Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se


Odeslat odpověď
Uživatelské jméno
Předmět
Tělo zprávy
Barva písma:  Velikost písma:
Vložit média:
Smajlíky
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused
Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad
Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question
Idea Arrow Neutral Mr. Green Applause d'oh!
Drool Liar Shame on You Pray Anxious Not Talking
Think Brick Wall Whistle Angel Hand Sick
Shhh Eh? Dance Silence Slinták Magor
Thumb up! Thumb down! Zvracím Potěšený Mňau!
Předvolby
HTML: VYPNUTO
BBcode: POVOLENY
Smajlíky: POVOLENY


Antispamová jazyková kontrola:
Zadej (číslem) správnou odpověď.
Kolik je čtyřicetpět mínus deset?

Přehled tématu [obnovit]
p!p@
Příspěvek Zaslal: po 20. červenec 2020 19:49 Předmět:
Ono je taky rozdíl mezi BFU blondýnama a náma nerdama... Já taky nikoho neznám kdo by to tak chtěl... ale je pravda že taky ani neznám třeba nikoho kdo by volil Babise a přitom má většinu... Think

jirkacv
Příspěvek Zaslal: po 20. červenec 2020 19:41 Předmět:
No to mi rekni, jak casto jsi vyuzil DVD mechaniku v poslednich, treba peti letech? Opravdu mas pocit, ze to stoji za to, vlacet s sebou porad o tolik vetsi laptop? Kdyz nahodou nejakou potrebujes, tak muzes mit externi, ktera je velka jak, jako dva CD casy na sobe?
To samy VGA, jeste par let dozadu to bylo hodne po firmach, kdyz chtel nekdo promitat, ale ted uz v poslednich peti letech neznam zadnou takovou, kde by nemeli v zasedackach moderni konektory.

Misto dvakrat takovyho laptopu, ktery to pobere, muzes mit tohle https://www.alza.cz//baseus-multi-functional-hub-type-c-to-3xusb3-2-hd4k-pd-gray-d5775782.htm a mas po problemu.

Baterka mi v XPS vydrzela na zacatku celou pracovni dobu, a to ma 4k dotykovej display a silnej procak i kartu. A ma pod dve kila, a nevim, necely 2cm vysky. Baterka v tom zabira veskery misto pred klavesnici.

Samozrejme, ma to omezeni, mohlo by to byt lepsi, vetsi baterka.. ale hlavne lepsi tepelny vlastnosti. A letosni rada uz to asi resi, Dell s jejich Precision radou ma masivnejsi telo, uz to neni ultrabook (predtim byla Precision a XPS v podstate uplne stejna vec).

U mobilu taky, mam s10+, a nosim ji v pouzdru. To tomu prida kolik, 2mm? Ale kdyz to z toho vyndam, tak je to jako polovicni telefon v kapse.

LivArt
Příspěvek Zaslal: po 20. červenec 2020 19:22 Předmět:
Elephant napsal:
Neznám nikoho, co by ho chtěl u notebooku a skoro nikoho u mobilu. Radši trochu cihličku, co ale vydrží tři dny v kuse a má jacka a ne půldenní bastl jen s USB-C....


Bullshit, cihloidní telefony nechce nikdo. Zatímco velkou plochu displeje v kapse zas až tak moc neucítíš, tloušťku ano. To je konec konců důvod, proč vývoj došel až k telefonům ~5 mm tlustým.

To samý notebooky, tahat někde 4 cm tlustej kvádr nechce tahat nikdo. Ultrabooky jsou tak populární právě kvůli tomu, že to vydrží věčnost a zároveň to neváží metrák. Ale už vidím, jak někdo tahá 4kilovej notebook s normálním HW jen kvůli tomu, že to vydrží dva dny na baterku a má to 4 USB Very Happy

Elephant
Příspěvek Zaslal: út 14. červenec 2020 21:43 Předmět:
Jo, pořád ubývají konektory, kvůli mánii o co nejtenčí tělo. Neznám nikoho, co by ho chtěl u notebooku a skoro nikoho u mobilu. Radši trochu cihličku, co ale vydrží tři dny v kuse a má jacka a ne půldenní bastl jen s USB-C... U notebooku to samé. Radši trošku tlustší, ale s pořádnou baterkou, třemi-čtyřmi USBčky, HDMI, VGA, LAN. Ideálně ještě s DVD mechanikou. Občas se to hodí.

p!p@
Příspěvek Zaslal: út 14. červenec 2020 19:18 Předmět:
Portable workstation?
Jako toto?
https://www.techradar.com/news/best-mobile-workstations

Aha, tak koukám, že právě to mám. Mám předchůdce 9 . nejlepší portable workstation roku 2020... Think Tedy ve velikosti 15,6" ne 14"...

