Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se


Odeslat odpověď
Uživatelské jméno
Předmět
Tělo zprávy
Barva písma:  Velikost písma:
Vložit média:
Smajlíky
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused
Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad
Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question
Idea Arrow Neutral Mr. Green Applause d'oh!
Drool Liar Shame on You Pray Anxious Not Talking
Think Brick Wall Whistle Angel Hand Sick
Shhh Eh? Dance Silence Slinták Magor
Thumb up! Thumb down! Zvracím Potěšený Mňau!
Předvolby
HTML: VYPNUTO
BBcode: POVOLENY
Smajlíky: POVOLENY


Antispamová jazyková kontrola:
Zadej (číslem) správnou odpověď.
Kolik je třicettři plus sedm?

Přehled tématu [obnovit]
Wojcek
Příspěvek Zaslal: pá 6. duben 2012 20:08 Předmět:
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green nice! tos řekl přesně

p!p@
Příspěvek Zaslal: čt 5. duben 2012 23:23 Předmět:
Jo, to je na Novinkách.cz, kde místní komunisti plánují revoluci.. Very Happy

palucko
Příspěvek Zaslal: čt 5. duben 2012 23:14 Předmět:
ale to že nám padá euro na hlavu Very Happy to nieje nikde Very Happy

p!p@
Příspěvek Zaslal: čt 5. duben 2012 22:57 Předmět:
Zemětřesení na Haiti, hurikán Katrina, tsunami na Maledivách, zemětřeení a tsunami v Japonsku, povodně v Horní Dolní, aféry celebrit... A moje babka říká "To dřív nebylo, svět se řítí do záhuby Pray Not Talking " a hltá stránky Blesku a zprávy na Nově jednu za druhou Rolling Eyes

palucko
Příspěvek Zaslal: čt 5. duben 2012 20:22 Předmět:
Teraz zasa fukušima ..

quab
Příspěvek Zaslal: po 18. leden 2010 23:09 Předmět:
Posílat na druhou stranu světa obnošenej svetr a to ještě za několik týdnů až se to všechno shromáždí je skutečně velmi efektivní. Potřeba jsou peníze a to hned!

Co se týče neziskovek a peněz které vybírají, můžu odpovědně prohlásit, že jsou pod takovým drobnohledem, že jakákoli zpronevěra je prakticky nemožná. Státní složky stále prověřují aby tyhle peníze nemohly být použity k financování terorismu (je to součást mojí agendy). Je jedno jestli hodíte dvacku do Tříkrálové pokladničky, nebo pošlete peníze na účet Člověka v tísni. Ty peníze jsou pod dohledem a musí být použity na to, na co je darujete.

quab
Příspěvek Zaslal: po 18. leden 2010 22:44 Předmět:
Jenom ve zkratce: Haiti se vzbouřilo proti fr. koloniální nadvládě v roce 1804, následkem toho je na něj uvaleno embargo Evropou i USA a Francie si naúčtovala za takovou drzost reparace asi 20 mld $. Na začátku 20 stol. splácí stále ještě tento dluh (zhruba 80% státního rozpočtu). V roce 1915 posílá Wilson na Haiti "stabilizační misi" která zemi pustoší a fakticky znovu zavádí otroctví. Ústavní pořádek je zlikvidován, americké jednotky vraždí a znásilňují. Do roku 34 je zavražděno na 20 tis. obyvatel. Reparace splaceny až na začátku 50. let. Země je v bankrotu ze kterého se už nikdy nedostala.

K moci se dostává proamerický klan Duvalierů. Začíná 30 let teroru, které stojí zemi poslední zbytky přírodního bohatství a asi 60 tis. mrtvých. V 80. letech Duvalier utekl a na Haiti je díky "volnému trhu" zlikvidována zemědělská produkce, protože USA do země dodávají subvencované potraviny. Tisíce farmářů míří do příměstských slumů hledat jinou obživu (vetšinou v robotárnách amerických firem). Nezaměstnanost je obrovská.

V roce 1990 je ve svobodných volbách zvolen Jean-Bertrand Aristide a jeho chystané pozemkové reformy, zavedení minimální mzdy a sociální reforemy natolik vystraší USA, že ho následně svrhnou produvalierští militanti. Do země ve velkém pronikají firmy jako Texaco Oil. 2004 - Aristide je zvolen podruhé a podruhé svržen za přispění USA, Francie a Kanady, dosud je protiprávně zadržován v Africe. Provládní jednotky vraždí a znásilňují. Nejpopulárnější strana na Haiti je zakázána.

Pošlete alespoň DMSku, nic vám to neudělá...

pecanz
Příspěvek Zaslal: po 18. leden 2010 22:17 Předmět:
Hrozná událost to je, jako všechny přírodní katastrofy. Ale co můžeme nadělat no, rozhodně žádný příspěvek nepošlu, protože těm organizacím prostě nevěřím. Ale kdyby to bylo tak jak kdysi, už nevím co přesně se stalo, byl jsem ještě mladý, tak u nás byla přistavena avie a tam lidi nosili různé potřebné věci, které se tam potom posílali. Ale teď všude chtějí jen peníze a peníze a nic jiné.

Ale jinak souhlas s LivArtem, je to podle mě jako většina těch zaostalých a chudých zemí, že tam celý den jen hledí s otevřenou hubou na nebe a čekají až tam přeletí letadlo a schodí jim bednu s něčím.

jenda^^
Příspěvek Zaslal: po 18. leden 2010 22:09 Předmět:
Já zaslechl jen cosi o tom, že Haiti se zbavilo tý koloniální nadvlády v nějaký blbý době, a tak do něj přestali pumpovat ty peníze a samo o sobě nic nemá, žádný bohatství, tak nemá ani peníze... Ať to zní jak chce, tak je to zkrátka ta příslovečná "p*del světa" Think

LivArt
Příspěvek Zaslal: po 18. leden 2010 22:04 Předmět:
hále, on ještě existuje...

Napadlo tě, proč jsou pořád tak zaostalý, ačkoliv je tam (jako všude) zapojena i USA???



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna