Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se


Odeslat odpověď
Uživatelské jméno
Předmět
Tělo zprávy
Barva písma:  Velikost písma:
Vložit média:
Smajlíky
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused
Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad
Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question
Idea Arrow Neutral Mr. Green Applause d'oh!
Drool Liar Shame on You Pray Anxious Not Talking
Think Brick Wall Whistle Angel Hand Sick
Shhh Eh? Dance Silence Slinták Magor
Thumb up! Thumb down! Zvracím Potěšený Mňau!
Předvolby
HTML: VYPNUTO
BBcode: POVOLENY
Smajlíky: POVOLENY


Antispamová jazyková kontrola:
Zadej (číslem) správnou odpověď.
Kolik je padesáttři mínus dvacetosm?

Přehled tématu [obnovit]
Bugi
Příspěvek Zaslal: ne 13. srpen 2006 18:04 Předmět:
Nevím, proč nadáváš na vládu. Tyto poplatky jsou běžný i jinde, než u nás. Neplatit je Tvé rozhodnutí. Neberu Ti ho i když s ním nesouhlasím. Pro mě těch pár korun není rozhodujících.
Jo a měl by sis přečíst zbytek diskuse. Pak možná zjistíš, za co vlastně máš platit.

Geronimo
Příspěvek Zaslal: út 1. srpen 2006 22:55 Předmět: Uchylarna
Sem zvedavej, kdy zacnou vybirat poplatky od radioamateru, sou sikovny a kdyby chtely, tak by si ten cesky rozhlas taky chytli ne? Alespon je videt, ze mame ve vlade samy buzoly....
neplatim a nikdy nebudu. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

jardas
Příspěvek Zaslal: ne 13. listopad 2005 23:28 Předmět:
jeden o koze,druhy o voze Mr. Green

ano,za mobily s radiem se ma platit,ale platit bude jak kdoviz.vyse nekolik citaci co dali kluci...

trodas
Příspěvek Zaslal: ne 13. listopad 2005 23:04 Předmět:
http://www.blisty.cz/art/25730.html

Wink

busch
Příspěvek Zaslal: po 31. říjen 2005 15:36 Předmět:
Já tady původně chtěl taky dát přesný změní té části zákona, ale z něho se nedá copy&paste, ukazuje se jenom rozsypanej čaj Rolling Eyes

Bugi
Příspěvek Zaslal: po 31. říjen 2005 15:00 Předmět:
Výbroně, Otesánku. Tohle tady chybělo. Teď by aspoň mohly utichnout hoaxy typu: "Budeme platit za každý přijímač zvlášť!", "Nebudu nic platit, protože budu tvrdit, že to rádio mám jen půjčený!" či "Až ke mě příjdou na kontrolu policajti...". Teď už je to zbytečný. Platit budeme, jako soukromé osoby, za jeden přijímač a nikdo na kontrolu chodit nemusí.

otesánek
Příspěvek Zaslal: po 31. říjen 2005 10:24 Předmět:
Přez týden sem tu nebyl tak se omlouvám pokud to bude trochu postrádat souvislosti ale myslím si že pokud sem šoupnu výcuc ze zákona, který sem dělal pro šéfa v práci nebude to na škodu.

Výtah a výklad zákona o rozhlasových a televizních poplatcích
Z čehoho se platí: Z radiopřijímače který je způsobilý přijímat rozhlasový signál i pokud jej používám jen jako zesilovač pro reprodukovanou hudbu.
Z televizního přijímače který je způsobilý přijímat TV signál i když jej používám jen jako monitor k video přehrávači.
Neplatí se z přijímačů které jsou součástí sbírek muzeí.
Kdo je poplatník: Ten který si na měsíc nebo delší dobu vypůjčí rozhlasový nebo TV přijímač.
Pokud je rádio nebo TV součástí dopravního prostředku platí poplatky provozovatel dopravního prostředku.
Pokud nejsem přihlášen k placení a jsem odběratelem elektrické energie mám povinnost platit rozhlas a TV poplatky pokud ČT a Čro po jejich písemné výzvě do 30 dnů od doručení výzvy neprokážu čestným písemným prohlášením opak.
Kdo platit nemusí: cizinci bez trvalého pobytu, provozovatel vysílání ze zákona, držitelé licence Ro a TV vysílání, slepí a hluší spoluobčané, školy zapsané ve školském rejstříku, osoby s příjmem pod 1,4 život. minima
Jak platí firmy: Fyzické i právnické osoby platí rozhlasový poplatek z každého rozhlasového přijímače a televizní poplatek z každého televizního přijímače.
Firma která v rámci podnikání vyrábí, opravuje nebo prodává rozhlasové nebo televizní přijímače, neplatí rozhlasový nebo televizní poplatek z těchto rozhlasových nebo televizních přijímačů; má-li taková osoba provozovny určené k výkonu této činnosti, platí rozhlasový nebo televizní poplatek z počtu rozhlasových nebo televizních přijímačů, který odpovídá počtu těchto provozoven.
Jak se konrolují poplatníci: Zákon ukládá povinnost sdělování informací mezi energetickými distribučními společnostmi, Rozhlasem a TV.