Navíc hned u nejlepší portable workstation roku 2020 v nevýhodách mají napsáno že má jen 3 USB-C Think (jak jinak než Apple)

LivArt
Příspěvek Zaslal: út 14. červenec 2020 18:05 Předmět:
p!p@ napsal:
Jinak obřas je nutnost mobilita i pohodlnost použití. Nevšiml jsem si, že by se prodávaly stolní PC, co by se vešly do příručního zavazadla... Think


To sis nevšiml ale špatně, protože kategorie notebooků "Portable workstation" normálně existuje. S trochou snahy se to dá koupit i s desktopovým CPU. Nicméně už to není notebook, kterej chceš denně někam tahat a notebook už to připomíná jen konstrukcí.

Pár konektorů ti při nějaké menší tloušťce může udělat rozdíl i několika palců. Podívej se, kde je klávesnice, kde by mělo být USB, pak se podívej na výšku a pak mi řekni, jak to narveš při zachování výšky pod klávesnici.

XPS jsou ultraportable od Dellu.

p!p@
Příspěvek Zaslal: ne 12. červenec 2020 22:48 Předmět:
to se celkem divím, že na tvém Rentgenovém fotoelektronovém spektroskopu (XPS) není žádné místo na USB... většinou to je součást elektronového mikroskopu, a to bývá obrovská kráva přes celou místnost ke které je potřeba vývěvy, chlazení atd... Magor
Nebo co to je XPS? Not Talking

jirkacv
Příspěvek Zaslal: pá 10. červenec 2020 13:41 Předmět:
Konektor jako takovej mozna uplne ne, ale nekam ho musis i pripajet. A treba na mem XPS proste opravdu misto na dalsi neni. Mam dve USB3 a jedno USB-c, a HDMI teda. Takze me to staci. A kdyz ne, tak se da koupit mini hub. I do USB C, kterej muze mit i HDMI. Realne by mi asi stacil notebook s tim USB-C a tim malym blbincem.

V praci mam USB-C dockinu, do ty pripojis co chces. A jediny co potrebujes pak je jeden kabel, dava to i napajeni.

p!p@
Příspěvek Zaslal: pá 10. červenec 2020 13:23 Předmět:
A proč to mobilní věci dřív uměly? Pár USB konektrů navíc zas velikost notebooku tak nenafoukne...

K čemu myš? Sorry, ale nedokážu si představit jak tahám dráty v LabVIEW na touchpadu. Asi stejně pohodlné jak hrát FPS střílečku na touchpadu... Na thinkpadu mám trackpoint, ten sice myš částečně umí nahradit, (na cestách jsem na trackpointu hrával strategie - třeba mashinky nebo Age of Man) ale tam kde potřebuješ velké a přesné pohyby, tak je extrémně nepohodlné půl hodiny hladit touchpad aby člověk doscrolloval na plátno mimo obrazovku... A myslím, že nejsem sám - lidi co dělají s grafickámi programy nebo s CAD by mi dali za pravdu...

Jinak obřas je nutnost mobilita i pohodlnost použití. Nevšiml jsem si, že by se prodávaly stolní PC, co by se vešly do příručního zavazadla... Think

LivArt
Příspěvek Zaslal: pá 10. červenec 2020 11:37 Předmět:
Jenže to je právě ono - pořídí si mobilní věc, která má z toho důvodu své limity, a pak brečí, že to nemá tolik konektorů. Mno, nemá, je to mobilní věc.

Ad myš - nope, pokud máš kvalitní touchpad. Magic trackpad je super, na PC jsem neviděl alternativu. Flashdisk a HDMI dejme tomu, ale nějak nevidím důvod to používat naráz.



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna