Zasláno: st 7. leden 2009 12:50
2
inana: Vůbec mě nezarazilo, že ses ptala na můj věk. Narážel jsem na druhou část toho příspěvku, kde jsi psala o tom, co jsi toho zažila před listopadem. Přitom jsme se s Romulem jenom nepatrně dotkli tématu komunismu. Myslel jsem, že budeš reagovat na to, co jsem o té době napsal (?) a podělíš se o nějaký zážitek ze života.
Občankou začal o stůl tlouct Beat
Děti nemám, manželka ještě neměla čas přijít mezi lidi

.
Já tě mám taky rád, a taktéž jsem rád za každou plodnou diskuzi.
2
Makavelina: Klidně se vlož.
Ohledně poplatků jsi kápla na jádro problému. Každý si platíme pojištění, proč tedy ještě musíme platit soukromým subjektům, za to že nás laskavě ošetří. Plýtvání léky a nadužívání lékařské péče se dá velice jednoduše zabránit zavedením „elektronických“ karet zdravotních pojišťoven, kteréžto stejně všichni nosíme u sebe. Jednoduše by na ní byly zaznamenány naše lékařské záznamy a užívané léky. Lékař i lékárník by měli absolutní kontrolu a přehled.
Jednou z priorit B. Obamy je přiblížit americký zdravotnický systém těm západoevropským.
2
romulus: Jak správně napsala Mak, srovnávat pojištění auta a zdraví je poněkud scestné, ale budiž. V tom případě by ale mělo být zavedeno, že při každé návštěvě servisu, nebo nákupu náhradního dílu bude motorista povinen zaplatit fixní poplatek 900,- Kč. Při ponechání automobilu v servisu se bude platit 1500,- za den. Vsadím se, že druhý den po zavedení těchto poplatků, budou ulice ucpány protestujícími motoristy.
Kolik platíš pojištění na rok a na auto? A Kolik platíš na zdravotním pojištění na rok a osobu? Neodpovídej, jenom se zamysli.
2
Beat: Ze zdravotního pojištění se neplatí důchod. Ten se platí ze sociálního. Na svůj věk bys měl takové základní věci znát