Zasláno: pá 28. květen 2010 01:46
teďka rozeberu iPad...
Sice podle mě zbytečná nepoužitelnost ale i tak se ho musím zastat..
Většina lidí nepochopila, co to je. Stejně jako konkurence. Vidím Mivyy Touch Me s Win 7, s Intel Atomem, ale výdrží ztěží čtyři hodiny... (mimochodem číslo udávané výrobcem, které bude v praxi nižší..) Hlavní problém je, že tam cpou x86 procesor a ne ARM... HP to pochopil a zrušil ten svůj tablet... (mimochodem opravdový tablety - notebooky bez klávesnice a s dotykovým displayem se vyrábí snad už víc než deset let, ale žádnej úspěch nikdy neměly..) Ale iPad není Tablet, je to přerostlej iPod. Je na přehrávání hudby, videa, brouzdání po netu a hraní her.. Všichni kecají cosi o absenci USB hostu, ale viděli jste už někdy herní konzoli nebo mini DVD přehrávač mající USBčka?

Absence Flashe? A na co mi ten flash bude? Na reklamy? na Youtube, který funguje i bez něj? Osobně mám HD2 a do Opery jsem si flash nedoinstalovával a vůbec mě to nechybí... To že má jen maličkatou flash paměť a ne HDD? Zkuste se na to podívat z pohledu mobilního telefonu.. Není to tak dávno, co jsem měl Siemens S75 a byl pro mě problém zaplnit 2GB kartu.. Na Hudbu a pár filmů je třeba takových 64GB až až...
Osobně nemám rád Steva Jobse ani politiku Applu a jejich uzavřenej systém, ale vím kam tím Steve míří...
Lidi nechtějí plnohodnotný systém, chtějí být hloupé poslušné ovce se zařízením na kterém nemůžou nic rozbít...
Apple dělá blbuvzdorné OS.. Pamatuju, jak jsem kamarádce spravoval notebook, že jí nejde internet... spustím notebook, chci spustit MSIE a ouha - na ploše není ikonka... tak jdu do start>spustit a napíšu tam iexplore.exe a ejhle on internet funguje.. Tohle by se vám na iPadu stát nemohlo, že byste si smazali zástupce internetu... A teďka jiné kmarádce (mimochodem přírodní blondýnka) nefungovaly USBčka.. nakonec jsem přišel na to, že si je nevím jak zakázala ve správci zařízení.. no co toto? tam by snad ani BFU neměli mít přístup, ne?
BFU chtějí aby to fungovalo a nemusí vědět jak a proč... nechtějí nic nastavovat atd..
zamyslete se nad tím..