalbě se šlo asi ve 3 spát a do půl jedenáctý ráno bylo třeba vyklidit pokoje a tradá dom.
Suma sumárum to můžu jedině doporučit. Přišlo mi to jako zajímavost a fajn zkušenost. Pokud vás teda někdo koho dobře znáte na něco takového třeba pozve, jděte do toho, za dvě kila za dopravu a něco málo co jsem s fajn lidma propil to stálo. Smile .

Odpovědět
Obsah fóra VySemNesmíte » Co se jinam nehodí
Strana 1 z 1




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna