Re: 6,8 GHz procesor v notebooku?
Zasláno: út 3. březen 2015 18:16
LinuXrULz napsal: Absolútnu revolúciu v počítačovom odvetví prináša nový notebook založený na báze AtomChipu. Na prvý pohľad klasický pomocník v sebe skrýva neobvyklý výkon. Procesor s výkonom 6.8GHz, neuveriteľnú 1TB RAM pamäť a diskový priestor o celkovej kapacite 2TB je jedným z najvýkonnejších notebookov, aké boli kedy predstavené.
Okrem prevratných špičkových noviniek prístroj ponúka aj širokú škálu bežného vybavenia ako DVD, Bluetoth, WiFi, GPRS či zabudovaný mikrofón. Batérie tejto mašine vydržia v závislosti od typu procesora až 8 hodín. Celková hmotnosť super stroja sa pohybuje okolo dvoch kilogramov. Rozmermi sa nijako výrazne od štandartných kolegov nelíši.
Notebook by mal byť v USA v predaji v januári 2006 a jeho cena sa má pohybovať od 8.500 do 15.000 dolárov v závislosti od použitých komponentov. Či sa niekedy stane naozaj bežnou súčasťou trhu ako PSP, Playstation 3 alebo XBox 360 si nedovolím hádať, no zahrať si nejakú skvelú gamesu na takej mašine musí byť skvelé.
Zdroj: Atomchip.com
je rok 2015
10 let od toho, co to tu kdosi psal a furt nic...
Re: 6,8 GHz procesor v notebooku?
Zasláno: čt 17. říjen 2019 19:59
Rok 2019:
Procesory už nehrají na taktovací frekvenci ale na počty jader.
1 TB RAM je furt sci-fi, v notebooku mám jen 16 GB RAM.
2 TB HDD disk je běžný, osobně mám v notebooku 1 TB HDD + 512 GB SSD...
DVD je mrtvé a použil jsem jej naposledy tak před 5 lety...
Bluetooth zažívá renesanci díky Apple a jeho šílenému rozhodnutí zrušit u iphonu 3,5 mm jack...
GPRS je stále živá technologie i v krajských městech, kterou nám přináší náš skvělý oligopol operátorů ač jinde už začínají s 5G...
Zabudovaný mikrofon je u notebooků standart.
8 hodin výdrže mi notebook vydržel když byl nový. Teď dá tak 2 hodiny... Už se těším až zakážou auta se spalovacim motorem a budou nahrazeny elektromobily s Li-ion baterkama...
»

Příspěvek byl poslán z mobilního VSN