Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se


Odeslat odpověď
Uživatelské jméno
Předmět
Tělo zprávy
Barva písma:  Velikost písma:
Vložit média:
Smajlíky
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused
Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad
Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question
Idea Arrow Neutral Mr. Green Applause d'oh!
Drool Liar Shame on You Pray Anxious Not Talking
Think Brick Wall Whistle Angel Hand Sick
Shhh Eh? Dance Silence Slinták Magor
Thumb up! Thumb down! Zvracím Potěšený Mňau!
Předvolby
HTML: VYPNUTO
BBcode: POVOLENY
Smajlíky: POVOLENY


Antispamová jazyková kontrola:
Zadej (číslem) správnou odpověď.
Kolik je třicet mínus dvacetčtyři?

Přehled tématu [obnovit]
Elephant
Příspěvek Zaslal: so 20. únor 2021 19:16 Předmět:
Tak bývalý i hliníkové příbory nebo hrnce. A tak je riziko toho oděru větší. Stejně tak např. citronová šťáva je taky kyselina, že...

p!p@
Příspěvek Zaslal: so 20. únor 2021 19:14 Předmět:
Jo, o tom jsem slyšel. Nicméně hliník oxiduje tak, že se na jeho povrchu utvoří tenká vrstva jeho oxidu a ten zbytek chrání. Sám se ti do jídla nerozpustí - to jde jen chemicky (kyseliny, sůl...) a nebo oděrem... navíc já to stejně většinou vykládám pečícím papírem...

Elephant
Příspěvek Zaslal: so 20. únor 2021 18:42 Předmět:
Prý to způsobuje sklerózu.

Nějaký odkaz na toto téma.bna internetu toho k tomu budou jistě tuny.
https://www.bydlimekvalitne.cz/proc-nepouzivat-v-kuchyni-hlinik

p!p@
Příspěvek Zaslal: so 20. únor 2021 13:33 Předmět:
Proč? Protože kyselé věci ho leptají a člověk to pak sní?

Elephant
Příspěvek Zaslal: so 20. únor 2021 08:20 Předmět:
Víš, proč se přestal používat hliník na hrnce, ne?

p!p@
Příspěvek Zaslal: pá 19. únor 2021 03:54 Předmět:
Nevím co to je normální forma, ale já vždy vše vymazávám a vysypávám hrubou moukou... silikonové věci ale ne...

Silikonové máme tedy jen košíčky na muffiny... ostatní věci máme buď skleněné nebo hliníkové s teflonem...

Máme nejradši skleněné věci máme 4 zapékací misky z Ikei (2 malé a 2 velké - malá je hezky čtvrtina trouby a velká je půl trouby) a ty jsou super - sklo narozdíl od silikonu nebo teflonu nenačichne... ono občas člověk peče něco slaného do čeho pak dá česnek a není fajn když je to potom cítit z formy i když pak zase člověk peče něco sladkého. ...a navíc se sklo dobře umývá v myčce... silikonové nebo teflonové věci se tam dávat bojím... Sad

pak mám ještě 2 hliníkové malé plechy a ty jsou taky super... jen z nich asi jím trochu hliník Anxious

Elephant
Příspěvek Zaslal: ne 13. červen 2010 23:25 Předmět:
já nepeču Dance na pečení peču Whistle radu předám (pokud si vzpomenu) Wink

Wojcek
Příspěvek Zaslal: ne 13. červen 2010 23:15 Předmět:
To ani v normální formě nezůstane zbytek! Jen neumíš péct Mr. Green trik je v tom, že jak vyndáš formu z trouby, otočíš ji a dáš na ni mokrej hadr. Jak to vychladne, jde krásně celá vyndat Magor

Elephant
Příspěvek Zaslal: ne 13. červen 2010 14:53 Předmět:
Stačí napoprvé vymazat a pak užívat. Buchta se z toho dá dostat beze zbytku. Už ti nezůstane na dně půlka buchty, když jí ukrojíš. A nesmíš do toho kovovými a ostrými noži ani to krájet ve vzduchu. Jinak je po formě. Ale u formy od nějaké firmy nakup z Číny za pětku a prodej za pětkil bych byl opatrný Mr. Green .

Varda
Příspěvek Zaslal: ne 13. červen 2010 13:45 Předmět:
Tak to netuším. Já to vždy viděla jen v katalogách a zaím v tom nikdo z mých známých nepeče pokud vím.



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna