romulus (+28)
Občasný energitŠéfík

Narozen: 1974 (asi 51 let)
60 609,- VK

Zasláno: po 5. leden 2009 00:46
2 quab: teď přemýšlím, jestli se s Tebou vůbec dá diskutovat. Pro Tebe opravdu je každý bohatý člověk sprostý vykořisťovatel, parazitující na tvrdé práci svých zbídačených zaměstnanců (zákazníků)?
Zbohatnout má příležitost každý, kdo má zdravé ruce a nohy, nebo ruce a hlavu. Někdo něco zdědí, nebo ukradne a má to pak jednodušší, ale to není jediná cesta.
Já ze své druhé výplaty obětoval 1000,- na tolik proklínanou kupónovou privatizaci, místo abych to propil v hospodě s vrstevníky. Nedal jsem to podvodníkovi Koženému na jistotu desetinásobku, ale pročítal si tabulky a zvolil tři konkrétní podniky. Akcie, které pak měly v jednu chvíli hodnotu 100 000,- jsem během poklesu prodal za 55 000,-, což se později ukázalo jako pořád ještě dobrý obchod a investoval je do malého vesnického obchodu s drogerií. Poctivě jsem vozil stařičkou škodovkou zboží a sám prodával. Díky tomu jsem něco vydělal a jsem zajištěný, aniž bych se musel ohýbat před nějakým šéfem. Bohatý nejsem, ale mám klid. A nedal mi nikdo nic, co nemohl mít v tomto státě kdokoliv jiný!! Podnikat nebo dělat manažerskou kariéru chce taky píli a odvahu a kdo ji neumí nebo nechce v sobě najít, má smůlu. Když se nechce, je to horší, než když něco nejde. Nadávat v hospodě u piva umí každý. Já si hospodu musel prvních pár let podnikání odepřít, protože jsem vybaloval po večerech zboží a dělal papíry. Každý svého štěstí strůjcem, pokud je není zdravotně hendikepovaný.
Stát nemá plošně dávat nikomu nic, pokud neprokáže, že se o sebe nemůže postarat sám. Za tím si stojím.
Nemám problém uznat cizí názor. ...ale pravdu mám stejně já.
Jsem proti jakékoliv diskriminaci, hlavně diskriminaci slušných, poctivých a pracovitých lidí..