Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se


Odeslat odpověď
Uživatelské jméno
Předmět
Tělo zprávy
Barva písma:  Velikost písma:
Vložit média:
Smajlíky
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused
Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad
Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question
Idea Arrow Neutral Mr. Green Applause d'oh!
Drool Liar Shame on You Pray Anxious Not Talking
Think Brick Wall Whistle Angel Hand Sick
Shhh Eh? Dance Silence Slinták Magor
Thumb up! Thumb down! Zvracím Potěšený Mňau!
Předvolby
HTML: VYPNUTO
BBcode: POVOLENY
Smajlíky: POVOLENY


Antispamová jazyková kontrola:
Zadej (číslem) správnou odpověď.
Kolik je třicetpět plus dva?

Přehled tématu [obnovit]
Bugi
Příspěvek Zaslal: pá 24. srpen 2007 17:27 Předmět:
Je zajímavé, co si člověk vybaví pod pojmem lidový léčitel. Já s nimi mám docela dobré zkušenosti. Moje máma má roztroušenou sklerózu a před nějakým časem jezdila za jedním starším "lidovým léčitelem" (civilní povolání údržbář v důchodě). Používal tzv. automatickou kresbu. Pamatuju si, když měla máma nějaké problémy a doktoři nevěděli proč. On se jen na mámu podíval a řekl, ať jí vyšetří to a to. Doktor nejdřív tvrdil, že je to nesmysl, ale nakonec jí to vyšetření nechal udělat. Jak se ukázalo, problém byl skutečně tam, kde onen "LL" řekl. A to za ta vyšetření nic nechtěl.
Když už tady Makak zmínila věštkyni: jedna žije v Moravské Třebové. Nevěští z kafe, ale za kafe (ta musí mít spotřebu Wink ). Manželka u ní párkrát byla. Bylo docela zajímavé, co jsem se o sobě všechno dověděl. Think
K lidovému léčitelství by se měla zařadit i alternativní medicína. To byste nevěřili, co všechno mi doporučoval můj bývalý doktor např. na takové nachlazení. V životě nezapomenu na tu jeho hlášku: "Nikdo neví, jak to funguje, ale hlavně že to pomáhá." A nebo: "Proč bych Ti měl předepisovat léky, který si musíš koupit, když tohle je zadarmo?"
K uzdravování lidovými léčiteli pomocí psychiky: víte, že ani současná věda nevylučuje, že ne-li všechny, tak aspoň naprostá většina léků, funguje na bázi placeba? Při testech se totiž ukázalo, že až v 50% léky podávané dobrovolníkům, kterým neřekli na co mají působit, tyto léky vůbec nezabraly.
Ve skutečnosti je to všechno o psychice. Pokud půjdete k lékaři a ten ve vás vzbudí dojem, že vůbec neví o čem mluví, tak budete mít taky problémy s uzdravováním se.
A nakonec: není léčitel jako léčitel. Takový ten prototyp, kterého si zahrál Zedníček v Básníkách by měl být lidem pro smích. Bohužel není.

lukenet
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 21:18 Předmět:
pecanz: no já bych k tomu kroku musel bejt taky dost zoufalej, ale nikdy neříkej nikdy... Rolling Eyes

krrttek
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 20:15 Předmět:
je to vše o psychice člověka můj děda umřel, protože neměl chuť do života, před půl rokem mu zemřela manželka (má babička), kdyby chtěl uzdravil by se.....před rokem se ošklivě rousekal místní doktor a protože chtěl tak se uzdravil....možná píšu trichu divně a každý si rýpne, ale je to pravda Smile

borix
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 18:58 Předmět:
Nič na tom nieje. To, že niekomu pomohol je aj celkom možné. Každý dobrý liečiteľ si musí, totiž, získať dôveru daného človeka. Potom mu vedieť povedať, čo chce počuť a je to. Všetko ostatnézariadi dotyčný človek. Títo liečitelia musia byť v podstate len dobrými psychológmi...

pecanz
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 18:40 Předmět:
v životě bych k nim nešel ani kdyby mi pomoci nebylo.. jsou to pouze šarlatání, nikdy neuvěřim nikomu kdo mi řekne, že jej nebo někoho blízkého uzdravil léčitel..

borix
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 18:37 Předmět:
Je to všetko o P.S.Y.C.H.I.K.E, teda najmocnejšej časti ľudského tela.

Makavelina
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 18:14 Předmět:
Mr. Green moje kolegyně teď byla u "věštkyně," která věští z kafe, ta jí řekla že její rodiče maj problémy s klouby a že se svým současným přítelem nebude celý život. Tak vysolila pětikilo a šla domů Mr. Green pěkně drahý kafe. Za 4 dny dala příteli kopačky, ten je z toho úplně v p*deli. Takže milá "věštkyně" si může na konto připsat jedno pánské zlomené srdce a a taky to, že jako většina lidí na světě ví, že lidé po šedesátce obvykle mívají problémy s klouby Mr. Green jsou to všecko stejný šarlatáni.

lukenet
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 18:02 Předmět:
až na to, že takový léčitel do tebe po celou dobu tvé návštěvy u něj nehustí větu: "uzdravuješ se, už jsi úplně zdravý/a" Mr. Green

Makavelina
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 17:28 Předmět:
Osobně na to nevěřím, na léčitelé, věštkyně, horoskopy a tydle kraviny, ale moje teta byla u jedné léčitelky s určitým problémem, který jí doktoři nedokázali odstranit a ona jí uzdravila, ale pořád mám pocit že sugesce v tomhle případě taky hodně pomáhá, když si budeš celej den opakovat že nemáš chuť na cigaretu tak jí přestaneš mít, myslím že to funguje stejně. Moje maminka má lupénku a dostala mastičku od doktora, mamka nevěřila že jí to pomůže a mazala se a pořád si říkala: to nemá žádnej efekt a taky že ne. Šla k nějaké "odbornici" a ta jí dala úplně stejnou mastičku a mamka tolik věřila že jí to pomůže, že jí to fakt pomohlo. Ale určitě to není zásluha oné léčitelky, ale určitě i psychiky člověka.

drutek
Příspěvek Zaslal: út 14. srpen 2007 11:51 Předmět:
tak půl na půl. někteří to opravdu dovedou a někteří jen tahají z lidí peníze.
zatím jsem u žádného nebyl



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna