Zasláno: po 20. červenec 2020 19:41
No to mi rekni, jak casto jsi vyuzil DVD mechaniku v poslednich, treba peti letech? Opravdu mas pocit, ze to stoji za to, vlacet s sebou porad o tolik vetsi laptop? Kdyz nahodou nejakou potrebujes, tak muzes mit externi, ktera je velka jak, jako dva CD casy na sobe?
To samy VGA, jeste par let dozadu to bylo hodne po firmach, kdyz chtel nekdo promitat, ale ted uz v poslednich peti letech neznam zadnou takovou, kde by nemeli v zasedackach moderni konektory.
Misto dvakrat takovyho laptopu, ktery to pobere, muzes mit tohle
https://www.alza.cz//baseus-multi-functional-hub-type-c-to-3xusb3-2-hd4k-pd-gray-d5775782.htm a mas po problemu.
Baterka mi v XPS vydrzela na zacatku celou pracovni dobu, a to ma 4k dotykovej display a silnej procak i kartu. A ma pod dve kila, a nevim, necely 2cm vysky. Baterka v tom zabira veskery misto pred klavesnici.
Samozrejme, ma to omezeni, mohlo by to byt lepsi, vetsi baterka.. ale hlavne lepsi tepelny vlastnosti. A letosni rada uz to asi resi, Dell s jejich Precision radou ma masivnejsi telo, uz to neni ultrabook (predtim byla Precision a XPS v podstate uplne stejna vec).
U mobilu taky, mam s10+, a nosim ji v pouzdru. To tomu prida kolik, 2mm? Ale kdyz to z toho vyndam, tak je to jako polovicni telefon v kapse.