Přirážka k poplatkům:
1)Poplatník, který ..
a) nesplnil oznamovací povinnost podle ve stanovené lhůtě,
b) při plnění oznamovací povinnosti nepravdivě uvedl nižší počet rozhlasových nebo televizních přijímačů nebo neoznámil zvýšení jejich počtu,

c) při plnění oznamovací povinnosti podle nepravdivě uvedl nižší počet provozoven,

d) uvedením nepravdivých údajů dosáhl neoprávněného osvobození od povinnosti platit rozhlasový nebo televizní poplatek,

e) uvedením nepravdivých údajů dosáhl neoprávněného odhlášení z evidence poplatníků,
je povinen zaplatit Českému rozhlasu kromě dlužných poplatků i přirážku ve výši 5 000 Kč v případě, že tak učinil v souvislosti s placením rozhlasového poplatku. Pokud tak učinil v souvislosti s placením televizního poplatku, je povinen zaplatit České televizi kromě dlužných poplatků i přirážku ve výši 10 000 Kč. Přirážka se platí za každý rozhlasový nebo televizní přijímač, za který nebyla splněna povinnost platit rozhlasový nebo televizní poplatek.

(2) Ustanovení odstavce 1 se nepoužije, pokud poplatník splnil všechny své povinnosti včetně zaplacení dlužných rozhlasových nebo televizních poplatků ještě před tím, než byl provozovatelem vysílání ze zákona vyzván k zaplacení přirážky.

(3) Poplatník, který ve stanovené lhůtě nesplnil ohlašovací povinnost, a současně přestal platit rozhlasový nebo televizní poplatek, je povinen zaplatit provozovateli vysílání ze zákona přirážku ve výši 1 000 Kč za každý rozhlasový nebo televizní přijímač, ze kterého je povinen platit rozhlasový nebo televizní poplatek.

manas
Příspěvek Zaslal: ne 30. říjen 2005 22:05 Předmět:
Tak já si sbastlím vlastní fm příjmač a až přijdou benga "Občane, ukažte mi občanský průkaz a všechny vaše FM přijímače", vytrhnu z DPS kondenzátor a nezaplatím ani korunu!

busch
Příspěvek Zaslal: ne 30. říjen 2005 14:43 Předmět:
A proč by neměli chtít aj za autorádia?? Jako autorádio je nějak etrémně odlišné než rádio, co mám doma na skříni? Rolling Eyes

A kdes byl na tom, že se platí za každý kus?? Shocked Jako nepodnikající fyzická osoba (což je většina národa) platíš jenom jednou, at máš na půdě třeba 10 televizí...
Viz např. z článku na lupě (http://www.lupa.cz/clanek.php3?show=4443)
citace:

Připomeňme ještě rozdílný přístup k fyzickým a právnickým osobám: zatímco například ve společné domácnosti platí vlastník či držitel rozhlasový a televizní poplatek bez ohledu na faktický počet přijímačů, podnikatelé a firmy musí ze zákona odvést poplatek z každého zařízení (včetně třeba autorádia).


Takže se nám tady opět snažíš nakecat nějaký bláboly Rolling Eyes Laughing

trodas
Příspěvek Zaslal: ne 30. říjen 2005 13:27 Předmět:
A to rika kdo, ze nechteji platit za autoradia? Question Wink

Pokud si jeste jednou prectes zneni zakona, tak je evidentni, ze chteji.

Navic nove to neni jeden poplatek - at mas v baraku 4ks televizi (vcetne tech dvou starych na pude, o kterych nechces ani slyset a nebyl cas je vyhodit...) - ale individualne poplatek za KAZDY prijimac ktery vlastnis.
(ano, i za ten na chate...)

V praxi tu teoreticky ma dojit k enormnimu narustu prijmu, otazkou ovsem je, za co.

Ja platit samozrejmne nehodlam ani korunu (to radio je kamosovo, to tu mam pujcene) a muzou me polibit sos, ale vetsina ustrasenych ovci nasemu statu nakonec kyvne a bude platit.

Cize se casem muze zacit rozmahat nahaneni neplaticu, kriminalizovani vlastnictvi radio/tv prijimace a pripadne povinne registrace/indentifikace pri koupi prijimace a sakce za neposkytovani informaci a tak dale.

Cela masinerie se rozjede a uz si muzete rezervovat mista na statnich ouradech na nahaneni techto zlocincu neplaticich... Neutral

Orwell byl optimista.



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna