Hlavní stránka Přidej se FAQ Mužstvo Hledat Nastavení Skupiny Zprávy SZ Přihlásit se


Odeslat odpověď
Uživatelské jméno
Předmět
Tělo zprávy
Barva písma:  Velikost písma:
Vložit média:
Smajlíky
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused
Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad
Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question
Idea Arrow Neutral Mr. Green Applause d'oh!
Drool Liar Shame on You Pray Anxious Not Talking
Think Brick Wall Whistle Angel Hand Sick
Shhh Eh? Dance Silence Slinták Magor
Thumb up! Thumb down! Zvracím Potěšený Mňau!
Předvolby
HTML: VYPNUTO
BBcode: POVOLENY
Smajlíky: POVOLENY


Antispamová jazyková kontrola:
Zadej (číslem) správnou odpověď.
Kolik je čtyřicetšest plus dvacettři?

Přehled tématu [obnovit]
Bugi
Příspěvek Zaslal: ne 14. říjen 2007 14:22 Předmět:
Ale no tak. Jak jsi přišla na ty sklepy? Nikde jsem o ničem takovém neslyšel ani nečet. Mluvilo se jen o "klecových postelích", což je velmi zavádějící termín. Madam Rowling začala svou kampaň na podkladu jedné jediné reportáže otištěné v novinách. Jak to taky může vypadat, vám snadno demonstruji na následující ukázce:
iDnes.cz napsal:
Autorka knih o Harrym Potterovi J. K. Rowlingová se chystá navštívit české psychiatrické léčebny pro děti.

Nejúspěšnější spisovatelka současnosti hodlá zjišťovat, jestli zdejší ústavy stále prodávají problémové děti do bohatých zahraničních rodin.

Rowlingová se o to zajímá od roku 2004, kdy v Sunday Times vyšla reportáž popisující praktiky v léčebně Ráby u Prahy. Text doprovodila fotografie tehdy asi pětiletého Václava Kotka, který se z klece dostal jen jednou za den.

"Vytrhla jsem tehdy stránku s tou reportáží z novin. Byla to nejstrašnější věc, kterou jsem kdy četla. Hned další den jsem reportáž padesátkrát ofotila a začala psát dopisy," popisovala na stránkách Sunday Times Rowlingová začátky své kampaně.

Jeden dopis tehdy adresovala také prezidentu Václavu Klausovi. Ten jí odpověděl, že si tuto záležitost Česká republika vyřeší sama. Protest Rowlingové přesto měl v Česku úspěch, i když minimální. Poslanci loni přijali zákon, podle kterého léčebny smějí prodávat děti do bohatých anglických rodin jen ve vymezených případech a na omezenou dobu.

Původní návrh však byl jiný. Poslanec Josef Kubiniy chtěl prodat děti úplně. "Dál jsem se po tom nepídil, proč vlastně návrh neprošel. Myslím, si, že za to může pohodlnost a jakási setrvačnost," říká hořce.

Kritici, kteří nesouhlasí s jejich prodejem, poukazují hlavně na to, že personál začal o to víc používat pro zklidnění zákazníků přidružené služby. Tvrdí to například Jaroslav Kolský, jeden z ředitelů ústavů pro postižené.

Rowlingová minulý měsíc v Rumunsku odstartovala kampaň s cílem, jak uvedla, ukončit "rozšířenou zvyklost dávat děti do ústavů, když se narodí postižené. Před servírováním by je totiž měli nejdříve uvařit".

Aneb: "I takhle může fungovat žurnalistika."
Za případnou nevolnost vyvolanou tímto mírně upraveným článkem se omlouvám. Bylo to mým záměrem. Wink

Clarice
Příspěvek Zaslal: út 25. září 2007 20:55 Předmět: no tak lidi!
Sakra zpamatujte se.....vy jste to nevideli.....ja mela postizenou sestru....nastesti tohle sni jsme nikdy nenechali udelat......ale ty nemocne deti to vnimaji citliveji nez my zdravi! Sad Kdyby je aspon nejak zabavili..nebo kdyby aspon nebyli v prostorachsklepu..al ev normalni budove.....Jestli je to pro jejich dobro.tak at tam ty klece jsou,ale aspon at jim daji neco na zabaveni.....nebo at za nima aspon nekdo jde,nemyslete,oni taky potrebujou kontakt s lidma..i kdyz to treba nedaji najevo.....oni se taky radujou ze Slunka,z toho,kdyz ví,že je má někdo rád..jako my...někteří z nich mají doma třeba mladší sourozence,kteří ani o nich neví..protom by třeba tak rádi měli staršího bráchu,nebo sestru..co na tom,ze je jiná než staní děti.....nebo už je svět tak zkaženej?!

busch
Příspěvek Zaslal: čt 9. únor 2006 20:29 Předmět:
Jo kdybyste věděli, jak se dokážou ze svěrací kazajky bezproblémů dostat...
Je lepší být v kleci, ale připoutanej k posteli a pod sedativy?? Ano, pod peřinou nejde videt, ze je pevne pripotaný k posteli... Applause
Opravdu neví o čem je řeč, tohle není jak v H. Potterovi... Rolling Eyes

lukenet
Příspěvek Zaslal: čt 9. únor 2006 18:33 Předmět:
Ale podle mého názoru je řeč právě o těch nejtěžších případech, protože jiné se do těch klecí prostě nedávají.

Beat
Příspěvek Zaslal: čt 9. únor 2006 08:54 Předmět:
Pokud se jedná o opravdu těžký případ, tak tam snad mimo klece a nadopování jiné řešení není. Chápal jsem tuto otázku více obecněji a né jen těch nejtěžších. Svěrací kazajka byla taky dobrá a již se nepoužívá, přestože si myslím o vhodnosti ji někdy použít. Medicína a léky jdou dopředu a snad někdo těm chudákům umožní nebýt zavřený. Pohled na někoho v kleci neí příjemný,byť jedinný možný. Taky vím o čem mluvím. Možná jsem se nesetkal s tím nejhorším případem.

lukenet
Příspěvek Zaslal: st 8. únor 2006 19:00 Předmět:
Beat napsal:
Pokud někdo nezažil co dokážío některé postižené děti, tak se mu to povídá. Bral bych klec jako poslední řešení, má svoje výhody.


HH, tak tady jsi se zase trochu netrefil... já vím o čem mluvím-a proto bych klec nebral jako poslední řešení, ale jako první v těch těžkých případech. Už jsi někdy zažil těžce postižené dítě? Víš co vůbec takový člověk dokáže? Jak si může ublížit i v očividně bezpečném prostředí?

Beat
Příspěvek Zaslal: st 8. únor 2006 09:32 Předmět:
Trošku slušněji prosím!
Pokud někdo nezažil co dokážío některé postižené děti, tak se mu to povídá. Bral bych klec jako poslední řešení, má svoje výhody. Naše zdravotnictví je čím dál víc v průseru a investice do moderních zařízení nejsou a není ani personál. Měla by se podívat dál na východ. Rusko by jí "nadchlo" víc, ale tam by se jí vysmáli, tak si troufne kde ji někdo poslouchá.

reichsfuhrer
Příspěvek Zaslal: út 7. únor 2006 21:24 Předmět:
spravne
se svymi parchanty si snad dokazem poradit sami nemusi nam tu furt ta germanska rasa do vseho s*at

lukenet
Příspěvek Zaslal: út 7. únor 2006 18:39 Předmět:
Rownlingová je idiot. Co se nám sem vůbec se**? Ať si radši řeší "problémy" u sebe v UK. Brick Wall

SMIKEE
Příspěvek Zaslal: út 7. únor 2006 18:17 Předmět:
To víš,rowlingová má prachy,tak machruje Wink Si představ,že by nějaký dítě v noci uteklo ven,spadlo by na zem a vona by o něj ráno zakopla Laughing To by ho pak zamknula na 2 západy Slinták Silence



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127

www.elektrocigler.cz | Tisk v Brně | Barel Rock | Bejci.cz | Dětská lékárna